Osborne Sherry

Sinds de 18e eeuw

Sherrywijnen

Osborne is een bedrijf dat Sherry produceert, een type wijn dat wordt gemaakt in de regio van Andalusië, Spanje. Het bedrijf werd opgericht in 1772 door Thomas Osborne en is sindsdien een van de meest bekende producenten van Sherry geworden.

Osborne produceert verschillende soorten Sherry, waaronder Fino, Manzanilla, Amontillado, Oloroso en Cream Sherry. Deze wijnen worden gemaakt van witte druivensoorten zoals Palomino en worden geproduceerd volgens de traditionele Solera-methode. De Solera methode is een proces waarbij oudere wijnen worden geblend met jongere wijnen om zo de consistentie van de smaak van de wijn te behouden.

Osborne is beroemd om zijn beroemde "Osborne bull" ( Osborne stier), een icoon van het bedrijf sinds de 19de eeuw. De Osborne stier is te zien op het etiket van de Osborne flessen en in reclamecampagnes. De Osborne stier is ook gebruikt als reclamebord langs de wegen in Spanje en is tot op de dag van vandaag een van de bekendste reclamebeelden in Spanje.Osborne Sherry's zijn populair in Spanje en worden geëxporteerd naar vele landen over de hele wereld. Sherry wordt vaak gedronken als aperitief, maar kan ook worden gebruikt als cocktailbasis of bij gerechten zoals tapas.

De gouden driehoek

BODEGAS OSBORNE, EEN BEVOORRECHTE LOCATIE

De sherryregio ligt ten noordoosten van de provincie Cádiz, het meest zuidelijke deel van het Iberisch schiereiland. Het is omgeven door de Atlantische kust en omlijst door de rivieren Guadalquivir en Guadalete. De sherryregio heeft een driehoekige vorm die de steden omvat van:

  • Jerez de la Frontera
  • El Puerto de Santa María
  • Sanlúcar de Barrameda 

Ideale voorwaarden

HET KLIMAAT

Het klimaat in de regio is ideaal voor het telen van druiven, met Atlantische invloed, milde winters en droge, hete zomers. Het gebied wordt gedomineerd door twee soorten wijnen: de Poniente (een frisse, vochtige westenwind) en de Levante (een droge, hete oostenwind). De afwisseling tussen deze heersende winden bevordert de groei van de druiven en het specifieke verouderingsproces onder flor dat plaatsvindt in de wijnmakerijen.

Internationale prestige

GEDULD EN EXPERTISE

De wijnkelder in El Puerto de Santa María, Cádiz, is een van de oudste en meest prestigieuze in Spanje. Na twee eeuwen blijft Osborne zijn Finos, Manzanillas, Amontillados, Olorosos en zoete wijnen produceren, gedekt door de oudste oorsprongsbenaming van Spanje: Jerez-Xérès-Sherry en Manzanilla Sanlúcar de Barrameda.

Osborne brengt één van de meest gewaardeerde en bekroonde sherry's naar wijnliefhebbers over de hele wereld. Tijd, expertise en werk met de beste wijngaarden van de regio komen samen om sublieme resultaten te geven in onze wijnen uit de regio Jerez.

www.osborne.es

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12