Periana

Mooiste dorpjes en culturele steden in Andalusië

word lid van onze community en blijf op de hoogte van alle aanbiedingen

Periana: Cultuur opsnuiven kan je in de vele Andalusische dorpjes en steden opperbest.

We zochten er voor jou enkele niet te missen citytrips uit.
Frigiliana, Nerja, Malaga, Antequera, Cómpeta, Motril, Alora, Iznájar, Granada, Ronda, Cordoba, Jaén, Gibraltar, Sevilla en Cádiz.

Periana gelegen in de uitlopers van de Sierra de Alhama in de buurt van Zafarraya Gap op een zacht glooiend landschap dat afdaalt naar de regio Vélez met het Viñuela stuwmeer is beroemd omwille van zijn uitstekende perziken en olijfolie die op het land worden geproduceerd. Periana werd in 1761 als een gemeente beschouwd toen het heiligdom van San Isidro Labrador een parochiekerk werd en de stad niet langer afhankelijk was van Riogordo. De stad  werd op kerstdag 1884 gedeeltelijk verwoest door 'de aardbeving van Andalusië'. Bij deze aardbeving met epicentrum in de Sierra Tejeda werd Periana het zwaarste getroffen. 58 mensen kwamen om het leven en de meeste gebouwen van de stad werden verwoest.

San Isidro-kerk Het enige opmerkelijke monument

Er zijn veel archeologische overblijfselen gevonden in het gebied. Overblijfselen uit de Neolitische periode (Alcolea-heuvel), grotschilderingen in de rotsschuilplaats van Marchamonas en sporen van de Romeinse kolonisatoren uit het Later-Romeinse Rijk. De Moorse periode was beroemd om het gebruik van zwavelhoudend water als geneeskrachtige baden. In de Vilo-baden, die tot de 19e eeuw werden gebruikt, zijn nog overblijfselen uit deze periode.

De geschiedenis gaat terug tot de Neolithische periode, met bewijs van menselijke nederzettingen in het gebied vanaf die tijd. Tijdens het Romeinse rijk was Periana een centrum voor landbouw en handel. Na de val van het Romeinse rijk werd de stad bezet door de Moren en werd het een belangrijk centrum voor landbouw en handel. Na de christelijke verovering in de 15e eeuw werd Periana onderdeel van het koninkrijk Castilië. Tijdens de 19e en 20e eeuw bleef Periana een klein agrarisch dorp, met gewassen zoals olijfbomen, amandelbomen en wijngaarden als belangrijke bronnen van inkomsten voor de bewoners. Tegenwoordig staat Periana bekend om zijn traditionele Andalusische architectuur, pittoreske straatjes en zijn prachtige natuurlijke omgeving, waaronder de Sierra de Tejeda, Almijara en het natuurpark Alhama.

Ook leuke dorpjes te bezoeken in de buurt van Periana zijn: Alcaucín, Riogordo, Colmenar en Los Romanes.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12