Lucainena de las Torres

is een van de vele pittoreske dorpen

Lucainena de las Torres  aan de voet van de
Sierra de los Filabres

Lucainena de las Torres is een klein dorpje gelegen in de provincie Almería in Andalusië, Zuid-Spanje. Het dorpje heeft ongeveer 400 inwoners en ligt aan de voet van de Sierra de los Filabres, een bergketen die bekend staat om zijn prachtige landschap en natuurlijke omgeving.

Lucainena de las Torres is een van de vele pittoreske dorpen die Andalusië rijk is, en het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het dorpje heeft door de eeuwen heen verschillende heersers gehad, waaronder de Feniciërs, de Carthagers, de Romeinen, de Visigoten en de Moren. Elk van deze culturen heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis en het erfgoed van het dorp.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lucainena de las Torres is de kerk van Nuestra Señora del Rosario. Deze kerk dateert uit de 16e eeuw en heeft een prachtige barokke gevel. In de kerk zijn verschillende schilderijen en beelden te bewonderen, waaronder een prachtig beeld van de Maagd Maria.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de Puerta de la Tercia, een van de oude stadspoorten van Lucainena de las Torres. Deze poort dateert uit de 16e eeuw en is nog steeds goed bewaard gebleven.

Naast deze historische bezienswaardigheden heeft Lucainena de las Torres ook een aantal prachtige natuurgebieden die de moeite waard zijn om te verkennen. Een van de meest populaire is de Barranco de la Cueva de los Letreros, een kloof die bekend staat om zijn prehistorische rotstekeningen. Deze tekeningen zijn meer dan 5000 jaar oud en bieden een fascinerend inzicht in het leven van onze voorouders.

Ten slotte is Lucainena de las Torres ook bekend om zijn gastronomie, met name de traditionele gerechten uit de Andalusische keuken. Enkele van de lokale specialiteiten zijn onder andere gegrilde sardines, gazpacho, en migas, een gerecht gemaakt van broodkruimels en knoflook.

Al met al is Lucainena de las Torres een prachtig dorpje met een rijke geschiedenis en cultuur, omgeven door een prachtig landschap en natuurlijke schoonheid. Een bezoek aan dit dorpje is dan ook zeker de moeite waard voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Andalusië.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12