Ronda

Mooiste dorpjes en culturele steden in Andalusië

Ronda, stad  aan de rand van een diepe kloof

Ronda is een stad in de provincie Malaga, Andalusië, Zuid-Spanje. Het ligt ongeveer 110 kilometer (68 mijl) ten westen van de stad Malaga, aan de rand van een diepe kloof die is uitgesleten door de rivier de Guadalevín. De stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis, verbluffende architectuur en prachtige natuurlijke omgeving.

Ronda herbergt verschillende belangrijke monumenten, waaronder de Puente Nuevo, een brug die de kloof overspant en een panoramisch uitzicht over de stad biedt, de arena, de oudste in Spanje en de oudste arena die tegenwoordig in gebruik is, en het Palacio de Mondragón, een paleis uit de 14e eeuw dat nu dienst doet als stadhuis. De stad heeft ook vele andere historische en culturele bezienswaardigheden, zoals de kerk van Santa Maria la Mayor, de Arabische baden en het museum van de bandiet.

Op het gebied van festivals heeft Ronda het hele jaar door verschillende traditionele festivals, zoals:

  • De Romería de San Juan, gehouden in juni, is een religieus festival met een processie van toegewijden gekleed in traditionele kleding.
  • De Feria de Ronda, gehouden in september, met traditionele Andalusische muziek, flamencodansen, paardrijden en stierenvechten.
  • De Feria de la Tapa, gehouden in november, met tapas en wijn uit de regio, livemuziek en dansvoorstellingen.
  • De Feria del Toro, die in september wordt gehouden, viert het stierenvechten en biedt optochten, muziek en eten.

Ronda is bereikbaar met de auto of bus vanuit Malaga en andere nabijgelegen steden. Het dichtstbijzijnde treinstation bevindt zich in de stad Bobadilla.

De geschiedenis van Ronda gaat terug tot de Neolithische periode, met bewijs van menselijke nederzettingen in het gebied vanaf die tijd. Tijdens het Romeinse rijk was Ronda een belangrijk centrum voor landbouw en handel. Na de val van het Romeinse rijk werd de stad bezet door de Moren en werd het een belangrijk centrum voor cultuur, handel en wetenschap. In 1485 werd Ronda veroverd door de katholieke vorsten, Ferdinand II van Aragon en Isabella I van Castilië, en werd het een deel van het koninkrijk Castilië. Tijdens de 19e en 20e eeuw bleef Ronda een klein agrarisch dorp, met gewassen zoals olijfbomen en wijngaarden die belangrijke bronnen van inkomsten waren voor de bewoners. Tegenwoordig is Ronda een charmante stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, prachtige natuurlijke omgeving, waaronder het natuurpark Sierra de las Nieves, en zijn beroemde brug, Puente Nuevo, die een diepe kloof overspant en een adembenemend uitzicht biedt over de stad en zijn omgeving. De stad staat ook bekend om zijn stierenvechttraditie, met de Plaza de Toros de Ronda als een van de oudste en beroemdste arena's voor stierenvechten in Spanje.

Tip: Rondleiding en proeverij biologische olijfolie
Geniet van een rondleiding door een olijfgaard met dit attractieticket in Ronda en ontdek de kunstwerken van Philippe Starck. Krijg waardering voor olijfolie terwijl u een verscheidenheid aan fijne lokale oliën proeft. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Tickets kan je aan de voordeligste prijzen bestellen bij Tiqets  en Get Your Guide.

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Ronda zijn: Juzcar en Setenil de las Bodegas.

Bezienswaardigheden:

Puente Nuevo - Puento Romano – Puento Viejo

Ronda staat om zijn spectaculaire uitzichten en de drie beroemde bruggen die over de diepe kloof van El Tajo lopen. Deze bruggen, de Puente Nuevo, Puente Romano en Puente Viejo, zijn belangrijke bezienswaardigheden van de stad en trekken jaarlijks duizenden bezoekers.

De Puente Nuevo, wat "Nieuwe Brug" betekent, is de meest indrukwekkende van de drie bruggen. Het werd gebouwd tussen 1759 en 1793 en verbindt de oude en nieuwe delen van de stad. De brug heeft een hoogte van 98 meter en biedt een adembenemend uitzicht op de kloof en de Guadalevín-rivier. Het is een architectonisch meesterwerk en is een symbool geworden van Ronda en een belangrijk monument van Andalusië.

