Semana Santa

Heilige week in Andalucië

Heilige WeekDe Semana Santa Semana Santa (Heilige Week) is een religieus feest dat plaatsvindt in Spanje in de week voorafgaand aan Paaszondag. Het is een van de belangrijkste en meest gevierde religieuze feesten in het land.
Semana Santa wordt gekenmerkt door kleurrijke processies, religieuze ceremonies en plechtige daden van aanbidding. Tijdens de week organiseren veel Spaanse steden en dorpen processies met uitgebreide praalwagens, bekend als "tronos", die scènes uit het leven en de dood van Jezus Christus uitbeelden. De processies worden begeleid door religieuze muziek, zoals hymnen en gezangen, evenals de geur van wierook en het geluid van trommels.

Een van de beroemdste Semana Santa-vieringen vindt plaats in Sevilla, waar processies van maximaal 60 tronos en duizenden deelnemers zich een weg door de straten banen. Andere steden, zoals Málaga, Granada en Córdoba, organiseren ook indrukwekkende Semana Santa-vieringen.

Naast de processies wordt Semana Santa ook gekenmerkt door religieuze diensten en erediensten, waaronder massa- en boeteparades. Gedurende deze tijd vasten veel mensen en onthouden zich van vlees, en sommigen kunnen deelnemen aan daden van zelfkastijding of zelfkastijding.

Semana Santa is voor veel Spanjaarden een tijd van intense religieuze devotie, en het is ook een tijd van bezinning, vernieuwing en tijd doorbrengen met dierbaren. Het feest is een belangrijk onderdeel van de Spaanse cultuur en geschiedenis en trekt elk jaar duizenden toeristen. Of je nu een religieus persoon bent of gewoon geïnteresseerd bent in het ervaren van het rijke culturele erfgoed van Spanje, Semana Santa is een uniek en onvergetelijk evenement dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Lees meer

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12