Granada

Mooiste dorpjes en culturele steden in Andalusië

Granada, aan de voet  van de Sierra Nevada

Granada is de hoofdstad van de provincie Granada, Andalusië, Zuid-Spanje. Het ligt aan de voet van de bergen van de Sierra Nevada, ongeveer 80 kilometer ten zuidoosten van de stad Málaga. De stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis, cultureel erfgoed en verbluffende architectuur.

Granada is de thuisbasis van verschillende wereldberoemde bezienswaardigheden, waaronder het Alhambra, een Moors paleis en fortcomplex dat dateert uit de 14e eeuw, en de Generalife, een paleis en tuin die dienden als zomerverblijf voor de Nasrid-sultans. De stad heeft ook vele andere historische en culturele bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Granada, de koninklijke kapel en het klooster van San Jerónimo.


Op het gebied van festivals heeft Granada het hele jaar door verschillende traditionele festivals, zoals:

  • De Feria de Abril, gehouden in april, met traditionele Andalusische muziek, flamencodansen en paardrijden.
  • Het Festival Internacional de Música y Danza, gehouden in juni en juli, met uitvoeringen van klassieke muziek, flamenco en hedendaagse dans, en opera.
  • De Romería de San Miguel, gehouden in september, is een religieus festival met een processie van toegewijden gekleed in traditionele kleding.
  • De Noche de San Juan, gehouden in de nacht van 23 juni, die de zomerzonnewende viert en voorzien is van vreugdevuren en vuurwerk.

Granada is bereikbaar met de auto, trein of bus vanuit andere steden in Spanje, zoals Madrid, Málaga en Sevilla. De stad heeft een internationale luchthaven, Federico García Lorca Granada-Jaén Airport, met vluchten naar andere Spaanse steden en enkele Europese bestemmingen.

Na de val van het Moorse rijk groeide Spanje al gauw uit tot één van de machtigste landen van de wereld.
Granada valt erg in smaak bij de toeristen vanwege zijn monumenten en het nabij gelegen ski-resort in de Sierra Nevada. Het Alhambra, uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO in 1984 is ongetwijfeld de grootste trekpleister.

Tip: Rondleiding Alhambra met Nasrid-paleizen en -tuinen
Ontdek de wonderen van Alhambra en geniet van kaartjes voor het Alcazaba, de Nasrid-paleizen en de Generalife-tuinen met je gids. Meer info klik hier
Snel uitverkocht: tijdig boeken!

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Tickets kan je aan de voordeligste prijzen bestellen bij Tiqets  en Get Your Guide.

Of bestel hier de Granada City Pass


De geschiedenis van Granada gaat terug tot het Romeinse rijk, met bewijs van menselijke nederzettingen in het gebied vanaf die tijd. Na de val van het Romeinse rijk werd de stad bezet door de Moren en werd het een belangrijk centrum van cultuur, handel en wetenschap. Tijdens de Nasrid-dynastie (13e tot 15e eeuw) was Granada de hoofdstad van het laatste islamitische koninkrijk in Spanje, het koninkrijk Granada. In 1492 werd de stad veroverd door de katholieke vorsten, Ferdinand II van Aragon en Isabella I van Castilië, en werd het een deel van het koninkrijk Castilië. Tijdens de renaissance- en barokperiode werd Granada een belangrijk kunstcentrum, met de bouw van vele paleizen, kerken en andere architectonische meesterwerken. Tegenwoordig is Granada een levendige stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, waaronder het wereldberoemde Alhambra, een paleis- en fortcomplex gebouwd door de Moren in de 14e eeuw. De stad staat ook bekend om zijn levendige studentencultuur, schilderachtige omgeving, waaronder het Sierra Nevada-gebergte, en zijn levendige sfeer, met een rijke culinaire scene en een bruisend nachtleven.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Granada zijn: Iznajar, Alhama de Granada en Guadix.

