Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Iglesia De San Felipe Neri

Een 18e-eeuwse Schoonheid

Iglesia de San Felipe Neri

"Het licht van geloof schijnt helder in de Iglesia De San Felipe Neri, waar geschiedenis en spiritualiteit elkaar omarmen."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 22 November
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +21° +21° +19° +20° +22°
+12° +11° +12° +12° +13° +14°

Iglesia De San Felipe Neri

In de achttiende eeuw ontstond de oorsprong van de Iglesia De San Felipe Neri uit een kapel die de Conde de Buenavista tussen 1720-1730 liet bouwen, grenzend aan zijn paleis in de straat Gaona. Pas in 1785 opende het zijn deuren voor de eredienst.

Een Klassiek Meesterwerk: De Fasçade

De kerk heeft een klassiek ontwerp met een gevel in twee delen tussen twee uitstekende torens. De zijportalen, bekroond met robuuste gebogen elementen, tonen een meer geïntegreerd ontwerp in de laat-18e-eeuwse vormen. Interessant zijn de reliëfs die de oorspronkelijke kapel versieren, met geometrische patronen in rood en oker, daterend uit het eerste kwart van de 18e eeuw.

Opmerkelijke Kunstwerken: Een Reis door de Tijd

De kerk herbergt opmerkelijke kunstwerken, waaronder beelden zoals de 18e-eeuwse beelden van de Virgen de Consolación y Lágrimas (gerestaureerd in 1972 door Álvarez Duarte) en het Crucificado, een meesterwerk van Francisco Palma Burgos (1941). Het neoklassieke baldakijn in het priesterkoor, gemaakt in 1795 en toegeschreven aan José Martín de Aldehuela, trekt ook de aandacht.

Ecce-Homo en Orden Tercera de Siervos de María

Aan de andere kant van de kerk prijkt een achttiende-eeuwse Ecce-Homo in polychroom aardewerk. De centrale kapel wordt gedomineerd door het altaarstuk van de Orden Tercera de Siervos de María, een 20e-eeuwse creatie met een vergulde 18e-eeuwse sculptuur. Hier staat de Virgen de los Dolores, een beeld van Fernando Ortíz. Boven het koorbalkon herinnert het wapenschild van de orde van de filipensen aan het orgel dat Aldehuela heeft gemaakt.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Málaga

Een Erfgoed van Verfijning: Conclusie

De Iglesia De San Felipe Neri is niet alleen een architectonisch juweel uit de 18e eeuw, maar ook een bewaarplaats van prachtige kunstwerken. De combinatie van klassieke ontwerpelementen en de rijke geschiedenis van de kunst die het herbergt, maakt deze kerk tot een onmisbaar erfgoed. Haar muren vertellen het verhaal van toewijding, vakmanschap en artistieke expressie die gedijden in het prachtige tijdperk van de 18e eeuw.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram