Pampaneira

charmant dorpje met een rijke geschiedenis

Pampaneira staat bekend om zijn traditionele ambachten

Pampaneira is een dorpje gelegen in de provincie Granada in de regio Andalusië in Spanje. Het is gelegen in de Alpujarras, een bergachtige streek in het zuiden van Spanje, en maakt deel uit van de gemeente La Taha.

Het dorpje heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Moorse periode. In de 16e eeuw werd het dorpje veroverd door de christenen en werden er verschillende monumenten en gebouwen gebouwd, waaronder de kerk van Santa Cruz.

Pampaneira staat bekend om zijn traditionele ambachten, zoals het maken van dekens, keramiek en houtsnijwerk. De straatjes van het dorp zijn smal en geplaveid met kiezels, en er zijn veel kleine winkeltjes en ambachtelijke werkplaatsen te vinden waar deze producten worden verkocht.

Het dorpje heeft ook een rijke culinaire traditie, met lokale specialiteiten zoals "choto al ajillo" (jong geitenvlees met knoflook) en "migas" (een gerecht op basis van broodkruimels en olijfolie). Er zijn verschillende restaurants en bars in het dorp waar deze gerechten worden geserveerd, samen met de lokale wijn en likeuren.

Pampaneira is omgeven door prachtige natuurlijke landschappen, waaronder de Sierra Nevada, de hoogste bergketen van Spanje. Er zijn verschillende wandelroutes in de omgeving die langs rivieren, watervallen en oude Moorse irrigatiesystemen lopen.

Kortom, Pampaneira is een charmant dorpje met een rijke geschiedenis en traditie, dat zich bevindt in een prachtige natuurlijke omgeving. Het is een perfecte bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar authentieke ervaringen en willen genieten van de lokale cultuur en keuken.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Pampaneira zijn: Granada en Motril

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12