Gaucín

Gaucín is een romantisch wit dorp met Arabische tinten

Gaucin  in de heuvels van de Serranía de Ronda

Gaucin is een stad en gemeente in de provincie Málaga, in de autonome gemeenschap Andalusië, Spanje. Het is gelegen in de heuvels van de Serranía de Ronda en staat bekend om zijn pittoreske witgekalkte huizen en smalle straatjes, evenals het prachtige uitzicht over de Middellandse Zee en het omliggende platteland.

Enkele van de belangrijkste monumenten in Gaucin zijn:

  • Het kasteel van Gaucin, een middeleeuws fort met een panoramisch uitzicht over de stad en het omliggende platteland
  • De kerk van Nuestra Señora de la Encarnación, een 18e-eeuwse kerk met een mix van barokke en mudéjar bouwstijlen
  • Het paleis van Gaucin, een 19e-eeuws paleis met een museum en een cultureel centrum

Gaucin staat ook bekend om zijn festivals en evenementen, zoals de "Feria de Gaucin" in augustus, een feest met livemuziek, dans en traditioneel eten en drinken.
De "Feria del Queso" in september is een viering van de lokale kaastraditie, met onder meer kaasproeverijen en demonstraties.
Een ander evenement is de "Romeria de San Isidro" in mei, een religieuze gebeurtenis met een processie en een bedevaart naar de hermitage van San Isidro.

Door de geschiedenis heen is Gaucín bezet geweest door verschillende beschavingen, waaronder de Feniciërs, Romeinen en Moren. Na de christelijke herovering van Spanje werd Gaucín een deel van het koninkrijk Castilië. In de moderne tijd is Gaucín een populaire bestemming geworden voor toeristen die de traditionele Andalusische cultuur en natuurlijke schoonheid willen ervaren.
Naast zijn historische en culturele bezienswaardigheden staat Gaucín ook bekend om zijn levendige kunstgemeenschap, met veel galerijen en studio's die het werk van lokale en internationale kunstenaars tentoonstellen. De stad organiseert het hele jaar door ook een aantal festivals en evenementen, waaronder de jaarlijkse bedevaart van Onze-Lieve-Vrouw van de Rots en de Feria de la Patatera, een viering van de lokale keuken en cultuur.

Tip: Benalauria: Via Ferrata Beginners Tour
Ervaar voor het eerst een Via Ferrata in de Genal-vallei, Benalauria. Bereik de top met je ervaren gids. Meer info klik hier

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Gaucin zijn: Casares, Benahavis en Marbella.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12