Nerja

Sinds de jaren 1960 is het een favoriete toeristische bestemming van de Costa del Sol

Nerja, dé vakantiebestemming aan de Costa del Sol

Nerja is een charmante kustplaats in Zuid-Spanje, gelegen aan de Middellandse Zee en omgeven door prachtige bergen. Het biedt een combinatie van pittoreske straatjes, heerlijk eten, historische bezienswaardigheden en idyllische stranden, waardoor het een ideale vakantiebestemming is voor zowel rustzoekers als avonturiers.


De stad staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe wateren en milde klimaat. Het is een populaire toeristische bestemming en trekt bezoekers van over de hele wereld. Nerja staat ook bekend om zijn culturele erfgoed. De stad heeft verschillende historische gebouwen en monumenten, waaronder de grotten van Nerja, een reeks kalksteengrotten die enkele van de oudst bekende grotschilderingen ter wereld bevatten.

Het Balcón de Europa is een uitkijkpunt in het centrum van de stad met een prachtig uitzicht op de zee en het omliggende platteland. De stad heeft ook verschillende kerken en kapellen, zoals de kerk van El Salvador en de kapel van de Virgen de las Angustias. De stad Nerja heeft ook een bruisend nachtleven, met een grote verscheidenheid aan bars, restaurants en clubs om uit te kiezen . In de zomer zijn er veel straatfestivals en evenementen, zoals de Feria de Nerja, die in augustus wordt gehouden, een levendig festival dat de cultuur en geschiedenis van de stad viert. Over het algemeen is Nerja een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar prachtige stranden, cultureel erfgoed , en een bruisend nachtleven.

Enkele van de festivals die in Nerja plaatsvinden, zijn het Nerja International Festival of Music and Dance, met optredens van lokale en internationale artiesten, het Nerja Cave Festival, met concerten en optredens in de grotten van Nerja, en het Moors and Christians Festival, wat een re-enactment is van de historische veldslagen tussen Moren en Christenen die plaatsvonden in het gebied. Daarnaast zijn er ook traditionele religieuze festivals zoals de feria de San Miguel, de virgen del Carmen en de feria de Nerja.

Nerja is bekend om zijn rijke gastronomie, die is geïnspireerd door de mediterrane en Andalusische keuken. Hieronder staan enkele specialiteiten die in Nerja verkrijgbaar zijn: Paella: Dit is een traditioneel Spaans gerecht gemaakt met rijst, groenten en diverse soorten vlees of vis, gazpacho: Dit is een koude tomatensoep die populair is tijdens de zomermaanden, Fried fish: Verschillende soorten gefrituurde vis, zoals sardines en ansjovis, zijn populair in Nerja en Churros: Dit zijn kaneel- en suikerbevattende donuts die als ontbijt of snack worden gegeten.

Nerja biedt ook vele restaurants en cafes waar lokale gerechten en internationale keukens worden geserveerd, en waar bezoekers kunnen genieten van een mooi uitzicht op zee terwijl ze dineren.

Tip: Bezoek aan Frigiliana, Nerja en de grotten van Nerja
Verken twee plaatsen vol tradities: Nerja, met charmante grotten en kliffen naast een vissersdorp met heerlijke gastronomie; en Frigiliana, een van de charmantste steden van Spanje.  
Bestel hier uw tickets: Bezoek grot, Nachtelijke rondleidingMet bustrip vanuit Malaga

Geschiedenis
De geschiedenis van Nerja gaat terug tot de Neolithische periode, met bewijs van menselijke nederzettingen in het gebied vanaf die tijd. Tijdens het Romeinse rijk was Nerja een centrum voor visserij en landbouw. Na de val van het Romeinse rijk werd de stad bezet door de Moren en werd het een belangrijk centrum voor handel en landbouw. Na de christelijke verovering in de 15e eeuw werd Nerja onderdeel van het koninkrijk Granada. In de 19e en 20e eeuw was Nerja een klein vissersdorpje. In de jaren zestig werd de stad echter een populaire toeristenbestemming vanwege het zonnige weer, de prachtige stranden en de historische bezienswaardigheden. Tegenwoordig staat Nerja bekend om zijn pittoreske oude stad, het Balcón de Europa (Balkon van Europa) met een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en de beroemde grotten van Nerja.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Nerja zijn: Frigiliana, Maro, Torrox (Costa) en Algarrobo (Costa).

BEZIENSWAARDIGHEDEN:

Balcon de Europa

Het Balkon van Europa is een prachtige uitkijkpunt en toeristische attractie in Nerja. Het balkon is eigenlijk een op het westen gerichte promenade die zich uitstrekt over de kliffen boven de Middellandse Zee.

