Natuur Axarquia

De overweldigende natuur van de Caminito del Rey, Montes de Málaga, Sierras de Tejeda

Genieten van de
natuur

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Puur natuur

Andalusië is een regio in Zuid-Spanje die bekend staat om haar indrukwekkende natuurlandschappen. Hier zijn enkele van de meest populaire natuurprachtige gebieden in Andalusië:

  1. Parque Natural de los Alcornocales: Dit is een van de grootste mediterrane bossen van Europa, met uitgestrekte groene gebieden vol corkbomen, eiken en andere inheemse bomen.

  2. Parque Natural de las Sierras de Cádiz: Dit natuurpark is bekend om zijn unieke klimaat, wat leidt tot een enorme diversiteit aan planten en dieren.

  3. Sierra Nevada: Dit is een van de hoogste gebergteketens in Spanje, met bergen tot 3.478 meter hoog en een skigebied in de winter.

  4. Parque Natural de Doñana: Dit natuurpark is een belangrijk vogelreservaat, met vele zeldzame soorten die hier broeden.

  5. Parque Natural de Cabo de Gata-Níjar: Dit natuurpark heeft een schitterende kustlijn en een uitgestrekt natuurreservaat, met meer dan 20 stranden, rotsachtige kliffen en uitgestrekte zandvlakten.

Los tajos del Alcázar Sierra Tejeda

op 30 minuten

Los Tajos del Alcázar zijn kloofachtige canyons gelegen in de Sierra Tejeda, een bergachtig gebied in Andalusië, Spanje. Deze canyons zijn bekend om hun schitterende uitzichten en mooie natuur, met kristalheldere beken en dichte bossen. Het gebied is populair bij wandelaars, fotografen en natuurliefhebbers.


Fuente De Los 100 Caños

op 50 minuten

Fuente de los Cien Caños in Villanueva del Trabuco is een natuurpark in de provincie Málaga, Spanje. Het is bekend om de 100 waterstralen die uit de rotsen komen en samenkomen in een groot bassin. Het park biedt wandelingen en uitzicht op de omgeving, evenals gelegenheid voor picknicks en recreëren.


Montes de Málaga

op 50 minuten

De Montes de Málaga is een natuurpark in de provincie Málaga, in Andalusië, Spanje. Het biedt een schilderachtig uitzicht over de Middellandse Zee en het omliggende platteland. Het is een populaire plek voor wandelingen en het bekijken van flora en fauna, waaronder de Iberische lynx en de steenarend. Het is ook bekend om zijn diverse soorten wijnranken en wijnproductie.


El Torcal de Antequera

op 1 uur

El Torcal de Antequera is een natuurreservaat in Andalusië, Spanje. Het is bekend om zijn unieke en dramatische kalkformaties en is een populaire toeristische attractie. Het gebied is ongeveer 1.300 hectare groot en ligt op ongeveer 20 km ten zuiden van Antequera. Het omvat wandelpaden en uitkijkpunten waar bezoekers de schitterende natuur en de geologische vormen kunnen bewonderen.


Caminito del Rey

op 1 uur en 15 minuten

De Caminito del Rey of koningspad  is een wandelpad gelegen in de El Chorro-kloof in Andalusië, Spanje. Het pad is gelegen tussen de steden Álora en El Chorro en biedt een indrukwekkend uitzicht op de kloof en de omringende bergen. Het pad is oorspronkelijk gebouwd voor het transport van water en mijnproducten en is nu een populaire toeristische attractie.


Sierras de Tejada, Almijara y Alhama

op 1 uur en 45 minuten

De Sierras de Tejeda Almijara y Alhama is een bergachtig gebied in Andalusië, Spanje. Het is bekend om zijn natuurlijke schoonheid, diverse flora en fauna en wandelmogelijkheden. Het is een populaire toeristische bestemming voor degenen die op zoek zijn naar avontuur en ontspanning in de natuur.

Ook gefascineerd door Andalusië? Verneem er meer over via onze social media kanalen.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

tel:+32479444285