Bezienswaardigheden:

Alhambra

Het Alhambra (Rode Paleis) is een historisch paleis en fort. Het complex werd gebouwd in de 13e eeuw door de Moorse heersers van Granada en diende als een vestingstad en koninklijk paleis. Het Alhambra is een van de meest bezochte toeristische attracties van Spanje en wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van islamitische architectuur in de wereld.

Het Alhambra omvat verschillende paleizen, binnenplaatsen, tuinen en torens, waaronder het Alcazaba, het Nasrid-paleis, het Generalife-paleis en de tuinen, en het Paleis van Karel V. Het Nasrid-paleis is het meest bekende deel van het Alhambra en is een meesterwerk van Moorse architectuur met prachtige tegelwerk, muurschilderingen en houtsnijwerk.

De tuinen van het Alhambra zijn ook een belangrijk kenmerk van het complex en zijn ontworpen in de Moorse stijl met fonteinen, vijvers, bloembedden en fruitbomen. Het Generalife-paleis en de tuinen zijn een ander hoogtepunt van het Alhambra en bieden een prachtig uitzicht op de stad Granada en de omliggende heuvels.

Het Alhambra trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld en is een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Spanje en een must-see voor elke bezoeker die geïnteresseerd is in geschiedenis, architectuur en cultuur. Het is belangrijk om vooraf kaartjes te reserveren, omdat het Alhambra erg populair is en tijdslots snel uitverkocht raken.

Bestel hier uw tickets

Albaícin  

Albaícin is een historische wijk, die bekend staat om zijn schilderachtige straatjes, Moorse architectuur en uitzicht op het Alhambra-paleis. De wijk werd gesticht door de Zirid-dynastie in de 11e eeuw en was een belangrijk centrum van de Moorse cultuur en intellectuele activiteit tijdens de middeleeuwen.

De smalle straatjes van Albaícin zijn bekleed met witgekalkte huizen, geplaveid met kiezelstenen en omringd door kleurrijke bloemen en planten. De wijk heeft verschillende historische bezienswaardigheden, waaronder de kerk van San Salvador, het Arabische badhuis en de Dar al-Horra-paleisruïnes.

Een van de meest bekende attracties van Albaícin is het Mirador de San Nicolás, een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op het Alhambra en de stad Granada. Het plein is ook een populaire plek voor straatartiesten en lokale ambachtslieden om hun werk te tonen.

In Albaícin vind je ook tal van tapasbars, theehuizen en souvenirwinkels, waar je kunt genieten van lokale lekkernijen en handgemaakte producten kunt kopen.

Albaícin is een must-see voor elke bezoeker van Granada en biedt een unieke kijk op de geschiedenis, cultuur en architectuur van de stad.

El Bañuelo

El Bañuelo is een Arabisch badhuis uit de 11e eeuw in de wijk Albaícin. Het badhuis is een van de best bewaarde voorbeelden van islamitische openbare baden in Spanje en biedt bezoekers een uniek inzicht in de Moorse architectuur en het dagelijks leven in het middeleeuwse Al-Andalus.

Het badhuis is gebouwd op een Romeins thermisch complex en heeft verschillende kamers met gewelfde plafonds, pilaren en bogen, evenals baden met verschillende temperaturen. De muren en plafonds zijn versierd met prachtige mozaïeken en stucwerk, en er zijn verschillende ramen die zorgen voor natuurlijk licht en ventilatie.

Tijdens de middeleeuwen was het gebruikelijk voor de inwoners van Granada om regelmatig een bad te nemen in openbare badhuizen zoals El Bañuelo. De badhuizen waren een belangrijk onderdeel van het sociale leven en dienden als ontmoetingsplaatsen voor mensen van alle lagen van de bevolking.

Vandaag de dag is El Bañuelo opengesteld voor het publiek als een museum en biedt het bezoekers de mogelijkheid om de Moorse architectuur en de traditie van openbare badhuizen in Al-Andalus te ervaren. Het is een populaire toeristische attractie en een must-see voor elke bezoeker van Granada die geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur.

