Museo Picasso Málaga

Bezienswaardigheden in Andalusiê

Het Museo Picasso Málaga komt tegemoet aan de wens van de kunstenaar dat zijn werk aanwezig zou zijn in de stad Málaga, waar hij in 1881 werd geboren. De oprichting is te danken aan de gedeelde wil van Christine en Bernard Ruiz-Picasso, de schoondochter van de kunstenaar en kleinzoon, wiens schenkingen zijn kunstcollecties vormen, evenals die van de Junta de Andalucía, die een groot museumproject heeft opgezet dat gewijd is aan de kunstenaar wiens stijlen en technieken de loop van de moderne kunst veranderden.

De 233 werken die de Museo Picasso Málaga Collection samenbrengt, omvatten de revolutionaire innovaties van Picasso, evenals de grote verscheidenheid aan materiaalstijlen en -technieken die hij beheerste. Van de eerste academische studies tot zijn persoonlijke visie op het classicisme, van de boven elkaar liggende vlakken van het kubisme tot zijn onderzoek met keramiek, van zijn interpretatie van de grote meesters tot de laatste schilderijen van de jaren zeventig.

Tijdelijke tentoonstellingen, educatieve en culturele activiteiten, de bibliotheek en de gespecialiseerde boekhandel vervolledigen het artistieke en culturele voorstel van het Museo Picasso Málaga.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12