Grazalema

gelegen in het hart van het natuurpark 

Sierra de Grazalema

Grazalema
één van de oudste dorpen in de provincie Cadiz

Grazalema is een mooi dorp in de provincie Cadiz in Andalusië, Spanje. Het is gelegen in het hart van het natuurpark Sierra de Grazalema, dat bekend staat om zijn indrukwekkende landschappen en biodiversiteit. Hieronder vind je uitgebreide informatie over het dorp, zijn monumenten, geschiedenis en festiviteiten.

Geschiedenis

Grazalema is een van de oudste dorpen in de provincie Cadiz, met sporen van bewoning die teruggaan tot het Neolithicum. Tijdens de Romeinse periode stond het bekend om zijn wolindustrie en later tijdens de Moorse overheersing om zijn zijdeproductie. Na de Reconquista in de 15e eeuw werd het dorp opnieuw bevolkt door christenen.

Monumenten

Het dorp heeft een aantal interessante monumenten die het bezoeken waard zijn, zoals:

  1. Kerk van Onze Lieve Vrouw van de Aurora: Een barokke kerk uit de 18e eeuw met een imposante gevel en prachtige fresco's.

  2. Kasteel van Grazalema: Dit kasteel uit de 9e eeuw werd gebouwd tijdens de Moorse overheersing en later gerenoveerd door de christenen.

  3. Plaza de España: Het centrale plein van Grazalema, omringd door charmante huizen met witgekalkte muren en bloemrijke balkons.

  4. Nacimiento del Rio Guadalete: Deze bron van de rivier de Guadalete ligt net buiten het dorp en biedt een prachtig uitzicht op de omringende bergen.

Festiviteiten

Grazalema is ook bekend om zijn levendige festiviteiten, zoals:

  1. Feria de Grazalema: Een jaarlijks feest dat in september plaatsvindt ter ere van de patroonheilige van het dorp, de Maagd van de Aurora.

  2. Semana Santa: De Heilige Week wordt in Grazalema gevierd met processies, optochten en religieuze ceremonies.

  3. Fiestas del Carmen: Deze feesten vinden plaats in juli ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Carmen, beschermheilige van de vissers.

  4. Carnaval: Een kleurrijk feest dat in februari wordt gevierd met optochten en feesten.

Natuurpark Sierra de Grazalema

Het natuurpark Sierra de Grazalema is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio. Het biedt een indrukwekkend landschap van bergen, ravijnen, grotten en watervallen, en is de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het park biedt ook mogelijkheden om te wandelen, klimmen, canyoning en andere activiteiten in de buitenlucht.

Kortom, Grazalema is een charmant dorp met een rijke geschiedenis, interessante monumenten en levendige festiviteiten. Het natuurpark Sierra de Grazalema voegt daar nog eens prachtige landschappen en activiteiten aan toe. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Grazalema zijn: Algodonales, El Gastor, Zahara de la Sierra, Benaocaz en Villaluenga del Rosario

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12