De Puente Romano, of "Romeinse Brug", is de oudste brug van Ronda en dateert uit de 1e eeuw na Christus. Het werd gebruikt als onderdeel van de oude Romeinse weg die door de stad liep en het werd gerestaureerd in de 18e eeuw. Hoewel het geen deel uitmaakt van de belangrijkste verbindingsroute van de stad, wordt de brug nog steeds gebruikt door voetgangers en biedt het een prachtig uitzicht op de kloof en de omgeving.

De Puente Viejo, of "Oude Brug", is een historische brug die dateert uit de 16e eeuw. Het werd gebouwd om de twee delen van de stad te verbinden die aan weerszijden van de rivier lagen. De brug is smaller dan de Puente Nuevo en de Puente Romano, maar het biedt nog steeds een prachtig uitzicht op de kloof en de oude stad van Ronda.

Al met al zijn de drie bruggen van Ronda belangrijke symbolen van de stad en trekken ze jaarlijks duizenden bezoekers aan. Het is een must-see attractie voor iedereen die Ronda bezoekt en biedt een onvergetelijke ervaring en uitzicht op de prachtige omgeving.

Plaza de Torres

Plaza de Toros de Ronda, is een beroemde stierenvechtersarena. Het werd in 1785 gebouwd en is de oudste arena in Spanje. De arena is ontworpen in de traditionele Andalusische stijl met rode bakstenen en witgekalkte muren. Het heeft een capaciteit van ongeveer 5000 zitplaatsen en is de thuisbasis van de jaarlijkse Feria Goyesca, een beroemd stierenvechtersfestival dat plaatsvindt in september.

De Plaza de Torres is ook beroemd omdat het een favoriete plek was van Ernest Hemingway, de beroemde Amerikaanse schrijver en stierenvechterliefhebber. Hij beschreef de arena in zijn boek 'Death in the Afternoon', dat gedeeltelijk gaat over stierenvechten.

Hoewel stierenvechten in sommige delen van Spanje controversieel is, blijft het een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur en traditie. De Plaza de Torres is een unieke en historische locatie die een dieper begrip biedt van de Spaanse cultuur en geschiedenis. Het is een populaire toeristische attractie en een bezoek aan de arena is een onvergetelijke ervaring voor velen.

Baños Arabes

Baños Árabes, ook wel bekend als Arabische baden, zijn een belangrijk historisch monument in Ronda. Ze dateren uit de 13e en 14e eeuw en werden gebruikt als openbare baden tijdens de Moorse bezetting van Spanje. Het ontwerp is gebaseerd op de traditionele Romeinse baden, maar met de Moorse invloeden en decoraties.

De Baños Árabes van Ronda zijn gelegen in de oude stad, dicht bij de Puente Viejo. Het bestaat uit drie delen: de vestiaire, de koude kamer en de warme kamer. De koude kamer is de eerste kamer die bezoekers betreden en heeft een groot koepelvormig plafond. Vanaf hier gaan bezoekers naar de warme kamer, waar ze de mogelijkheid hebben om te genieten van het stoombad, dat vroeger met warm water gevuld was. Het water werd opgewarmd door middel van een systeem van kanalen onder de vloer, dat werd verwarmd door een houtvuur.

De Baños Árabes zijn indrukwekkend vanwege hun architectonische details en historische betekenis. Het is een van de weinige overgebleven Arabische baden in Spanje en een belangrijk monument van de Moorse cultuur. Een bezoek aan de Baños Árabes biedt bezoekers een unieke kans om meer te weten te komen over de geschiedenis en cultuur van Ronda en de invloed van de Moorse bezetting op Spanje. Het is een aanrader voor elke geschiedenis- of cultuurliefhebber.

Plaza del Socorro

Plaza del Socorro is een levendig plein in het centrum van Ronda. Het ligt in de buurt van de Calle de la Bola en is een belangrijke ontmoetingsplaats voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het plein is omgeven door winkels, restaurants en bars en biedt bezoekers een kans om te genieten van de lokale sfeer.

Het plein is vooral bekend vanwege zijn historische betekenis als het centrum van Ronda's politieke en sociale leven. Het plein werd gebruikt voor openbare bijeenkomsten en politieke bijeenkomsten, en het is nog steeds een belangrijke locatie voor evenementen en festivals in de stad. Tijdens het jaarlijkse Feria de Pedro Romero in september wordt het plein omgetoverd tot een levendige feestlocatie, compleet met muziek, dans en traditionele kostuums.

