Rincon de la Victoria

Genieten op het strand aan de Costa del Sol - malaga

Lekker bruinen en genieten van zon, zee en lekker eten

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Rincón de la Victoria, badplaats bij uitstek

Rincón de la Victoria, plaatselijk El Rincón genoemd, is een kuststad aan de oostelijke Costa del Sol die negen kilometer aan stranden en een breed scala aan toeristische activiteiten biedt. Het subtropische klimaat en de levendige zeeboulevard, waar de lokale bevolking dagelijks hun wandeling maken, fietsen en joggen, nodigen u uit om op elk moment van het jaar van de Middellandse Zee te genieten en een ​​onvergetelijke ervaring aan zee te beleven. Rincón de la Victoria is de toegangspoort tot de regio Axarquía en heeft een interessant cultureel erfgoed en een sensationele gastronomie. Om het te ontdekken, gaat u naar een van de volgende vier steden: La Cala del Moral, Rincón de la Victoria en Torre de Benagalbón, gelegen aan de kustrand, en Benagalbón, gelegen in het binnenland op slechts 12 kilometer van Malaga.

Voor cultuurliefhebbers heeft Rincon de la Victoria een groot aantal culturele monumenten en attracties, waaronder het Casa Fuerte (Fort), dat is ontwikkeld tot een kunstgalerie en concertzaal. Het gebouw dateert uit 1733, tijdens het bewind van Carlos III, en werd gebruikt als verdedigingspost tegen aanvallen van Engelse piraten.
De beroemde Cuerva del Tesoro (schatgrot) is een bezoek waard, het ligt net buiten Rincon de la Victoria, in het stedelijke gebied van El Cantal en bevat een reeks grotten met stalagmieten, stalagtieten, ondergrondse waterpoelen en paleolithische muurschilderingen.
Begin september is Rincon de la Victoria gastheer voor het jaarlijkse Festival de la Boqueron (Ansjovisfestival), waarbij duizenden kilo's ansjovis worden gekookt en genoten door de lokale bevolking en bezoekers.
Rincon de la Victoria geniet van een subtropisch mediterraan klimaat, met hete zomers en warme winters. Een verkoelend briesje van zee maakt de zomerhitte beheersbaar, in de zomer is het gemiddeld 32 ºC.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12