Olvera

aan de voet van de Sierra de Lijar

Olvera heeft een rijke geschiedenis en cultuur

Olvera is een kleine gemeente in de provincie Cadiz, gelegen in de autonome regio Andalusië in het zuiden van Spanje. De gemeente ligt aan de voet van de Sierra de Lijar en is omringd door prachtige landschappen en natuurlijke bezienswaardigheden. Olvera heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de prehistorie en heeft vele overblijfselen van verschillende beschavingen die in de loop der eeuwen hebben geleefd.

De economie van Olvera is voornamelijk gebaseerd op landbouw en toerisme. De gemeente produceert olijfolie van hoge kwaliteit en heeft een aantal wijngaarden. Het toerisme is voornamelijk gericht op de vele bezienswaardigheden en activiteiten die de gemeente te bieden heeft, waaronder wandelen, fietsen, paardrijden en bergbeklimmen.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Olvera is het Castillo de Olvera, een prachtig kasteel dat hoog op een heuvel boven de stad uittorent. Het kasteel werd gebouwd door de Moorse heersers en later uitgebreid door de christelijke koningen. Vanaf het kasteel heb je een spectaculair uitzicht over de omgeving.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de Iglesia Parroquial Nuestra Señora de la Encarnación, een prachtige kerk die dateert uit de 16e eeuw. De kerk heeft een indrukwekkende gevel en bevat vele kunstwerken en architectonische details uit verschillende tijdperken.

Olvera heeft ook een aantal parken en tuinen die het bezoeken waard zijn, waaronder het Parque Periurbano La Muela, een groot natuurpark met wandelroutes en uitzichtpunten, en de Jardín Botánico El Castillejo, een botanische tuin met een grote verscheidenheid aan planten en bloemen.

Ten slotte is Olvera een populaire bestemming voor festivals en feesten, zoals de Feria de Olvera, die elk jaar in augustus wordt gehouden en gepaard gaat met vuurwerk, muziek, dans en traditionele feesten.

Al met al is Olvera een prachtige bestemming voor mensen die op zoek zijn naar geschiedenis, cultuur, natuur en avontuur. Met zijn rijke geschiedenis en adembenemende landschappen is het geen wonder dat Olvera een van de meest geliefde bestemmingen in Andalusië is.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Olvera zijn: Algodonales, El Bosque en Zahara de la Sierra

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12