Nerja

Sinds de jaren 1960 is het een favoriete toeristische bestemming van de Costa del Sol

Nerja, parel aan de Costa del Sol

Nerja een van de mooiste vakantiebestemmingen aan de Costa del Sol. De stad telt ca. 21.000 inwoners op een oppervlakte van 85km² en 16 km strand. Watersport en toerisme zijn dan ook de belangrijkste bronnen van inkomsten.

De primitieve schilderijen, gevonden in 1959 in de bekende grotten van Nerja (Cueva de Nerja), die zich uitstrekken in de bergen tussen Nerja en Granada tonen aan dat deze kustgemeente een lange geschiedenis heeft. De Romeinen bouwden hier drie nederzettingen waaronder Detunda, waarvan de overblijfselen nog te zien zijn. In de 8e eeuw werd Nerja overgenomen door de Arabieren en de Moorse stad stond toen bekend onder de naam Narixa, wat “overvloedige bron” betekent.

De meest bekende plek van Nerja is ongetwijfeld het Balcón de Europa met zijn fenomenaal panoramisch uitzicht over de Middelandse zee.
Op het balkon staat het standbeeld van wijlen koning Alfonso XII die het uitkijkfort “Paseo de la Batería” bezocht na de aardbeving in 1884 en omdoopte in " Balcón de Europa". 

Dicht bij het Balkon ligt de 17e-eeuwse kerk  Iglesia El Salvador. De oorspronkelijke kerk werd in 1505 gebouwd. In 1697 werd de kerk zoals we deze vandaag kennen op deze plek rechtgetrokken.  Het interieur van de kerk staat bekend omwille van zijn mooie 18e -eeuwse fresco’s die het schip van Evangeline versieren.

Midden in Nerja centrum, aan de cale San Miguel bevindt zich de hermitage van las Angustias. Het in 1720 voltooide kerkje is beroemd om zijn onlangs gerestaureerde fresco’s uit de late 17
e en 18e eeuw.

Net buiten het centrum van Nerja bevindt zich het Acueducto del Águila (Adelaarsaquaduct), ook bekend als Puente del Águila (Adelaarsbrug) en werd gebouwd tussen 1879 en 1880 en wordt in de regio beschouwd als een historisch juweel van de Spaanse architectuur. Sinds de 19e eeuw onafgebroken gebruikt voor de irrigatie van de landbouwgronden.

Stranden

Nerja heeft meer dan 14 km kustlijn, van west naar oost, de namen van de stranden zijn Playazo, Chucho, Torrecilla, Salón, Caletilla, Calahonda, Chorrillo, Carabeo, Carabeillo en Burriana. El Playazo heeft een omgeving die nog niet de gevolgen heeft ondervonden van de ongecontroleerde verstedelijking van de kust van Malaga. En de stranden van Burriana en Torrecilla zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De naam van de kliffen zijn de Cala "Barranco de Maro", de Caleta, de klif van Maro, de Torre de Maro, de papierfabriek, de Alberquillas, Cala del Pino en Cala El cañuelo.

Balcon de Europa

In het midden van het centrum van de stad bevindt zich het Balcon de Europa. Eén van de vele bezienswaardigheden die deze prachtige kuststad de bieden heeft.

Lekker eten

De gastronomie van Nerja is typisch mediterraan, met een overvloed aan verse vis en tropisch fruit. Het zijn typische streekgerechten: ajoblanco met druiven, ajocolorao, batatilla's in suikerriethoning, Nerja kool, ansjovis in het zuur, Nerjeña-style kid, gebakken pompoen, avocadosalade, amandelsoep, ...

Feesten

De Virgen del Carmen, bekend als de patroonheilige van de zee en de zeelieden. Deze viering vindt plaats tussen 15, 16 en 17 juli, waarbij 20 de 16e de belangrijkste is, aangezien het is wanneer de Maagd wordt meegenomen in een processie, eindigend met een boottocht naar het strand van Calahonda, net onder het Balcón de Europa.

Cueva de Nerja

Het natuurpark van de Cueva de Nerja ligt in Maro, een wijk van de Spaanse gemeente Nerja (Málaga). De grot van Nerja die werd ontdekt op 12 januari 1959. In deze grot bevinden zich grotschilderingen die met 42.000 jaar oud het eerste bekende kunstwerk in de geschiedenis van de mensheid zouden kunnen zijn. Gelegen op 158 meter boven de zeespiegel, is het een van de meest topografisch ontwikkelde grotten in Andalusië.

MARO

Gelegen aan de rand van de Middellandse Zee, aan de oostkant van de Costa del Sol, is het omgeven door beschermde natuurgebieden: het natuurgebied Acantilados de Maro-Cerro Gordo2 en het natuurpark Sierras de Tejeda, Almijara en Alhama.3

Het is in Maro waar de Cueva de Nerja zich bevindt, uitgeroepen tot 'Asset van Cultureel Belang', dat deel uitmaakt van het Spaanse Historisch Erfgoed met de categorie Archeologische Zone.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12