Een ander kenmerk van Plaza del Socorro is de fontein in het midden van het plein, die dateert uit de 18e eeuw. De fontein is versierd met de beeltenis van Hercules, de mythische held die wordt beschouwd als de stichter van de stad Ronda.

Een bezoek aan Plaza del Socorro is een geweldige manier om te genieten van de lokale sfeer en geschiedenis van Ronda. Of u nu op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te genieten van de omgeving, of om deel te nemen aan de lokale cultuur en tradities, Plaza del Socorro is een must-see locatie in de stad.

Palacio of the Marqués de Salvatierra

Het Palacio of the Marqués de Salvatierra is een prachtig 16e-eeuws paleis in Ronda. Het is gelegen aan de Plaza del Gigante, in de buurt van de Puente Nuevo en de Plaza de Toros. Het paleis is een opvallend voorbeeld van de Renaissance-architectuur in Andalusië en werd oorspronkelijk gebouwd voor de lokale edelman Don Rodrigo de Ribera, de eerste markies van Salvatierra.

Het paleis heeft een vierkante plattegrond en is omgeven door een grote binnenplaats, met een prachtige trap in het midden die leidt naar de bovenste verdieping. Het gebouw heeft twee verdiepingen en is versierd met indrukwekkende architecturale details, waaronder een galerij met zuilen en bogen en een fraai bewerkte gevel. Het interieur van het paleis is even indrukwekkend, met rijke decoraties en schilderijen uit de 16e en 17e eeuw.

Tegenwoordig wordt het Palacio of the Marqués de Salvatierra gebruikt als een cultureel centrum, waar regelmatig tentoonstellingen en culturele evenementen plaatsvinden. Bezoekers kunnen het paleis bezoeken en de prachtige architectuur en kunstwerken bewonderen. Het paleis is een must-see locatie in Ronda en biedt bezoekers een unieke kans om meer te weten te komen over de Renaissance-architectuur en kunst in Spanje.

Casa del Rey Moro

Casa del Rey Moro, wat zich vertaalt naar "Huis van de Moorse Koning", is een historisch gebouw aan de oever van de Guadalevín-rivier en kijkt uit op de spectaculaire Tajo-kloof, waar de beroemde Puente Nuevo-brug ligt. Het gebouw werd oorspronkelijk gebouwd in de 18e eeuw op de site van een oud Moors paleis.

Casa del Rey Moro is vooral bekend vanwege zijn 365 treden tellende trap die leidt naar de rivier, bekend als de "Trap van de Moren". Volgens de legende werd deze trap gebruikt door de Moren om water uit de rivier te halen tijdens de belegering van Ronda door de christelijke legers. Tegenwoordig kunnen bezoekers de trap afdalen en een kijkje nemen bij de waterput en de ondergrondse kamer die door de Moren werd gebruikt.

Het huis zelf is ook indrukwekkend, met prachtige tuinen en patio's, en een interessante geschiedenis die teruggaat tot de Moorse tijd. Het huis werd gebruikt als verblijfplaats van de Moorse koning en later als gevangenis tijdens de christelijke verovering van Ronda. Het huis heeft ook een ondergronds irrigatiesysteem dat nog steeds functioneert en bezoekers kunnen dit systeem verkennen tijdens hun bezoek.

Een bezoek aan Casa del Rey Moro is een must-see locatie in Ronda en biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te weten te komen over de Moorse geschiedenis en cultuur in Spanje. Het uitzicht op de Tajo-kloof vanaf het huis is adembenemend en de "Trap van de Moren" is een unieke ervaring die niet gemist mag worden.

Iglesia de Padre Jesús

Iglesia de Padre Jesús is gelegen aan de Calle Virgen de la Paz, in de buurt van de Plaza del Socorro en de Puente Nuevo. De kerk werd gebouwd in 1957 en gewijd aan Padre Jesús Nazareno, een belangrijke figuur in het katholicisme.

De architectuur van de kerk is opvallend modern, met een eenvoudige, strakke vormgeving en grote glazen ramen die het interieur verlichten. Het altaar en het kruisbeeld zijn enkele van de opvallende kenmerken van de kerk, samen met de houten banken en het beeldhouwwerk van Padre Jesús.

De kerk is een belangrijke ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking en een plek voor spirituele reflectie en aanbidding. Regelmatig vinden er missen en diensten plaats in de kerk, evenals andere religieuze activiteiten en evenementen.