Cartuja

Cartuja is een wijk in het noorden van de stad, die bekend staat om het klooster van de Cartuja en de campus van de Universiteit van Granada. Het klooster van de Cartuja, officieel bekend als de Real Monasterio de la Cartuja de Nuestra Señora de la Defensión, is een klooster uit de 16e eeuw dat bekend staat om zijn indrukwekkende barokke architectuur en decoratie.

Het klooster werd gesticht in 1506 en voltooid in de 18e eeuw. Het heeft een prachtige kerk met een koepel en een altaarstuk versierd met verguld houtsnijwerk en schilderijen. Het klooster heeft ook een museum met een indrukwekkende collectie religieuze kunst, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, zilverwerk en edelsmeedkunst.

De Universiteit van Granada heeft verschillende campussen in de wijk Cartuja, waaronder de campus van de Faculteit der Letteren en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De campus heeft moderne faciliteiten en biedt een breed scala aan academische programma's op undergraduate en graduate niveau.

In de wijk Cartuja vind je ook verschillende parken en tuinen, waaronder het Parque de las Ciencias, een wetenschapsmuseum met interactieve tentoonstellingen en een planetarium. Er zijn ook tal van bars en restaurants waar je kunt genieten van lokale gerechten en drankjes.

Cartuja is een rustige en groene wijk en is een populaire plek om te wonen onder studenten en gezinnen. Het is een interessante en culturele plek om te bezoeken tijdens een reis naar Granada.

Corral del Carbón 

Het Corral del Carbón is een historisch monument en het is het oudste overgebleven Arabische gebouw op het Iberisch Schiereiland. Het werd oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw als een karavanserai, of gastenverblijf, voor handelaren die goederen vervoerden over de nabijgelegen handelsroute. Het gebouw diende als opslagplaats voor goederen zoals kolen en werd later gebruikt als theater en als opslagplaats voor graan.

Het gebouw is gebouwd in de Nasrid-stijl en heeft een indrukwekkende façade van bakstenen en stucwerk. De ingang van het gebouw leidt naar een centrale binnenplaats, omgeven door galerijen met Moorse bogen en een aantal kamers die werden gebruikt als opslagruimte. Het gebouw heeft ook een Moorse tuin met sinaasappelbomen en een waterput.

Tegenwoordig wordt het Corral del Carbón gebruikt voor culturele evenementen en tentoonstellingen. Het gebouw is een belangrijk symbool van de Moorse architectuur in Granada en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het is een populaire toeristische attractie en een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Granada en Andalusië.

Carrera del Darro

Carrera del Darro is een straat in het historische centrum. Het is een van de meest pittoreske en iconische straten van de stad en trekt jaarlijks duizenden bezoekers vanwege de prachtige architectuur en de rijke geschiedenis.

De straat loopt langs de oevers van de rivier de Darro en wordt omgeven door een aantal historische gebouwen, waaronder het Casa de Castril, een 16e-eeuws herenhuis dat nu dienst doet als het Archeologisch Museum van Granada, en het Palacio de los Córdova, een 16e-eeuws paleis dat nu dienst doet als het Provinciaal Museum van Granada.

Carrera del Darro staat bekend om zijn Moorse bruggen, waaronder de Puente del Cadí, die dateert uit de 14e eeuw en de Puente de Espinosa, die uit de 16e eeuw stamt. De straat is ook de thuisbasis van de Arabische baden van El Bañuelo, een van de best bewaarde Arabische baden in Spanje.

Carrera del Darro is ook een populaire bestemming voor toeristen vanwege de vele winkels, restaurants en cafés langs de straat. Bezoekers kunnen genieten van traditionele Andalusische gerechten en drankjes, zoals gazpacho en sangria, terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht op de rivier de Darro en de historische gebouwen.

