Fietsen in Andalusië

Mooie fiets- en moutainbikeroutes in de buurt van Venuela

Er op uit
met de fiets

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Fietsen in Andalusië

Andalusië is een geweldige bestemming om te fietsen, met een verscheidenheid aan terreinen, van vlakke kustroutes tot uitdagende bergbeklimmingen. Enkele populaire mogelijkheden om te fietsen in Andalusië zijn:

  • De Sierra Nevada: De Sierra Nevada biedt enkele van de meest uitdagende en schilderachtige fietstochten in Andalusië, met steile beklimmingen en spectaculaire uitzichten. Het gebied is een populaire plek voor wielrennen en mountainbiken.
  • De Costa del Sol: De zuidkust van Andalusië, bekend als de Costa del Sol, biedt vlakke en gemakkelijke routes voor wielrennen, met prachtige stranden en charmante stadjes om te verkennen.
  • De Witte Steden Route: Deze route neemt je mee door de beroemde "Pueblos Blancos" (witte steden) van Andalusië, waaronder Ronda, Grazalema en Setenil de las Bodegas. Het biedt een mix van uitdagende beklimmingen en pittoreske stadjes om te verkennen.
  • De Alpujarras: Deze route voert je door de regio Alpujarra, een bergachtig gebied in het zuidoosten van Granada, bekend om zijn terrasvormige landschappen, witgekalkte dorpjes en uitstekende wandelpaden. Dit gebied is ook zeer geschikt voor wielrennen en mountainbiken
  • De Olijfolieroute: Deze route neemt je mee door het hart van het olijfolieland van Andalusië, waar je olijfboomgaarden kunt bezoeken en het prachtige landschap kunt verkennen.

Het is belangrijk op te merken dat Andalusië een goede infrastructuur van fietspaden heeft, maar dat het niet zo goed ontwikkeld is als in sommige andere regio's van Spanje, dus u moet voorbereid zijn op drukke wegen en op de hoogte zijn van de verkeersregels.

Fietsclubs en verhuurwinkels zijn te vinden in grote steden als Sevilla, Granada, Malaga, Cordoba en Almeria. Ze bieden vaak begeleide ritten en rondleidingen aan en kunnen informatie geven over de beste routes en accommodaties.

Enkele fietsroutes

Periana

31,5 km - 2 uur 30 minuten

Alcaucin

51 km - 4 uur en 50 minuten

Montes de Málaga

76 km - 6 uur

Fiets of Moutainbike huren? 

Aqua Viñuela Sports
Mountainbikeverhuur
op 10 minuten
VIÑUELA
WWW.AQUAVINUELA-SPORTS.COM 
EMAIL
+34 722 795 190  +34 699 498 194BICITERRÁNEO
E-Bike Expert & Rent Store

E-bikes en fietsenverhuur
op 20 minuten
Calle Pintor Cipriano Maldonado, 8, A, 29740 Torre del Mar, Málaga, Spanje

WWW.BICITERRANEO.COM
EMAIL
+34 952 54 74 84Cyclemalaga
Fietsenverhuur, fietstours, fietsvakanties
op 50 minuten
Competa, 29754, Malaga, Spain
www.cyclemalaga.com
email
+34 637 028 873

Ook gefascineerd door Andalusië? Verneem er meer over via onze social media kanalen.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

tel:+32479444285