Mediteraanse keuken met een eigen twist

Heerlijke Spaanse en Mediteraanse gerechten in een hand om draai

Pasta, Arroz, Patatas...

Lekker koken = Lekker eten

Heerlijke en eenvoudig zelf te bereiden Mediteraanse - Spaanse gerechten en tapas.

Andalusië staat bekend om zijn rijke culinaire traditie, met een verscheidenheid aan gerechten die zijn beïnvloed door zijn Moorse, Joodse en Romeinse erfgoed. Enkele populaire Andalusische recepten zijn:


  • Gazpacho: Deze koude soep is een hoofdbestanddeel van de Andalusische keuken en wordt gemaakt met tomaten, paprika's, komkommers, brood en olijfolie. Het wordt meestal gekoeld geserveerd en is een verfrissend gerecht voor warme zomerdagen.
  • Paella: Dit traditionele rijstgerecht zou zijn oorsprong vinden in Valencia, maar is ook populair in Andalusië. Het wordt meestal gemaakt met saffraan, kip, konijn en schaaldieren.
  • Salmorejo: Dit is een koude soep op basis van tomaten, vergelijkbaar met Gazpacho maar dikker, met brood en olijfolie als hoofdingrediënten, en af en toe geserveerd met blokjes ham en gekookt ei erop.
  • Gebakken vis: Gebakken vis is een populair gerecht in Andalusië, vooral in kustplaatsen. het wordt meestal geserveerd met een kant van friet of salade, en het wordt meestal gemaakt met sardines, ansjovis of inktvis.
  • Huevos a la flamenca: Dit gerecht is een traditioneel Andalusisch gerecht gemaakt met eieren, tomaten, paprika's en uien. Het wordt meestal geserveerd als tapa of als hoofdgerecht.
  • Rabo de toro: dit is een traditionele stoofpot gemaakt met stierenstaart, die meestal vele uren gaar wordt gekookt en meestal wordt geserveerd met aardappelen of brood.
  • Porra antequerana: Dit is een gazpacho-achtige koude soep, typisch uit Antequera, gemaakt met brood, tomaten, paprika's, uien, olijfolie en azijn, het wordt meestal geserveerd met in blokjes gesneden gekookt ei en serranoham erop.
  • Ajo blanco: Dit is een koude amandelsoep, typisch voor Malaga, gemaakt met amandelen, brood, knoflook, olijfolie, water en azijn, het wordt meestal gekoeld geserveerd met een vleugje druiven.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele heerlijke en traditionele gerechten die Andalusië te bieden heeft. Om de culinaire hoogstandjes van de regio ten volle te ervaren, kun je het beste lokale restaurants opzoeken en gerechten proberen die zijn bereid met verse, lokale ingrediënten. 

Hieronder hebben we enkele recepten voor u opgenomen.


Valenciaanse Paëlla

Spaans rijstgerecht met kip & konijn

Paëlla Mixta

Spaans rijstgerecht met kip en schaal- en schelpdieren


Carrillada de Cerdo en Salsa

Varkenswangetjes in wijnsaus

Conejo en salsa de oporto

Konijn in portosaus

Patatas al horno

Gebakken aardappelen op Mediteraanse wijze

Molletes de Antequera

Spaanse (ontbijt) broodjes

Limoncello

Citroenenlikeur

Orancello

Appelsienenlikeur

Vanille Extract

Vanilla Gelato

Vanille roomijs

Gelato al Limoncello

Citroen roomijs met limoncelloOok gefascineerd door Andalusië? Verneem er meer over via onze social media kanalen.

Vakantie onder de Spaanse zon in het beste klimaat van Europa.

ADRES

Urbanización
Pueblo Ana Maria fase 2, 40,
29713 Viñuela, Málaga, Spanje
GPS: 36.8687951058, -4.18167829339

tel:+32479444285