Een bezoek aan Iglesia de Padre Jesús biedt bezoekers de kans om de moderne architectuur van Spanje te zien en deel te nemen aan religieuze activiteiten. Het is ook een belangrijk cultureel centrum in Ronda en biedt een unieke kans om meer te weten te komen over de lokale cultuur en gemeenschap in Spanje.

Palacio de Salvatierra

Het Palacio de Salvatierra is een historisch gebouw in Ronda. Het paleis ligt aan de Calle Tenorio, dicht bij het stadscentrum en de Puente Nuevo. Het gebouw werd gebouwd in de 16e eeuw en was oorspronkelijk eigendom van de familie Salvatierra, een invloedrijke aristocratische familie in de regio.

Het paleis heeft een gotische architectuur en een indrukwekkende gevel met drie verdiepingen. De binnenkant van het paleis is net zo indrukwekkend, met prachtige gewelfde plafonds, marmeren vloeren en een centrale patio. Het paleis heeft ook een kapel die is gewijd aan San Juan de Letrán.Tegenwoordig wordt het Palacio de Salvatierra gebruikt als stadhuis van Ronda en als locatie voor culturele evenementen en tentoonstellingen. Het paleis heeft ook een museum met kunstwerken en archeologische vondsten uit de regio.

Een bezoek aan het Palacio de Salvatierra biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te weten te komen over de geschiedenis van Ronda en de regio, evenals de architectuur en kunst die kenmerkend zijn voor de regio. Het paleis is ook een belangrijk cultureel centrum in Ronda en biedt een unieke kans om meer te weten te komen over de lokale gemeenschap en cultuur in Spanje.

Jardines De Cuenca

Jardines de Cuenca zijn openbare tuinen in Ronda. Ze liggen op de hellingen van de Tajo-gorge en bieden een spectaculair uitzicht op de bruggen en het landschap van Ronda. De tuinen zijn vernoemd naar de bekende lokale kunstenaar Antonio de Cuenca, die in de 20e eeuw woonde en werkte in Ronda.

De tuinen zijn aangelegd in de traditionele Andalusische stijl met mooie bloembedden, fonteinen en sculpturen. Er zijn ook wandelpaden door de tuinen en verschillende uitkijkpunten vanwaar bezoekers kunnen genieten van het uitzicht op de kloof en de omgeving. In de lente zijn de tuinen gevuld met kleurrijke bloemen en planten.

Een van de belangrijkste attracties in de Jardines de Cuenca is een reproductie van de vlaggenmast van Columbus die hij plantte op het eiland Guanahani bij zijn aankomst in de Nieuwe Wereld in 1492. Er is ook een monument ter nagedachtenis aan Cuenca, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste schilders van Ronda.

Een bezoek aan de Jardines de Cuenca biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de prachtige Andalusische tuinen, evenals het uitzicht op de omgeving van Ronda. Het is een perfecte plek voor een ontspannende wandeling, picknick of foto's maken.

Mirador de los Viajeros Románticos

Mirador de los Viajeros Románticos is een uitkijkpunt in Ronda, dat bekend staat om het prachtige uitzicht op de Tajo-gorge en de Puente Nuevo. Het uitkijkpunt ligt aan de rand van de kloof en biedt bezoekers een panoramisch uitzicht op de omgeving.

Het uitkijkpunt dankt zijn naam aan de romantische reizigers die in de 19e eeuw naar Ronda kwamen om de natuurlijke schoonheid en de unieke architectuur van de stad te bewonderen. Het was een populaire bestemming voor schrijvers, kunstenaars en intellectuelen, die geïnspireerd raakten door het uitzicht en de culturele rijkdom van de regio.

Het uitkijkpunt zelf is omgeven door bomen en struiken en heeft verschillende banken waar bezoekers kunnen zitten en genieten van het uitzicht. Er is ook een bronzen beeldhouwwerk van een romantische reiziger die uitkijkt over de kloof.

Een bezoek aan Mirador de los Viajeros Románticos is een must voor elke bezoeker van Ronda, omdat het een van de beste plekken is om het adembenemende landschap van de stad te bewonderen. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving en de rijke cultuur van Ronda te ervaren.

Mirador de Ronda

Mirador de Ronda is een uitkijkpunt in de stad Ronda. Het biedt een prachtig uitzicht op de Puente Nuevo, de Tajo-kloof en de omliggende bergen en valleien.

Het uitkijkpunt bevindt zich op de heuvel tegenover de Puente Nuevo-brug en is bereikbaar via een trap. Het biedt een adembenemend uitzicht op de kloof en de brug, en op heldere dagen kun je zelfs de bergen in de verte zien.

