Real Alcázar de Sevilla

Bezienswaardigheden in Andalusiê

Het Real Alcázar van Sevilla is een koninklijk paleis in het historische centrum van Sevilla, Spanje. Het is een van de meest bezochte monumenten in Andalusië en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 9e eeuw. Het paleis werd oorspronkelijk gebouwd als een fort door de islamitische Moren en later uitgebreid en omgevormd tot een paleis door de christelijke koningen van Spanje.

Het paleis heeft een mix van bouwstijlen, waaronder mudéjar, gotiek, renaissance en barok, die de verschillende periodes van de bouw weerspiegelen. Enkele van de meest opvallende kenmerken zijn het Court of the Myrtles, de Hall of Ambassadors, de Palace Courtyard en het Court of the Lions. Het paleis herbergt ook een prachtige tuin met een verscheidenheid aan planten en een verzameling fonteinen.

Het paleis heeft eeuwenlang dienst gedaan als koninklijke residentie en was het decor voor vele historische gebeurtenissen. Tegenwoordig is het paleis open voor het publiek en biedt het rondleidingen. Bezoekers kunnen de prachtige kamers, binnenplaatsen en tuinen van het paleis verkennen en meer te weten komen over de rijke geschiedenis en culturele betekenis ervan.

Het paleis is ook een van de filmlocaties voor de populaire tv-serie Game of Thrones als Water Garden of Dorne.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12