Motril

Mooiste dorpjes en culturele steden in Andalusië

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Motril: Cultuur opsnuiven kan je in de vele Andalusische dorpjes en steden opperbest.


We zochten er voor jou enkele niet te missen citytrips uit.
Frigiliana, Nerja, Malaga, Antequera, Cómpeta, Motril, Alora, Iznájar, Granada, Ronda, Cordoba, Jaén, Gibraltar, Sevilla en Cádiz.

Motril is een kustplaats in de provincie Granada. De stad ligt aan de Middellandse Zee en staat bekend om zijn stranden, haven en het historische centrum.

Een van de belangrijkste monumenten in Motril is het Castillo de San Fernando, een fort gebouwd in de 18e eeuw om de stad te beschermen tegen aanvallen van piraten. Het kasteel biedt een geweldig uitzicht op de stad en de zee en is open voor bezoekers.

Een ander belangrijk monument in Motril is de Parroquia Nuestra Señora de la Cabeza, een kerk gebouwd in de 18e eeuw in barokstijl. De kerk staat bekend om zijn sierlijke altaarstuk en zijn prachtige fresco's.

Motril is ook de thuisbasis van verschillende musea, zoals het Museo de la Costa Tropical, dat de geschiedenis en cultuur van de stad en de omliggende regio laat zien. Het Museum van Suiker en Alcohol, dat het verhaal vertelt van de suikerrietproductie en het malen van suiker in de regio.

De stad heeft ook een bruisend nachtleven en een breed scala aan restaurants die traditionele Andalusische gerechten serveren. Bezoekers kunnen ook genieten van de stranden van de stad, zoals Playa Granada en Playa de Poniente, die een verscheidenheid aan watersporten bieden.

De geschiedenis van Motril gaat terug tot de Fenicische periode, met bewijs van menselijke nederzettingen in het gebied vanaf die tijd. Tijdens het Romeinse rijk was Motril een belangrijk centrum voor landbouw, handel en commercie. Na de val van het Romeinse rijk werd de stad bezet door de Moren en werd het een belangrijk centrum voor landbouw en handel. Na de christelijke verovering in de 15e eeuw werd Motril onderdeel van het koninkrijk Granada. Tijdens de 19e en 20e eeuw ontwikkelde Motril zich als een visserij- en landbouwcentrum, met gewassen zoals suikerriet, amandelen en olijven als belangrijke bronnen van inkomsten voor de bewoners. Tegenwoordig is Motril een bloeiende havenstad die bekend staat om zijn prachtige stranden, rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, maar ook om zijn levendige sfeer en bruisende haven. Het is ook een populaire toeristische bestemming en trekt bezoekers met zijn schilderachtige omgeving, culturele bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Motril zijn: Salobreña, Almuñécar en La Herradura.

Motril staat bekend om zijn prachtige stranden, historische centrum en levendige sfeer. 

Enkele monumenten en bezienswaardigheden in Motril zijn:

  • De kerk van Nuestra Señora de la Cabeza: is een prachtige kerk uit de 18e eeuw. De kerk heeft een gevel in barokstijl en van binnen heeft het een prachtig altaarstuk en verschillende kapellen.
  • Kasteel van San Fernando: is een 16e-eeuws kasteel gebouwd door de katholieke vorsten en ligt op een heuveltop met uitzicht op de stad. Het kasteel biedt een geweldig uitzicht op de stad en het omringende landschap.
  • Het etnografisch museum van Motril: het is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van de stad.
  • Het Suikermuseum: het is gewijd aan de geschiedenis van de suikerproductie in de regio.
  • De vuurtoren van Motril: ligt aan het strand, het is een goed bewaard gebleven gebouw met een geweldig uitzicht op de stad en de Middellandse Zee.
  • De Parador van Motril: is een 18e-eeuws paleis dat is omgebouwd tot hotel. Het paleis heeft een prachtige gevel in barokstijl en van binnen zijn er verschillende kapellen.
  • Het Parque de la Fuente: is een park met een prachtige fontein en verschillende sculpturen.
  • De jachthaven van Motril: is een moderne jachthaven die een breed scala aan diensten biedt voor boten en jachten.

Dit zijn slechts enkele van de vele monumenten en bezienswaardigheden die Motril te bieden heeft. Bezoekers kunnen het historische centrum van de stad verkennen en de rijke geschiedenis en cultuur ontdekken.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12