Mirador de Ronda is een populaire toeristische attractie en een ideale plek om foto's te maken van de stad en het omliggende landschap. Het is vooral mooi bij zonsondergang wanneer de lucht verandert in goudoranje tinten en de lichten van de stad beginnen te branden.

Naast het uitkijkpunt bevindt zich het Parador de Ronda, een historisch hotel dat oorspronkelijk werd gebouwd als stadspaleis voor de koning van Spanje. Het hotel heeft een terras met uitzicht op de kloof en de brug, waar bezoekers kunnen genieten van een drankje terwijl ze van het uitzicht genieten.

Een bezoek aan Mirador de Ronda is een must voor elke bezoeker van Ronda vanwege het spectaculaire uitzicht op de Tajo-kloof en de Puente Nuevo. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het adembenemende landschap van deze historische stad in Andalusië.

Minaret van San Sebastian

De Minaret van San Sebastian is een historisch monument in de stad Ronda. De minaret dateert uit de tijd van de Moorse bezetting van Spanje en was oorspronkelijk een onderdeel van de moskee die op deze locatie stond.

De minaret werd gebouwd in de 14e eeuw en heeft een hoogte van ongeveer 25 meter. Het heeft een vierkante vorm en is gebouwd van rode bakstenen en stucwerk. Het heeft ook een aantal decoratieve elementen zoals bogen, kolommen en inscripties.

Na de herovering van Ronda door de christelijke legers in de 15e eeuw, werd de minaret omgebouwd tot een klokkentoren voor de kerk van San Sebastian. De kerk zelf werd gebouwd op de plaats van de oude moskee.

Tegenwoordig is de minaret van San Sebastian een belangrijk historisch monument en een populaire toeristische attractie in Ronda. Bezoekers kunnen de minaret beklimmen en genieten van het uitzicht op de stad en de omliggende bergen. De kerk van San Sebastian is ook een bezoek waard, met zijn indrukwekkende architectuur en decoratieve elementen uit de gotische en barokke tijdperken.

Cueva del Gato

Cueva del Gato is een natuurlijke grot gelegen in de bergen in de buurt van de stad Benaojan en maakt deel uit van het natuurpark Sierra de Grazalema.

Cueva del Gato heeft zijn naam te danken aan de legende dat een kat ooit de grot in vluchtte om te ontsnappen aan een stier die achter hem aan zat. De grot is ongeveer 10 meter breed en 5 meter hoog en loopt ongeveer 500 meter de berg in.

De grot is gevuld met kristalhelder water dat wordt gevoed door een ondergrondse rivier die door de bergen stroomt. Het water is ongeveer 12 graden Celsius en biedt een verfrissende duik voor bezoekers die van zwemmen houden.

De grot is een populaire toeristische attractie en kan worden bereikt via een wandelpad dat begint in de buurt van het dorp Benaojan. Het pad biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Onderweg kom je langs enkele prachtige watervallen en rotsformaties.

Cueva del Gato is een van de vele natuurlijke wonderen in de regio Andalusië en trekt elk jaar duizenden bezoekers. Het is een geweldige plek om te genieten van de natuur en te ontspannen in het kristalheldere water van de grot.

Murallas de la Cijara

De Murallas de la Cijara zijn oude stadsmuren die dateren uit de 12e eeuw en die zich uitstrekken rond de oude stad van Ronda. De muren zijn gebouwd door de Moorse bewoners van de stad tijdens hun heerschappij over Ronda.

De muren waren oorspronkelijk ontworpen om de stad te beschermen tegen invallen van buitenaf. Ze waren gebouwd van stenen en kalkmortel en hadden een lengte van ongeveer 7 kilometer. De muren waren op sommige plaatsen meer dan 10 meter hoog en hadden verdedigingstorens en poorten die toegang gaven tot de stad.

Tijdens de christelijke herovering van Ronda in de 15e eeuw, werden delen van de muren afgebroken en herbouwd, om te worden aangepast aan de nieuwe verdedigingstechnologieën van die tijd. Het grootste deel van de muren werd echter behouden en blijft tot op de dag van vandaag een belangrijke historische attractie voor bezoekers van Ronda.

De Murallas de la Cijara bieden een fascinerende blik op de geschiedenis van Ronda en zijn bewoners, en zijn een belangrijke getuigenis van de Moorse invloed op de architectuur en cultuur van Spanje. Bezoekers kunnen wandelen langs de muren en genieten van het uitzicht op de stad en de omliggende bergen, terwijl ze worden getransporteerd naar een ander tijdperk in de geschiedenis.

