Sandeman Sherry

Het begon allemaal in 1790

Het begon allemaal in 1790 ...

… Toen de 25-jarige zoon van een Schotse welvarende meubelmaker zijn vader om een lening van 300 £ vroeg om zich als wijnhandelaar in Londen te vestigen. Deze ambitieuze jongeman was George Sandeman, de oprichter van Sandeman, die uiteindelijk een van 's werelds toonaangevende port- en sherrywijnbedrijven oprichtte. 

Sandeman specialiseerde zich al vroeg in deze twee grote Iberische versterkte wijnen en, zoals in die dagen gebruikelijk was, begon hij niet te handelen vanuit eigen kantoren, maar vanuit Tom's Coffee house, op Birchin Lane, Londen. Er werd overeenstemming bereikt over een ‘herenwoord’ en George kreeg al snel een onberispelijke reputatie, kenmerkend voor The House of Sandeman tot op de dag van vandaag.

Sandeman Sherry Bodegas

De oorlogen in het zuiden van Spanje verstoorden de zaken van Sandeman Sherry in de beginjaren. Aanvankelijk associeerde het bedrijf zich met de gereputeerde James Duff en Lacosta & Lagarde, voordat ze in 1809 eigen kantoren in Cadiz vestigden… die bezweken aan de lokale belegering door Napoleon het jaar daarop. Nu de verkoop van sherry zich herstelde, werden andere producenten van hoge kwaliteit geselecteerd, namelijk Julian Pémartin in 1822. 

De lange relatie duurde tientallen jaren tot 1879 toen ze ontbonden en, ter ondersteuning van het groeiende bedrijf, Sandeman alle activa van Pémartin verwierf, inclusief de prachtige voorraden wijnen, wijngaarden, gebouwen en de historische Sandeman Bodegas, in Jerez de la Frontera.

www.sandeman.com

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12