Mijas (Pueblo)

Authentiek Spaans wit dorpje

Mijas, typisch Arabisch dorp

Mijas , dat typisch is voor het Arabische tijdperk, strekt zich door de berghelling uit alsof het een balkon is, met zijn witte huizen in contrast met het groen van dennenbomen, en biedt een sterk plasticiteitsbeeld en een van de meest mooie ansichtkaarten van de kust. De gemeente strekt zich uit van de Sierra de Mijas tot aan de kust, in een landschap van glooiende heuvels, bezaaid met huizen. Binnen het dorp zijn er bezienswaardigheden, zoals het heiligdom van de Virgen de la Peña, de arena, of het complex gevormd door de kerk van de conceptie, het auditorium en de bijgebouwen van de tuinen.

Bezienswaardigheden:

 • Ermita de la Virgen de la Peña
  Hermitage-grot die tussen 1656 en 1682 in de rots is uitgegraven door een karmelietenbroeder, waaraan een onregelmatige stenen sacristie is toegevoegd, in een poging een natuurlijk werk te simuleren. De buitenkant van de voeten, gemaakt met dezelfde bedoeling, heeft een halfronde toegang en een kleine klokkentoren. In een onregelmatige nis die aan de voorkant is opgegraven, bevindt zich de Virgen de la Peña, patroonheilige van Mijas.
 • Parroquia San Manuel
  Het is de enige katholieke tempel in de kern van Las Lagunas. Het begon in 1984 in een kleine kapel, waar momenteel de Maagd van Fatima wordt vereerd. In 1992 werd de huidige tempel gebouwd, die de bijzonderheid heeft een tempel te zijn met een achthoekige basis. In deze tempel worden de afbeeldingen van de Christus van Medinaceli, de Heilige Christus van de Unie, Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartigheid en Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede vereerd, de laatste is de patroonheilige van de lagunekern. De pastoor van het begin van de parochie tot heden is de eerwaarde Don José María Ramos Villalobos.
 • Ermita de Nuestra Señora de los Remedios o de Santa Ana
  Levantada a comienzos del siglo xviii, la reducida iglesia presenta una sola nave con armadura de parhilera, que se convierte en la capilla mayor en bóveda de arista. Muy restaurada, mantiene de mérito la escultura de vestir de la Virgen de los Remedios del siglo xviii.
 • Iglesia de San Sebastián
  De constructie komt overeen met het einde van de 17e eeuw, herhaaldelijk hervormd. Het verschijnt met een schip bedekt met een palrhilera-raamwerk, een vierkante hoofdkapel met een halfronde gewelf en een kleedkamer met een kruisgewelf waar muurschilderingen van engelen worden getoond.
 • Iglesia Parroquial de la Inmaculada Concepción
  De constructie komt overeen met het einde van de 17e eeuw en werd herhaaldelijk hervormd. Het verschijnt met een schip bedekt met een palrhilera-raamwerk, een vierkante hoofdkapel met een halfronde gewelf en een kleedkamer met een kruisgewelf waar muurschilderingen van engelen worden getoond. Gewijd in 1631, bevindt het zich in het bovenste gedeelte van de stad en op de ruïnes van de oude moskee waarvan de Mudejar-toren werd gebruikt om de functies van een klokkentoren te vervullen. Het heeft drie beuken, gescheiden door halfronde bogen die rusten op marmeren zuilen, die het centrale houten Mudejar-raamwerk bedekken en de laterale met de pastorie en armen van het transept. In de brief is er nog een grotere kapel met halfronde gewelven op pendentieven, versierd met pleisterwerk van het Malaga-type, gedateerd 1705. Tijdens de restauratie van 1992-1993 werden acht fresco's met afbeeldingen van apostelen ontdekt, die dateren uit de eerste helft van de 17e eeuw. Duizenden bruiloften vonden daar plaats.
 • Ermita del Calvario
  Gelegen aan de voet van de Sierra de Mijas, werd het gebouwd rond 1710 voor de pensionering van de karmelieten die in het hospice en het Compás-klooster woonden.
 • Ermita de San Antón
  Met een enkel schip, werd het gebouwd in de 18e eeuw. Het snijwerk van de Heilige is gemaakt van polychroom hout uit dezelfde periode. Het opent voor het publiek op 17 januari, patroonheilige van San Antón.
 • Jardines de la Muralla
  Tuinen gebouwd op de overblijfselen van het oude fort dat de stad omringde. Ze bevatten verschillende plantensoorten die worden aangevuld met een uitzichtpunt met uitzicht op de zee.
 • Torres vigía
  Vier bakentorens die deel uitmaakten van een oude verdedigingslinie langs de Andalusische Middellandse Zeekust. Van oost naar west: de Calaburras-toren, de nieuwe toren van La Cala del Moral, de batterijtoren van La Cala del Moral en de Calahonda-toren.
 • Auditorio y Teatro de Las Lagunas
  Schilderachtige ruimtes van recente constructie en moderne architectuur.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12