Serrano & Iberico Ham

Spanje op zijn lekkerst

Serrano & Iberico

Ham

Serrano of Iberico

Er is veel verwarring tussen de twee Spaanse hammen. Ze lijken op mekaar maar hebben heel verschillende kenmerken. Het is zoals champagne, in dit geval de Iberico en schuimwijn (Serrano).  

Jamon Iberico

De handel van Jamon Iberico is behoorlijk streng. Elke ham wordt geïnspecteerd en getest om hem een ​​classificatie te geven op basis van de samenstelling van het vlees zelf.

Deze test is om ervoor te zorgen dat het dier het leven heeft geleefd dat nodig is om het best gezouten vlees ter wereld te maken. De allerbeste Iberico Ham wordt geproduceerd van een scharreldier dat uitsluitend met eikels wordt gevoerd (dit geeft het vlees zijn uitgesproken nootachtige smaak). Kleinere rassen (exclusief het witte label) zijn allemaal scharrel maar verschillen in ras of zijn een combinatie van Grain en Acorn Fed. Het is essentieel dat het dier vrije uitloop heeft, aangezien de beweging een magerder dier oplevert dat het perfecte intramusculaire vetgehalte creëert voor maximale smaak.

Jamon Serrano

Om een ​​serranoham te produceren hoeft de boer niet te voldoen aan de strikte specificaties die nodig zijn om een ​​goede Iberico ham te produceren en daarom wordt het varken niet grootgebracht in vrije uitloop en krijgt het graan of ondermaats voer.

Hoewel Jamon Serrano de reputatie heeft van lage kwaliteit te zijn, zijn er producenten die geven om de dieren en om het eindproduct; deze hammen zijn ongelooflijk en kunnen zelfs met sommige Iberico-hammen worden vergeleken! 

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

+32 (0)474 97 97 12