Comares

Hoogst gelegen witte dorpje in de Axarquia

Comares een kleine gemeente op een rots die de Periana-corridor en een deel van het Axarquia-gebergte in het noorden domineert, en dat een uitgestrekt gebied in het zuiden van de Vélez-vallei en de Sierra de Tejeda omvat. De gemeente is van Arabische oorsprong en toont het karakter van een uitkijkpost die het moet hebben gehad en de fysionomie behoudt de kenmerken van de steden die rond een fort zijn gevormd, met kronkelende en smalle straatjes van witte huizen met een of twee verdiepingen.

Als architecturale elementen om te bezoeken, moeten we de overblijfselen van het fort, de Masmúllar-heuvel, de Aljibe en de Mudejar-stijl kerk van Nuestra Señora de la Encarnación benadrukken.

Comares heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Moorse tijd, toen het een belangrijk centrum was voor handel en productie. Tijdens de Reconquista werd Comares veroverd door de Christelijke koningen en werd het een deel van de koninkrijken van Granada en Andalusië. Het dorp was bekend om zijn beroemde kasteel en fortificaties, die nog steeds kunnen worden bezocht. Na de verovering door de Christenen werd Comares een belangrijk centrum voor landbouw en productie, en het blijft een belangrijke regio voor landbouw en wijnproductie tot op de dag van vandaag.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Comares zijn: Colmenar Riogordo en Vélez-Malaga.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12