Iglesia del Espíritu Santo

De Iglesia del Espíritu Santo is een kerk in Ronda. De kerk is gebouwd in de 16e eeuw en heeft een opvallende gevel met een barokke stijl. De kerk heeft drie schepen en is versierd met mooie fresco's en schilderijen.

De kerk is gewijd aan de Heilige Geest en was vroeger een deel van het klooster van San Francisco. In de kerk vindt men een aantal beelden van heiligen, waaronder San Antonio, San Juan de Dios en de Virgen de la Cabeza.

Het interieur van de kerk is indrukwekkend met zijn hoge gewelfde plafonds en prachtige decoraties. Het altaarstuk is versierd met bladgoud en bevat verschillende schilderijen die de geschiedenis van de kerk weergeven.

De Iglesia del Espíritu Santo is een belangrijke bezienswaardigheid in Ronda vanwege zijn historische en architecturale waarde. Het is een rustige plek om te bezoeken en biedt bezoekers een kijkje in het religieuze erfgoed van de stad en de regio Andalusië.

Plaza Duquesa de Parcent & Santa María del Mayor

De Plaza Duquesa de Parcent is een prachtig plein in het centrum van Ronda. Het plein is omgeven door historische gebouwen en heeft een monumentaal fontein in het midden van het plein. Het is genoemd naar de hertogin van Parcent, die in de 18e eeuw in Ronda woonde.

Aan de zuidkant van het plein staat de kerk Santa María del Mayor, een indrukwekkende kerk die dateert uit de 15e eeuw en de grootste kerk van Ronda is. Het interieur van de kerk is rijk versierd met schilderijen, beelden en fresco's. Het hoogtepunt is het prachtige retabel dat het altaarstuk siert, een werk van de hand van Pedro de Mena, één van de belangrijkste beeldhouwers van de barokke periode in Spanje.

De kerk en het plein zijn belangrijke toeristische attracties van Ronda en bieden bezoekers een kijkje in de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. Het plein is een gezellige plek om te wandelen, te zitten en te genieten van het uitzicht op de kerk en de omliggende gebouwen. De kerk is een van de meest indrukwekkende religieuze gebouwen in de regio Andalusië en is zeker een bezoek waard.

Spaanse Culturele steden in Andalusië, pittoreske witte bergdorpjes en bezienswaardigheden

Alcaucín , Algarrobo, Algodonales, Alhama de Granada, Almodóvar del Río, Almonaster la RealÁlora, Antequera, Archidona, Arcos de la Frontera, Baeza, Benahavis, Benalmadena, BenaocazCabo de GataCádiz, Canillas de Aceituna, CarbonerasCarmona, Casabermeja, Casares, Cazalla de la SierraCazorla, Cerro de HierroColmenar, Comares, Compéta, Córdoba, Cortegana, CútarEl Bosque, El Gastor, El Rocio, Frigiliana, Gaucin, Genalguacil, Gibraltar, Granada, Grazalema, HuelvaIstan, Iznájar, Jaén, Jerez de la Frontera, Juzcar, La Calahorra, La Iruela, Los Romanes, Lucainena de las Torres, Malaga, Marbella, Maro, Medina-Sidonia, Mijas, Minas de Riotinto, Motril, Nerja, Ojen, Olvera, Osuna, Pampaneira, Periana, Riogordo, RodalquilarRonda, Salobreña,  Sanlucar de BarramedaSan Nicolás del PuertoSetenil de las Bodegas, Sevilla, Torrox, Ubeda, Ubrique, Vejer de la Frontera, Vélez-Málaga, Villaluenga del Rosario,  Viñuela, Zahara de la Sierra, Zuheros, Axarquia, Costa del SolTorre del Mar, Torrox Costa, Rincon de la Victoria, Playa Burriana

Alcazaba de Malaga, Alcazar de los Reyes Cristianos, Alhambra Granada, Caminito del Rey, Castillo de la CalahorraCastillo de Gibralfaro, Cueva de NerjaFuente De Los 100 Caños, La Maroma, Kathedraal van Sevilla en Giralda, Mezquita de CordobaMuseo Automovilístico Málaga, Museo Picasso Málaga, Oasys Mini HollywoodPaleis Dar al HorraReal Alcázar de Sevilla, Romeins Theater Malaga

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12