Het Balkon van Europa werd oorspronkelijk gebouwd in de 9e eeuw als een Moorse kasteeltoren. In de 19e eeuw werd het omgebouwd tot een uitzichtpunt en openbaar plein door de lokale overheid. De naam "Balkon van Europa" werd gegeven door Koning Alfonso XII in 1885, toen hij de site bezocht en onder de indruk was van het prachtige uitzicht op de Middellandse Zee.

Vanaf het Balkon van Europa kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de kustlijn van Nerja en de omliggende bergen. Er zijn verschillende restaurants en bars in de buurt van het balkon, evenals souvenirwinkels en straatverkopers die traditionele Andalusische producten verkopen.

Het Balkon van Europa is een populaire bestemming voor toeristen die Nerja bezoeken en biedt een onvergetelijk uitzicht op de zee en de prachtige omgeving van de Costa del Sol.

Acueducto del Águila

Het Acueducto del Águila (Adelaarsaquaduct) is een prachtig 19e-eeuws aquaduct dat te vinden is in de buurt van de stad Nerja. Het aquaduct is gebouwd om water van de bronnen van de rivier de Chillar naar de suikerrietfabrieken in de buurt van de kust te vervoeren.

Het aquaduct werd tussen 1870 en 1880 gebouwd door de Franse ingenieur Francisco Cantón. Het heeft een totale lengte van ongeveer 3 kilometer en bestaat uit 37 bogen die ongeveer 41 meter hoog zijn. Het aquaduct is gemaakt van steen en baksteen en heeft een prachtige, unieke bouwstijl.

Het Acueducto del Águila wordt beschouwd als een van de meest opmerkelijke bouwwerken in de regio en trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld. Het aquaduct ligt in een schilderachtig landschap en biedt prachtige uitzichten op de bergen en de omringende natuur.

Vandaag de dag wordt het aquaduct niet meer gebruikt voor het transporteren van water, maar het blijft een belangrijk monument dat herinnert aan de technologische en architecturale prestaties van het verleden. Bezoekers kunnen het aquaduct beklimmen en de prachtige uitzichten bewonderen, terwijl ze genieten van de frisse berglucht en de rustige omgeving.

Barokke hermitage van las Angustias

De barokke hermitage van las Angustias is een historische kerk gelegen in de stad. Het is gewijd aan de patroonheilige van Nerja, Nuestra Señora de las Angustias (Onze Lieve Vrouw van Smarten).

De kerk werd gebouwd in 1697 en gerenoveerd in de 18e eeuw in de barokke stijl. Het interieur is prachtig gedecoreerd met fresco's en schilderijen uit de 18e eeuw en bevat beelden van de Maagd van Smarten en andere heiligen. Het altaarstuk is een meesterwerk van de barokke kunst, versierd met gouden details en beelden van engelen en heiligen.

De gevel van de kerk heeft een eenvoudig ontwerp, met een portiek die leidt naar de ingang van de kerk. Een bijzonder kenmerk van de kerk is het klokkentorentje, dat in de 19e eeuw werd gebouwd. Het heeft een klokkenspel van zes klokken die nog steeds dagelijks te horen zijn.

De hermitage van las Angustias is een van de belangrijkste religieuze monumenten in Nerja en trekt jaarlijks duizenden toeristen en pelgrims uit de hele wereld. Het is een symbool van de rijke geschiedenis en de culturele erfenis van de regio.

Kerk van El Salvador

De Kerk van El Salvador, ook wel bekend als de Parroquia de El Salvador, is een historische kerk gelegen in het centrum van Nerja. Het werd gebouwd in de 17e eeuw in de barokke stijl en is gewijd aan Jezus Christus als de Verlosser.

De kerk heeft een prachtig gedecoreerd interieur met fresco's en schilderijen uit de 18e eeuw. Het hoogaltaar is een meesterwerk van de barokke kunst, versierd met gouden details en beelden van engelen en heiligen. De kerk heeft ook verschillende kapellen met beelden van de Maagd Maria en andere heiligen.

De gevel van de kerk heeft een sober ontwerp en is versierd met pilasters en beelden van heiligen. Het heeft een klokkentoren die uitsteekt boven de omringende gebouwen en is een belangrijk kenmerk van de skyline van Nerja.

De Kerk van El Salvador is een belangrijke religieuze en culturele bezienswaardigheid in Nerja en trekt jaarlijks vele toeristen en pelgrims uit de hele wereld. Het is een prachtig voorbeeld van de barokke architectuur en kunst in Andalusië en een symbool van de rijke geschiedenis en culturele erfgoed van de regio.

Cueva de Nerja

De Cueva de Nerja is een grottenstelsel gelegen in de buurt van de stad Nerja. Het is een van de belangrijkste toeristische attracties van de regio en trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

De grotten werden ontdekt in 1959 en worden beschouwd als een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het land. Het complex heeft een totale lengte van meer dan 5 kilometer, maar slechts een klein deel is toegankelijk voor het publiek.

