Rincon de la Victoria

Genieten op het strand aan de Costa del Sol - malaga

El Rincon

lekker bruinen en genieten van zon, zee en lekker eten

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Rincón de la Victoria is een stad aan de oostelijke Costa del Sol die negen kilometer aan stranden en een breed scala aan toeristische activiteiten biedt. Het subtropische klimaat en de levendige zeeboulevard nodigen u uit om op elk moment van het jaar van de Middellandse Zee te genieten om een ​​onvergetelijke ervaring aan zee te beleven.

Rincón de la Victoria is de toegangspoort tot de regio Axarquía en heeft een interessant cultureel erfgoed en een sensationele gastronomie. Om het te ontdekken, gaat u naar een van de volgende vier steden: La Cala del Moral, Rincón de la Victoria en Torre de Benagalbón, gelegen aan de kustrand, en Benagalbón, gelegen in het binnenland.

Het ligt op slechts 12 kilometer ten oosten van Malaga, in het zuidwesten van de Axarquia. Het biedt een handige uitvalsbasis voor degenen die in de stad Malaga werken, maar de voorkeur geven aan een relatief rustige vissersgemeenschap leven, in tegenstelling tot een permanente woning in de drukkere stad. In feite hebben veel Spaanse gezinnen hier een tweede huis en komen uit steden in het binnenland, waaronder Madrid, Cordoba en Sevilla, om de zomervakantie aan de kust door te brengen. De gemeente Rincon omvat ook het naburige vissersdorpje La Cala del Moral en het charmante dorpje Benagalbon in het binnenland en maakt deel uit van de schilderachtige routes van de rozijnen en de zon en avocado. De stad heeft de afgelopen jaren behoorlijk wat ontwikkeling en bebouwing doorgemaakt, met overal verstedelijkingen en appartementencomplexen. De populariteit van de stad tijdens de zomermaanden betekent dat in de zomer de bevolking van ongeveer 26.000 letterlijk verdrievoudigt. De rest van het jaar is Rincon de la Victoria een redelijk relaxte stad, met een goede keuze aan bars, restaurants en faciliteiten voor de vakantieganger.

De geschiedenisboeken dateren het gebied uit de prehistorie; laat-paleolithische vindplaatsen zijn ontdekt waaruit een verzameling werktuigen en kunst uit de steentijd is ontdekt. De overblijfselen van een Romeins fort en nederzetting zijn ook gevonden.

Rincon de la Victoria heeft een uitzonderlijk levendige boulevard, waar de lokale bevolking hun dagelijkse wandeling maakt, fietsers en joggers die zich allemaal langs de promenade langs de kust verdringen. Er zijn populaire wandelingen langs de kust langs La Cala en naar het heiligdom van de Virgen del Carmen, de beschermheilige van de stad, die is ingebed in een rots aan de westelijke punt van het strand. De route naar La Cala voert je door tunnels, uitgesneden uit de rotswand, trappen op en langs een zeer mooie route. Uitkijkend over de stad op het meest westelijke punt is een Moorse uitkijktoren, die een prachtig uitzicht biedt op het zandstrand en de kustlijn.

Voor cultuurliefhebbers heeft Rincon de la Victoria een groot aantal culturele monumenten en attracties, waaronder het Casa Fuerte (Fort), dat is ontwikkeld tot een kunstgalerie en concertzaal. Het gebouw dateert uit 1733, tijdens het bewind van Carlos III, en werd gebruikt als verdedigingspost tegen aanvallen van Engelse piraten.
De beroemde Cuerva del Tesoro (schatgrot) is een bezoek waard, het ligt net buiten Rincon de la Victor, in het stedelijke gebied van El Cantal en bevat een reeks grotten met stalagmieten, stalactieten, ondergrondse waterpoelen en paleolithische muurschilderingen.

Begin september is Rincon de la Victoria gastheer voor het jaarlijkse Festival de la Boqueron (Ansjovisfestival), waarbij duizenden kilo's ansjovis worden gekookt en genoten door de lokale bevolking en bezoekers.

Rincon de la Victoria serveert een voornamelijk traditionele mediterrane keuken, de ligging aan de kust betekent dat zeevruchten en schaaldieren hoog op het menu staan ​​en u kunt genieten van de lokaal gevangen 'Catch of the Day' voor de lunch, samen met heerlijke Paella en de populaire Fritura Malagueña (gemengde gebakken visschotel).

Rincon de la Victoria geniet van een subtropisch mediterraan klimaat, met hete zomers en warme winters. Een verkoelend briesje van zee maakt de zomerhitte beheersbaar, in de zomer is het gemiddeld 32 ºC.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12