Oasys Mini Hollywood - Tabernas

Spaghetti Western Dorp in de Woestijn van Spanje

Forten, Musea, witte dorpjes... het mooiste wat de Axarquia te bieden heeft

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Tabernas, "Mini Hollywood"

Tabernas is een klein stadje in de provincie Almeria, in de autonome gemeenschap Andalusië, Spanje. Het staat bekend om zijn unieke woestijnlandschap en is de thuisbasis van de Tabernas-woestijn, een beschermd natuurpark dat een van de weinige echte woestijnen in Europa is. De woestijn wordt gekenmerkt door zijn unieke geologie, waaronder rotsachtige uitstulpingen, diepe ravijnen en droge rivierbeddingen.

Tabernas staat ook bekend als "Mini Hollywood" omdat het de locatie is geweest van vele westerse films en tv-series zoals A Fistful of Dollars, For a Few Dollars More en The Good, the Bad and the Ugly. De stad is een populaire bestemming geworden voor filmliefhebbers, die de verschillende filmsets en studio's in de omgeving komen bezoeken. Sommige filmsets zijn nu open voor het publiek als themaparken, waar bezoekers het oude westen en andere nagemaakte scenario's kunnen ervaren, zoals het Romeinse rijk, piraten, enz.

Tabernas is ook een populaire bestemming voor buitenactiviteiten zoals wandelen, paardrijden en off-road rijden. Het woestijnlandschap biedt een unieke en uitdagende omgeving voor buitenenthousiastelingen, en het gebied is de thuisbasis van verschillende outdoor-avonturenbedrijven die rondleidingen en activiteiten aanbieden.

Daarnaast herbergt Tabernas verschillende historische bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Tabernas en de kerk van Nuestra Señora de la Encarnación. De stad heeft ook een klein maar levendig centrum met een verscheidenheid aan restaurants, bars en winkels.

Al met al is Tabernas een unieke en interessante bestemming die een mix biedt van natuurlijke schoonheid, buitenactiviteiten en historische en culturele bezienswaardigheden. Het is een geweldige plek om te bezoeken voor filmliefhebbers, buitenenthousiastelingen en iedereen die iets anders wil ervaren.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12