De grotten bevatten een aantal indrukwekkende stalactieten en stalagmieten, evenals prehistorische tekeningen die dateren uit het Paleolithicum. Er zijn ook overblijfselen gevonden van vroege menselijke bewoning in de grotten.

De belangrijkste attractie van de Cueva de Nerja is de Sala de la Torca, een enorme zaal die bekend staat om zijn verbazingwekkende akoestiek en die vaak wordt gebruikt voor concerten en andere muzikale evenementen.

De Cueva de Nerja is een populaire toeristische attractie en trekt bezoekers van over de hele wereld. Het is een prachtige plek om te bezoeken voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis, archeologie, of gewoon van de natuur houdt.
Bestel hier uw tickets: Bezoek grot, Nachtelijke rondleiding, Met bustrip vanuit Malaga


Het Nerja Museum

Het Nerja Museum, biedt bezoekers een fascinerende blik in de geschiedenis en cultuur van de regio. Het museum is gevestigd in een oud herenhuis en heeft drie verdiepingen met tentoonstellingsruimte.

De permanente tentoonstelling van het museum is verdeeld over drie zalen. De eerste zaal toont de geschiedenis van Nerja, van de prehistorie tot het heden. Bezoekers kunnen hier onder andere overblijfselen zien van de oorspronkelijke bevolking, de Feniciërs en de Romeinen, en leren over de verschillende heersers van de regio door de geschiedenis heen.

De tweede zaal is gewijd aan de schatten van de zee en toont een grote collectie schelpen en andere zeedieren uit de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Hier kunnen bezoekers ook leren over de maritieme geschiedenis van Nerja en de impact van de visserij op de economie van de regio.

De derde zaal van het museum is gewijd aan hedendaagse kunst, met wisselende tentoonstellingen van lokale en internationale kunstenaars. Het museum organiseert ook regelmatig culturele evenementen en workshops.

Het Nerja Museum heeft ook een educatief centrum, waar bezoekers kunnen deelnemen aan workshops en cursussen over onderwerpen als archeologie, geschiedenis en kunst.

Het museum is dagelijks geopend van 10:30 tot 13:30 uur en van 17:00 tot 20:00 uur. De toegangsprijzen zijn betaalbaar en er zijn speciale tarieven voor studenten, senioren en groepen. Het museum ligt in het centrum van Nerja en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn parkeergelegenheden in de buurt.

Bestel hier uw tickets

Stranden

Nerja heeft meer dan 14 km kustlijn, van west naar oost, de namen van de stranden zijn Playazo, Chucho, Torrecilla, Salón, Caletilla, Calahonda, Chorrillo, Carabeo, Carabeillo en Burriana. El Playazo heeft een omgeving die nog niet de gevolgen heeft ondervonden van de ongecontroleerde verstedelijking van de kust van Malaga. En de stranden van Burriana en Torrecilla zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De naam van de kliffen zijn de Cala "Barranco de Maro", de Caleta, de klif van Maro, de Torre de Maro, de papierfabriek, de Alberquillas, Cala del Pino en Cala El cañuelo.

Lekker eten

Nerja heeft een breed scala aan restaurants en bars die lokale specialiteiten en internationale gerechten serveren. Hier zijn enkele van de typische gerechten en drankjes van Nerja:

 • Espetos: Dit zijn sardines die op stokken worden geroosterd boven een open vuur. Ze zijn een traditioneel gerecht van de regio en worden vaak geserveerd in de chiringuitos (strandbars) langs de kust.

 • Paella: Een bekend gerecht uit de regio Valencia, maar ook populair in Nerja. Het is een rijstgerecht met verschillende soorten zeevruchten, groenten en kruiden.

 • Migas: Dit is een gerecht dat oorspronkelijk uit de bergen van Andalusië komt. Het bestaat uit broodkruimels, knoflook, paprika, chorizo en andere ingrediënten.

 • Gazpacho: Een koude soep gemaakt van tomaten, paprika, komkommer, knoflook, olijfolie en broodkruimels.

 • Pastry: De streek staat bekend om zijn zoete lekkernijen, zoals buñuelos, een soort deegballen gemaakt van pompoen, en borrachuelos, gefrituurde deeghapjes doordrenkt met anijslikeur.

 • Wijn: Nerja en de omliggende regio's produceren hun eigen wijnen, waaronder de zoete moscatel.

 • Bier: Nerja heeft zijn eigen brouwerij genaamd 'La Axarca', die lokaal gebrouwen bier serveert in verschillende bars en restaurants in de stad.

