Jerez de la Frontera

Mooiste dorpjes en culturele steden in Andalusië

Jerez de la Frontera is een stad in de provincie Cádiz, in de autonome gemeenschap Andalusië, Zuid-Spanje. Het staat bekend om zijn sherryproductie, paardensportshows en flamencodansen.

Jerez de la Frontera herbergt verschillende belangrijke bezienswaardigheden, waaronder het Alcazar van Jerez, een Moors paleiscomplex, de kathedraal van San Salvador en de Koninklijke Andalusische School voor Ruiterkunst, die beroemd is om zijn paardensportshows. De stad heeft ook vele andere historische en culturele bezienswaardigheden, zoals de Koninklijke Ruiterschool, het Jerez Museum en het Casa de la Tauromaquia, dat gewijd is aan de kunst van het stierenvechten.

Op het gebied van festivals heeft Jerez de la Frontera het hele jaar door verschillende traditionele festivals, zoals:

 • De Feria del Caballo, gehouden in mei, is een grote kermis met ruitershows, optochten en traditionele Andalusische muziek en dans.
 • De Feria del Vino, gehouden in juni, is een wijnbeurs met proeverijen en tentoonstellingen van lokale wijnen en sherry.
 • Het Festival de Jerez, gehouden in februari en maart, is een festival van flamencomuziek en dans, met optredens van lokale en internationale artiesten.
 • De Fiestas de la Vendimia, gehouden in september, een festival dat de druivenoogst viert, met optochten, muziek en traditionele kostuums.

Jerez de la Frontera is bereikbaar met de auto, trein of bus vanuit andere steden in Spanje, zoals Sevilla, Cádiz en Malaga.

De geschiedenis van Jerez de la Frontera gaat terug tot de 8e eeuw toen het werd gesticht door de Moren. Tijdens de Middeleeuwen was het een belangrijk centrum voor handel en commercie. In de 15e en 16e eeuw werd Jerez beroemd vanwege de productie van sherrywijn, en de wijnmakerijen van de stad produceren deze beroemde drank nog steeds. De stad was ook de geboorteplaats van flamenco, een traditionele Spaanse dans- en muziekvorm. In de 19e en 20e eeuw werd Jerez een centrum voor het fokken en trainen van paarden, en staat nu bekend om zijn Andalusische paarden en paardensportcultuur.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Jerez de la Frontera zijn: Cadiz en Sevilla.

Bezienswaardigheden:

 • Catedral de Jerez de la Frontera
  Deze kathedraal van het bisdom Asidonia-Jerez is een 17e -e
  euwse tempel in gotische, barokke en neoklassieke stijlen. De huidige kerk is gebouwd op de overblijfselen van de Grote Moskee van Jerez en de 13e eeuwse El Salvador kerk.
 • Iglesia de San Miguel
  De toren van de katholieke kerk van San Miguel is het hoogste punt van de stad en werd in 1931 uitgeroepen tot nationaal historisch-artistiek monument.
 • Plaza de la Asunción
  Plaza de la Asunción is een monumentaal plein in de wijk San Dionisio met de meest opmerkelijke architectonische en artistieke ensembles waarin de drie stijlen: Renaissance, de Mudejar en neoklassiek in samenkomen.
 • Estación
  Het gebouw van het treinstation van Jerez heeft grote architectonische waarde en is daardoor een beschermd monument.
 • Iglesia de San Juan de los Caballeros
  Deze kerk staat in de buurt van San Juan de Jerez de la Frontera. Het is een van de zes historische parochies die door koning Alfonso X El Sabio zijn opgericht op de oude moskeeën na zijn herovering van de stad in 1264.
 • La cartuja de Santa María de la Defensión
  La cartuja de Santa María de la Defensión ligt in het zuiden van de stad. Het is een gebouw van grote artistieke waarde en dateerd uit de 15e eeuw.
 • La Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre
  La Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre is een paardendressuurinstelling met doel het in stand houden van verschillende vormen van de traditionele dressuur van het Andalische paard. Het werd opgericht door Álvaro Domecq Romero in 1973 en is het gevestigd in het Palacio Duque de Abrantes.
 • Sherry in het Palacio Domecq
 • Museo de Relojes - Palacio del Tiempo
 • Centro Andaluz de Flamenco
 • Iglesia San Mateo, San Lucas, San Juan en San Marcos

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12