De straat is ook een belangrijk onderdeel van de Semana Santa, de paasweek in Granada, wanneer de broederschappen en processies door de straat lopen. Carrera del Darro is een onmisbare bezienswaardigheid voor iedereen die Granada bezoekt en is een prachtig voorbeeld van de rijke geschiedenis en cultuur van de stad.

Cathedral de Granada

De kathedraal van Granada, ook bekend als de kathedraal van de Heilige Maagd van de Assumptie, is een gotische kathedraal gelegen in het hart van het historische centrum. Het werd gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw op de locatie van de voormalige Grote Moskee van Granada, die na de christelijke verovering van de stad in 1492 werd afgebroken.

De kathedraal heeft een imposante gevel met twee torens en is gebouwd met witte steen uit de nabijgelegen Sierra Nevada-bergen. Het interieur van de kathedraal heeft een indrukwekkende koepel en bevat talloze kunstwerken en kapellen. Een van de belangrijkste kunstwerken in de kathedraal is het altaarstuk, dat is ontworpen door Diego de Siloé en is versierd met beelden van heiligen en scènes uit het leven van Christus.

Een van de meest opvallende kenmerken van de kathedraal is de Capilla Real, of Koninklijke Kapel, die naast de kathedraal is gebouwd. De kapel is de laatste rustplaats van de katholieke koningen, koning Ferdinand II van Aragon en koningin Isabella I van Castilië, die verantwoordelijk waren voor de Spaanse verovering van Granada en de bekering van de moslimbevolking tot het katholicisme.

De kathedraal van Granada is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in de stad en trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers van over de hele wereld. Het is een prachtig voorbeeld van de gotische architectuur in Spanje en een belangrijk monument van de Spaanse geschiedenis en cultuur.

Bestel hier uw tickets

Plaza de las Pasiegas

Plaza de las Pasiegas is een belangrijk plein in het historische centrum. Het is gelegen naast de kathedraal van Granada en wordt beschouwd als een van de mooiste pleinen van de stad. Het plein is genoemd naar de pasiegos, een volk dat in de bergen van Cantabrië leeft en die ooit het gebied bewoonden waar nu het plein zich bevindt.

Het Plaza de las Pasiegas heeft een rechthoekige vorm en is omgeven door enkele van de meest indrukwekkende gebouwen van Granada. Aan de noordzijde van het plein staat de Capilla Real, de Koninklijke Kapel waar de katholieke koningen begraven liggen. Aan de oostzijde van het plein staat de kathedraal van Granada, terwijl aan de westzijde het oude rectoraat van de universiteit van Granada staat.

Het plein is geplaveid met marmeren tegels en heeft een aantal prachtige fonteinen en beelden. Het is een populaire ontmoetingsplek voor toeristen en lokale inwoners en wordt vaak gebruikt voor culturele evenementen, concerten en festivals.

Vanwege de centrale ligging is het Plaza de las Pasiegas een ideale uitvalsbasis om het historische centrum van Granada te verkennen en de vele bezienswaardigheden van de stad te ontdekken. Het is een must-see attractie voor elke bezoeker van Granada.

Monasterio de San Jerónimo

Het Monasterio de San Jerónimo is een klooster in Granada, dat bekend staat om zijn prachtige renaissance-architectuur en rijke geschiedenis. Het werd gebouwd in de 16e eeuw in opdracht van de katholieke koningen als een koninklijk mausoleum voor hun familieleden.

Het klooster is gelegen in het oostelijke deel van de stad en is omgeven door prachtige tuinen. Het heeft een indrukwekkende gevel, met een grote centrale poort en twee torens. Het interieur van het klooster is al even indrukwekkend, met een prachtige kloostergang en verschillende kapellen en altaren.

Een van de hoogtepunten van het klooster is de kerk, die is versierd met prachtige kunstwerken en schilderijen. Het koor van de kerk is bijzonder indrukwekkend, met prachtige houten panelen en versieringen.

Het klooster heeft ook een museum dat een indrukwekkende collectie religieuze kunstwerken herbergt, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken en gouden kelken. Het museum is gelegen in de voormalige kamers van de monniken en is een must-see voor elke bezoeker van het klooster.

Het Monasterio de San Jerónimo is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Granada en is zeker de moeite waard om te bezoeken vanwege de prachtige architectuur, kunstwerken en geschiedenis.

Madrassa

De Madrassa van Granada, ook bekend als de Madrassa van Yusuf I, is een historisch islamitisch onderwijsinstituut gelegen in het centrum van Granada. Het werd gebouwd tijdens de Nasrid-dynastie, die van de 13e tot de 15e eeuw over het Koninkrijk Granada regeerde, en werd voltooid in 1349.

De madrassa diende als een islamitisch onderwijsinstituut voor studenten en geleerden uit heel Andalusië en Noord-Afrika. Het is gebouwd in de traditionele Moorse stijl, met ingewikkelde geometrische patronen en decoraties die kenmerkend zijn voor de Nasridische architectuur.

De ingang van de Madrassa bevindt zich in een smalle straat in de wijk Albaicín van Granada en leidt naar een binnenplaats met een centrale fontein. Hier bevindt zich ook de belangrijkste gebedshal, die prachtig is versierd met geometrische patronen, mozaïeken en islamitische inscripties.

Tegenwoordig is de Madrassa van Granada niet langer een islamitisch onderwijsinstituut, maar is het opengesteld voor bezoekers als een historische attractie. Het is een populaire bezienswaardigheid in Granada vanwege de indrukwekkende architectuur en de rijke geschiedenis die erachter schuilgaat. Bezoekers kunnen de binnenplaats en de belangrijkste gebedshal van de madrassa bezoeken en meer leren over de Nasridische cultuur en architectuur die de regio eeuwenlang hebben beïnvloed.

Dar al-Horra

Dar al-Horra is een historisch paleis gelegen in de wijk Albaicín. Het werd gebouwd in de 15e eeuw als residentie voor de Nasridische koningin Aisha al-Horra, die bekend stond als een sterke en onafhankelijke vrouw en een belangrijke figuur was in de geschiedenis van de regio.

Het paleis is gebouwd in de traditionele Andalusische stijl, met prachtige tuinen en fonteinen, ingewikkelde mozaïeken en decoraties, en een adembenemend uitzicht op de stad en het Alhambra-paleis. Het is een van de weinige overgebleven voorbeelden van Nasridische architectuur in Granada.

Tegenwoordig is het paleis opengesteld voor bezoekers als een historische attractie en een cultureel centrum, waar tentoonstellingen, concerten en andere evenementen worden gehouden. Bezoekers kunnen de prachtige tuinen en binnenplaatsen verkennen, evenals de belangrijkste kamers en zalen van het paleis, waar tentoonstellingen en kunstwerken te zien zijn die verband houden met de geschiedenis en cultuur van de regio.

Basílica de San Juan de Dios

De Basílica de San Juan de Dios is een katholieke kerk gelegen in het centrum van Granada. De kerk is gewijd aan de heilige Johannes van God, de patroonheilige van de stad, die bekend stond om zijn toewijding aan de armen en zieken.

De kerk werd gebouwd in de 18e eeuw in barokstijl en is ontworpen door de architect Francisco Hurtado Izquierdo. Het interieur van de kerk is prachtig versierd met fresco's, beeldhouwwerken en schilderijen van belangrijke kunstenaars uit de tijd van de bouw, waaronder José Risueño en José de Mora.

De kerk herbergt ook het mausoleum van San Juan de Dios, waar het lichaam van de heilige wordt bewaard. Het mausoleum is versierd met prachtige marmeren beeldhouwwerken en wordt omringd door gouden versieringen en een schat aan religieuze kunstwerken.

Tegenwoordig is de Basílica de San Juan de Dios nog steeds een belangrijk religieus centrum in Granada en trekt het jaarlijks duizenden pelgrims en bezoekers van over de hele wereld. Het is een van de meest bezochte katholieke kerken in de stad en een belangrijk symbool van de religieuze geschiedenis en cultuur van Granada.

