Júzcar (Málaga)

Het  witte bergdorpje in de Sierra de las Nieves

Júzcar

Júzcar is een klein dorp in de provincie Málaga, in de autonome gemeenschap Andalusië, Spanje. Het maakt deel uit van de gemeente Tolox. Het dorp staat bekend om zijn unieke blauwe huizen, het resultaat van een marketingcampagne van Sony Pictures in 2011 om de release van de film "The Smurfs" te promoten. De hele stad werd blauw geverfd en is sindsdien een toeristische attractie geworden.

Bezoekers kunnen het dorp verkennen en foto's maken van de blauwe huizen, straten en zelfs de kerk, die allemaal blauw zijn geverfd. Er zijn ook souvenirwinkels en restaurants waar u traditionele Spaanse gerechten kunt proberen.

Júzcar ligt in het hart van het natuurpark Sierra de las Nieves, dat een breed scala aan buitenactiviteiten biedt, zoals wandelen, fietsen en paardrijden. Het dorp is ook een geweldige plek om de nabijgelegen witte dorpen, typisch Andalusische dorpen, te verkennen.

Het dorp Júzcar staat ook bekend om zijn festivals en vieringen. Het meest populaire is het Smurfenfestival, dat elk jaar in juli plaatsvindt, met livemuziek, dans en eten.

De cultuur van Juzcar is typisch voor de regio en omvat tradities zoals fiestas, religieuze feesten en andere lokale evenementen. De bewoners zijn trots op hun dorp en de unieke blauwe kleur, en houden regelmatig festivals en evenementen om dit te vieren.

Een van de belangrijkste feesten in Juzcar is het feest van de Smurfen, dat elk jaar wordt gehouden in augustus. Het feest omvat activiteiten zoals muziek, dans, vermaak voor kinderen en lokale gastronomie. Het is een populaire attractie voor bezoekers uit de omgeving en verder weg.

Juzcar is ook bekend om haar wandelpaden en natuur, waaronder de Sierra de las Nieves, een beschermd natuurreservaat. De regio is rijk aan flora en fauna, en biedt tal van mogelijkheden voor wandelingen en avontuur.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Júzcar zijn: Ronda en Setenil de las Bodegas

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12