Osborne Sherry

Sinds de 18e eeuw

Sherrywijnen

DE OORSPRONG VAN OSBORNE: SHERRYWIJNEN

Sinds de jonge Engelsman Thomas Osborne Mann in 1772 zijn eerste wijnmakerij in Cádiz oprichtte, is Osborne gedurende zeven generaties in handen van dezelfde familie gebleven. Het is nu een van de bekendste producenten van brandewijn en sherry, zowel in Spanje als op internationale markten.

De gouden driehoek

BODEGAS OSBORNE, EEN BEVOORRECHTE LOCATIE

De sherryregio ligt ten noordoosten van de provincie Cádiz, het meest zuidelijke deel van het Iberisch schiereiland. Het is omgeven door de Atlantische kust en omlijst door de rivieren Guadalquivir en Guadalete. De sherryregio heeft een driehoekige vorm die de steden omvat van:

  • Jerez de la Frontera
  • El Puerto de Santa María
  • Sanlúcar de Barrameda 

Ideale voorwaarden

HET KLIMAAT

Het klimaat in de regio is ideaal voor het telen van druiven, met Atlantische invloed, milde winters en droge, hete zomers. Het gebied wordt gedomineerd door twee soorten wijnen: de Poniente (een frisse, vochtige westenwind) en de Levante (een droge, hete oostenwind). De afwisseling tussen deze heersende winden bevordert de groei van de druiven en het specifieke verouderingsproces onder flor dat plaatsvindt in de wijnmakerijen.

Internationale prestige

GEDULD EN EXPERTISE

De wijnkelder in El Puerto de Santa María, Cádiz, is een van de oudste en meest prestigieuze in Spanje. Na twee eeuwen blijft Osborne zijn Finos, Manzanillas, Amontillados, Olorosos en zoete wijnen produceren, gedekt door de oudste oorsprongsbenaming van Spanje: Jerez-Xérès-Sherry en Manzanilla Sanlúcar de Barrameda.

Osborne brengt één van de meest gewaardeerde en bekroonde sherry's naar wijnliefhebbers over de hele wereld. Tijd, expertise en werk met de beste wijngaarden van de regio komen samen om sublieme resultaten te geven in onze wijnen uit de regio Jerez.

www.osborne.es

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12