Monasterio Cartuja

Het Monasterio de la Cartuja (of het Kartuizerklooster) is een katholiek klooster gelegen aan de rand van Granada. Het klooster werd gesticht in 1506 door Gonzalo Fernández de Córdoba, de eerste hertog van Montilla, en is een van de meest indrukwekkende voorbeelden van barokke architectuur in Spanje.

Het klooster is ontworpen door Diego de Siloé en Andrés de Vandelvira en is versierd met prachtige fresco's, beeldhouwwerken en schilderijen van belangrijke kunstenaars uit de tijd van de bouw, waaronder Francisco Pacheco en Alonso Cano. Het klooster bevat ook een schat aan religieuze kunstwerken en antiek meubilair.

Een van de meest opmerkelijke kenmerken van het Monasterio de la Cartuja is de Sacristía Mayor, of grote sacristie, die bekend staat als een van de mooiste kamers in Spanje. De kamer is versierd met fresco's van Francisco Bayeu en een prachtig altaarstuk van Alonso Cano.

Tegenwoordig wordt het Monasterio de la Cartuja nog steeds bewoond door kartuizer monniken, maar delen van het klooster zijn open voor het publiek als een belangrijke toeristische attractie in Granada. Bezoekers kunnen de prachtige binnenplaatsen, kamers en zalen verkennen en de rijke geschiedenis en cultuur van het klooster ontdekken.

Sacromenta

De wijk Sacromonte is een van de meest unieke wijken in Granada, gelegen op de heuvels tegenover het Alhambra-paleis. De wijk is bekend om zijn grotwoningen, flamenco-optredens en prachtige uitzichten over de stad.

De grotwoningen van Sacromonte worden nog steeds bewoond door de lokale bevolking en bieden een uniek inzicht in de traditionele levensstijl van de wijk. Sommige van deze grotwoningen zijn omgebouwd tot restaurants, bars en flamenco-shows, waardoor bezoekers kunnen genieten van de traditionele cultuur van de wijk.

De wijk is ook bekend om zijn flamenco-optredens, die vaak worden gehouden in grotten en andere intieme locaties in de wijk. Bezoekers kunnen genieten van deze authentieke flamenco-ervaringen terwijl ze worden omringd door de historische sfeer van de wijk.

Naast de grotwoningen en flamenco-optredens biedt Sacromonte ook prachtige uitzichten over de stad en het Alhambra-paleis. Er zijn verschillende uitkijkpunten in de wijk waar bezoekers kunnen genieten van panoramische uitzichten op de stad en de omliggende bergen.

Kortom, de wijk Sacromonte is een unieke en fascinerende plek om te bezoeken tijdens een reis naar Granada, met zijn grotwoningen, flamenco-optredens en prachtige uitzichten.

Bestel hier uw tickets voor het grottenmuseum

La Alcaicería

La Alcaicería is een voormalige Moorse markt in Granada, gelegen in het historische centrum van de stad. Oorspronkelijk was dit de locatie waar de zijdehandel plaatsvond, maar na de Reconquista van Granada in 1492 werd de markt omgebouwd tot een bazaar voor lokale ambachten.

Vandaag de dag is La Alcaicería een populaire toeristische bestemming, waar bezoekers kunnen genieten van traditionele Spaanse ambachten zoals aardewerk, keramiek, lederwaren en borduurwerk. Er zijn ook verschillende winkels die souvenirs verkopen, zoals fans, sjaals en handgemaakte sieraden.

La Alcaicería is een schilderachtige plek om te bezoeken, met smalle geplaveide straatjes, historische gebouwen en geurige kruidenwinkels. De bazaar wordt omringd door restaurants en bars waar bezoekers kunnen genieten van tapas en andere Spaanse gerechten.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in La Alcaicería is de Puerta de Elvira, een historische poort die dateert uit de 11e eeuw. Deze poort is een van de overgebleven delen van de oude stadsmuur van Granada en biedt een prachtige doorgang naar de markt.

