Natuur Axarquia

De overweldigende natuur van de Caminito del Rey, Montes de Málaga, Sierras de Tejeda

Genieten van de
natuur

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Puur natuur

Wandelen, fietsen en genieten van al het moois dat de natuur in de Axarquia te bieden heeft.

Los tajos del Alcázar Sierra Tejeda

op 30 minuten

Los tajos del Alcázar, gelegen in de gemeente Alcaucín een wondermooi landschap. In 2011 uitgeroepen tot natuurmonument van Andalusië.


Fuente De Los 100 Caños

op 50 minuten

Fuente de los Cien Caños in Villanueva del Trabuco is gelegen aan de Sierra de San Jorge aan het oostelijke uiteinde van de Sierra de Camarolos. De door de mens aangelegde fonteinen tegen de rotsen geven een aantrekkelijk showspel van licht en geluid. De fontein is een traditionele recreatieplaats voor de mensen uit de omgeving.


Montes de Málaga

op 50 minuten

De Montes de Málaga zijn een bergketen op vijf kilometer ten noorden van de stad Málaga.
De top van La Cresta ligt op een hoogte van 1032 meter. Deze bergketen van ca. 5.000 hectare werd in 1989 uitgeroepen tot natuurpark.
Er zijn verschillende routes langs waar je het park kunt bezoeken: Picapedreros, El Cerrado, Las Contadoras, Pocopan en Torrijos. Ook zijn er 2 kampeerterreinen voorzien: in het Cerrado- en het Torijos-park.


El Torcal de Antequera

op 1 uur

El Torcal de Antequera is een natuurgebied gelegen in de gemeenten Antequera en Villanueva de la Concepción, Malaga. Het heeft een oppervlakte van 11,7km² en staat bekend voor zijn kalksteenrotsen (karstlandschap). In 1929 als eerste gebied in Andalusië uitgeroepen tot beschermd natuurgebied en in 2016 uitgeroepen tot werelderfgoed.


Caminito del Rey

op 1 uur en 15 minuten

De Caminito del Rey of koningspad is het indrukwekkende pad tussen de gemeentes Ardales, Álora en Antequera in de provincie Malaga uitgehouwen in de rotsen van de Gaitanes-kloof. Het 3 km lange pad loopt hoog boven, op 105 meter boven de rivier tegen bijna verticale wanden. In 2014 zijn de herstellingswerken begonnen aan het onderkomen pad en is er een nieuwe loopbrug aangelegd. Het pad is sindsdien weer goed begankelijk.


Sierras de Tejada, Almijara y Alhama

op 1 uur en 45 minuten

De Sierras de Tejeda Almijara y Alhama gelegen in de provincies Málaga en Granada, heeft als hoogste top de La Maroma op 2.080 meter. De overvloedige faunawordt gedomineerd doorberggeiten en roofvogels.

Ook gefascineerd door Andalusië? Verneem er meer over via onze social media kanalen.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

tel:+32479444285