Casa VIVAndalusia

De juiste verzekeringen afsluiten


Op vakantie: welke verzekeringen?

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen die u kunt overwegen bij het plannen van een reis naar Andalusië of een andere bestemming. Enkele van de meest voorkomende soorten reisverzekeringen zijn:

 • Medische verzekering: Dit type verzekering dekt medische kosten in geval van letsel of ziekte tijdens het reizen. Het kan ook dekking bieden voor dringende medische evacuatie en repatriëring.
 • Reisannuleringsverzekering: Dit type verzekering biedt dekking voor het geval u uw reis moet annuleren vanwege onvoorziene omstandigheden zoals ziekte, overlijden in de familie of natuurrampen.
 • Bagage- en persoonlijke bezittingenverzekering: Dit type verzekering dekt verlies, schade of diefstal van uw persoonlijke bezittingen tijdens het reizen.
 • Reisonderbrekingsverzekering: Deze verzekering biedt dekking voor het geval je door onvoorziene omstandigheden je reis moet onderbreken.
 • Reisongevallenverzekering: Dit type verzekering biedt dekking in geval van overlijden of letsel door een ongeval tijdens het reizen.
 • Reisaansprakelijkheidsverzekering: Deze verzekering biedt dekking voor het geval u tijdens het reizen aansprakelijk wordt gesteld voor schade of letsel aan derden.

Bij het kiezen van een reisverzekering is het belangrijk om de dekking en uitsluitingen zorgvuldig te bekijken, om er zeker van te zijn dat u de juiste bescherming krijgt voor uw behoeften. U moet ook rekening houden met de kosten van het beleid, evenals met de reputatie en financiële stabiliteit van de verzekeringsmaatschappij. Het is ook een goed idee om offertes van verschillende verzekeraars te vergelijken voordat u een beslissing neemt.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle verzekeringen gelijk zijn en dat de dekking per verzekeraar kan verschillen. Lees zeker de kleine lettertjes en stel vragen als iets onduidelijk is.

Hoe ruim is de dekking van uw verplichte ziekteverzekering bij medische hulpverlening of een opname in het ziekenhuis in het buitenland? Welke risico's loopt u tijdens uw vakantie? En welk type bijkomende verzekering kunt u afsluiten om deze risico's te dekken? Deze vragen zijn niet onbelangrijk, want een vakantie in het buitenland laat niet altijd alleen maar goede herinneringen na, ze heeft soms ook vervelende verrassingen in petto.

Ziekenfonds

Vraag voor uw vertrek altijd inlichtingen bij uw ziekenfonds: zij zullen u informeren over de mate waarin zij tegemoetkomen in de medische kosten voor het land dat u bezoekt. Sommige ziekenfondsen bieden een aanvullende verzekering die meer kosten dekt bij ziekte of een ongeval in het buitenland. Een dergelijke verzekering geeft u recht op:

 • een ruimere vergoeding van de medische kosten die u ter plekke maakt
 • een vergoeding van kosten voor een niet-dringende ziekenhuisopname
 • een repatriëringsvergoeding

Andere formules

Als u een vorm van bijstand wilt die beantwoordt aan specifiekere behoeften die eigen zijn aan de reis die u wilt maken, dan kunt u ook een (of meer) aanvullende verzekeringen afsluiten bij uw gebruikelijke verzekeringsmaatschappij of uw reisbureau. Er bestaan vooral specifieke verzekeringen voor:

 • sommige sporten: bergbeklimmen, skiën, diepzeeduiken …
 • de reparatie en repatriëring van uw voertuig bij een ongeval
 • het verlies of de diefstal van uw persoonlijke bezittingen tijdens de reis
 • rechtsbijstand als u zich moet verdedigen in het buitenland

Geldigheidsduur

Meestal is de geldigheidsduur van aanvullende verzekeringen beperkt tot een verblijf van drie maanden in het buitenland. Plant u een langer verblijf, ga dan na of u de geldigheid van uw verzekering kunt verlengen door een aanvullende premie te betalen.

Meer informatie over repatriëring

Als u om gezondheidsredenen sneller dan voorzien naar huis moet terugkeren

Repatriëring om gezondheidsredenen is niet opgenomen in de verplichte basisverzekering. Als u wegens gezondheidsproblemen uw reis moet onderbreken of zelfs moet worden opgenomen in een ziekenhuis, dan wilt u echter zo snel mogelijk naar België worden overgebracht. Daarom is het raadzaam om voor uw vertrek een aanvullende verzekering af te sluiten die uw repatriëring organiseert en de kosten daarvan geheel of gedeeltelijk dekt.

Voorwaarden van het contract
Lees aandachtig de voorwaarden voor bijstand vóór u dit type verzekering afsluit. Deze 'reisverzekering' is meestal niet van toepassing op beroepsgebonden verplaatsingen en kan ook met andere beperkingen gepaard gaan. Ze kan bijvoorbeeld:

de beoefening van sommige sporten niet dekken
niet geldig zijn in de laatste maanden van de zwangerschap
de bijstand beperken tot een maximaal aantal dagen per jaar

Een kopie meenemen
Vergeet niet om een fotokopie van het contract mee te nemen en houd ook het nummer dat u in noodgevallen moet bellen bij de hand. Hoe sneller u contact opneemt met de verzekeringsmaatschappij, hoe sneller u gerepatrieerd kunt worden!

bron: www.belgium.be

Spaanse Culturele steden in Andalusië, pittoreske witte bergdorpjes en bezienswaardigheden

Alcaucín , Algarrobo, Algodonales, Alhama de Granada, Almodóvar del Río, Almonaster la RealÁlora, Antequera, Archidona, Arcos de la Frontera, Baeza, Benahavis, Benalmadena, BenaocazCabo de GataCádiz, Canillas de Aceituna, CarbonerasCarmona, Casabermeja, Casares, Cazalla de la SierraCazorla, Cerro de HierroColmenar, Comares, Compéta, Córdoba, Cortegana, CútarEl Bosque, El Gastor, El Rocio, Frigiliana, Gaucin, Genalguacil, Gibraltar, Granada, Grazalema, HuelvaIstan, Iznájar, Jaén, Jerez de la Frontera, Juzcar, La Calahorra, La Iruela, Los Romanes, Lucainena de las Torres, Malaga, Marbella, Maro, Medina-Sidonia, Mijas, Minas de Riotinto, Motril, Nerja, Ojen, Olvera, Osuna, Pampaneira, Periana, Riogordo, RodalquilarRonda, Salobreña,  Sanlucar de BarramedaSan Nicolás del PuertoSetenil de las Bodegas, Sevilla, Torrox, Ubeda, Ubrique, Vejer de la Frontera, Vélez-Málaga, Villaluenga del Rosario,  Viñuela, Zahara de la Sierra, Zuheros, Axarquia, Costa del SolTorre del Mar, Torrox Costa, Rincon de la Victoria, Playa Burriana

Alcazaba de Malaga, Alcazar de los Reyes Cristianos, Alhambra Granada, Caminito del Rey, Castillo de la CalahorraCastillo de Gibralfaro, Cueva de NerjaFuente De Los 100 Caños, La Maroma, Kathedraal van Sevilla en Giralda, Mezquita de CordobaMuseo Automovilístico Málaga, Museo Picasso Málaga, Oasys Mini HollywoodPaleis Dar al HorraReal Alcázar de Sevilla, Romeins Theater Malaga

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12