Kortom, La Alcaicería is een must-see attractie voor bezoekers van Granada, met zijn traditionele ambachten, historische architectuur en unieke sfeer.

Hammam Al Ándalus

Hammam Al Ándalus is een Arabisch badhuis dat geïnspireerd is op de traditionele Arabische badhuizen uit de tijd van Al Andalus, de periode waarin het grootste deel van Spanje werd geregeerd door islamitische heersers.

Het badhuis biedt verschillende therapeutische en ontspannende behandelingen, waaronder massages, aromatherapie en verschillende soorten baden. Het interieur van het badhuis is sfeervol ingericht met Moorse tegels, marmeren pilaren en sierlijke lampen, waardoor de gasten zich even terug in de tijd kunnen wanen.

Er zijn verschillende baden beschikbaar, waaronder een warm bad, een koud bad en een 'sultana bad' met waterstralen en bubbels. Gasten kunnen ook genieten van een stoombad en ontspannen in de verschillende rustige kamers. Er is ook een theehuis waar gasten kunnen genieten van thee en traditionele zoetigheden.

Er zijn verschillende arrangementen beschikbaar, waaronder een avondbezoek met een ontspannende massage en een bezoek inclusief thee en zoetigheden. Voor degenen die een complete ervaring willen, is er ook een VIP-arrangement beschikbaar met een volledige lichaamsmassage, toegang tot alle baden en een uitgebreide selectie van zoetigheden en drankjes.

Hammam Al Ándalus is gevestigd in de wijk Albaicín, op loopafstand van het Alhambra en het historische centrum van Granada. Het badhuis is dagelijks geopend van 10:00 tot 00:00 uur. Het is raadzaam om van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Bestel hier uw tickets

Spaanse Culturele steden in Andalusië, pittoreske witte bergdorpjes en bezienswaardigheden

Alcaucín , Algarrobo, Algodonales, Alhama de Granada, Almodóvar del Río, Almonaster la RealÁlora, Antequera, Archidona, Arcos de la Frontera, Baeza, Benahavis, Benalmadena, BenaocazCabo de GataCádiz, Canillas de Aceituna, CarbonerasCarmona, Casabermeja, Casares, Cazalla de la SierraCazorla, Cerro de HierroColmenar, Comares, Compéta, Córdoba, Cortegana, CútarEl Bosque, El Gastor, El Rocio, Frigiliana, Gaucin, Genalguacil, Gibraltar, Granada, Grazalema, HuelvaIstan, Iznájar, Jaén, Jerez de la Frontera, Juzcar, La Calahorra, La Iruela, Los Romanes, Lucainena de las Torres, Malaga, Marbella, Maro, Medina-Sidonia, Mijas, Minas de Riotinto, Motril, Nerja, Ojen, Olvera, Osuna, Pampaneira, Periana, Riogordo, RodalquilarRonda, Salobreña,  Sanlucar de BarramedaSan Nicolás del PuertoSetenil de las Bodegas, Sevilla, Torrox, Ubeda, Ubrique, Vejer de la Frontera, Vélez-Málaga, Villaluenga del Rosario,  Viñuela, Zahara de la Sierra, Zuheros, Axarquia, Costa del SolTorre del Mar, Torrox Costa, Rincon de la Victoria, Playa Burriana

Alcazaba de Malaga, Alcazar de los Reyes Cristianos, Alhambra Granada, Caminito del Rey, Castillo de la CalahorraCastillo de Gibralfaro, Cueva de NerjaFuente De Los 100 Caños, La Maroma, Kathedraal van Sevilla en Giralda, Mezquita de CordobaMuseo Automovilístico Málaga, Museo Picasso Málaga, Oasys Mini HollywoodPaleis Dar al HorraReal Alcázar de Sevilla, Romeins Theater Malaga

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12