Er zijn talloze restaurants en bars in Nerja om uit te kiezen, variërend van informele chiringuitos aan het strand tot chique restaurants met uitzicht op de zee. Het is ook de moeite waard om de lokale markten te bezoeken, waar je lokale producten en specialiteiten kunt proeven.

Feesten

Nerja is beroemd om zijn vele feesten en festivals die het hele jaar door plaatsvinden. Hier zijn enkele van de belangrijkste festivals en vieringen in Nerja:

 • Drie Koningen (5 januari): Een kleurrijke optocht van de drie koningen door de straten van Nerja, gevolgd door een feest in het Balcón de Europa.

 • Semana Santa (Paasweek): Een van de belangrijkste religieuze festivals in Spanje, met processies door de straten van Nerja, waarbij prachtig versierde beelden worden gedragen.

 • Feria de Mayo (mei): Een traditionele Andalusische kermis met paardenraces, flamenco-dansen, muziek en heerlijk eten en drinken.

 • San Juan (23-24 juni): Een van de meest populaire festivals van Nerja, met grote vreugdevuren op het strand en veel muziek en feesten.

 • Feria de Nerja (8-12 oktober): Een grote kermis met veel entertainment en culinaire evenementen.

 • Virgen del Carmen (16 juli): Een festival ter ere van de beschermheilige van de vissers, met processies en een kleurrijke optocht van boten op zee.

Naast deze festivals zijn er nog vele andere evenementen en vieringen die het hele jaar door plaatsvinden in Nerja, van concerten en theater tot sportevenementen en markten.


MARO

Maro is een klein dorpje gelegen in de gemeente Nerja, aan de zuidoostkust van Spanje. Het dorp ligt aan de voet van de Sierra de Almijara en is omgeven door uitgestrekte bossen en natuurparken. Maro heeft een rijke geschiedenis en is bekend om zijn authentieke dorpscentrum, waar de bewoners nog steeds leven volgens traditionele Andalusische gebruiken.

Het dorp heeft een prachtig kerkje, de Parroquia de Maro, dat dateert uit de 16e eeuw en is opgetrokken in de Mudéjar-stijl. Het is een van de weinige overgebleven Mudéjar-kerken in de regio en is zeker een bezoek waard.

Maro is ook bekend om zijn stranden, waaronder Playa del Cable en Playa de los Muertos. Deze stranden zijn beroemd om hun heldere wateren en de prachtige natuurlijke omgeving, en zijn populair onder zowel toeristen als lokale bewoners.

In het dorp zijn ook verschillende typische Andalusische restaurants te vinden, die bekend staan om hun heerlijke gerechten, gemaakt met verse, lokale producten. Maro is daarom een ideale plek voor degenen die op zoek zijn naar een rustige en ongerepte omgeving, weg van de drukte van de stad.

Spaanse Culturele steden in Andalusië, pittoreske witte bergdorpjes en bezienswaardigheden

Alcaucín , Algarrobo, Algodonales, Alhama de Granada, Almodóvar del Río, Almonaster la RealÁlora, Antequera, Archidona, Arcos de la Frontera, Baeza, Benahavis, Benalmadena, BenaocazCabo de GataCádiz, Canillas de Aceituna, CarbonerasCarmona, Casabermeja, Casares, Cazalla de la SierraCazorla, Cerro de HierroColmenar, Comares, Compéta, Córdoba, Cortegana, CútarEl Bosque, El Gastor, El Rocio, Frigiliana, Gaucin, Genalguacil, Gibraltar, Granada, Grazalema, HuelvaIstan, Iznájar, Jaén, Jerez de la Frontera, Juzcar, La Calahorra, La Iruela, Los Romanes, Lucainena de las Torres, Malaga, Marbella, Maro, Medina-Sidonia, Mijas, Minas de Riotinto, Motril, Nerja, Ojen, Olvera, Osuna, Pampaneira, Periana, Riogordo, RodalquilarRonda, Salobreña,  Sanlucar de BarramedaSan Nicolás del PuertoSetenil de las Bodegas, Sevilla, Torrox, Ubeda, Ubrique, Vejer de la Frontera, Vélez-Málaga, Villaluenga del Rosario,  Viñuela, Zahara de la Sierra, Zuheros, Axarquia, Costa del SolTorre del Mar, Torrox Costa, Rincon de la Victoria, Playa Burriana

Alcazaba de Malaga, Alcazar de los Reyes Cristianos, Alhambra Granada, Caminito del Rey, Castillo de la CalahorraCastillo de Gibralfaro, Cueva de NerjaFuente De Los 100 Caños, La Maroma, Kathedraal van Sevilla en Giralda, Mezquita de CordobaMuseo Automovilístico Málaga, Museo Picasso Málaga, Oasys Mini HollywoodPaleis Dar al HorraReal Alcázar de Sevilla, Romeins Theater Malaga

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12