Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

ANDALUSIË VERRIJST ALS EEN VAN DE TOP DRIE FAVORIETE BESTEMMINGEN IN SPANJE VOOR CHINESE TOERISTEN DIE OP ZOEK ZIJN NAAR ZON EN STRAND

De voorkeuren van Chinese toeristen op het gebied van reizen veranderen ingrijpend, waarbij zij nu neigen naar kustbestemmingen, waaronder het schilderachtige gebied Andalusië in Spanje. Na langdurige lockdowns als gevolg van de Covid-19-pandemie, verkennen Chinese toeristen enthousiast mogelijkheden voor zonovergoten uitjes, waardoor landen wereldwijd strijden om hun toeristische bestedingen.

Verandering in het profiel van Chinese toeristen
Turespaña, het nationale toerismebureau van Spanje, heeft onlangs een rapport en gids gepubliceerd om Chinese bezoekers aan te trekken en te bedienen. Het rapport onthult een verschuiving in de voorkeuren van Chinese reizigers, die nu de neiging hebben om na langdurige lockdownperiodes te kiezen voor kustbestemmingen.

Top drie Spaanse bestemmingen
Het rapport identificeert Andalusië, Catalonië en de Balearen- en Canarische eilanden als de meest aantrekkelijke regio's in Spanje voor Chinese toeristen. Catalonië staat op de eerste plaats en trok in 2019 50% van de Chinese toeristen aan, gevolgd door de regio Madrid met 30%. Andalusië staat op de derde plaats en versterkt daarmee zijn positie als een favoriete bestemming onder Chinese reizigers. Malaga, gelegen in Andalusië, is de op drie na meest bezochte Spaanse stad na Barcelona, Madrid en Palma de Mallorca.

Samenwerking met een Chinese reisorganisatie
De populariteit van Andalusië onder Chinese toeristen kreeg een extra impuls door een samenwerking met Ctrip, een van de grootste reisorganisaties in China. Turespaña benadrukt de status van Ctrip als de favoriete reisorganisatie onder Chinese reizigers, verantwoordelijk voor meer dan een derde van de verkopen van online reisbureaus in China in 2021.

Veranderende reistrends
Turespaña merkt op dat Chinese toeristen niet langer passen in het stereotype beeld van busladingen toeristen die tegelijkertijd uitstappen. In plaats daarvan zijn ze op zoek naar nieuwe ervaringen die een authentiek lokaal perspectief van de bestemming bieden. Verschillende studies ondersteunen deze verschuiving en geven aan dat Chinese reizigers steeds meer neigen naar gepersonaliseerde en meeslepende reiservaringen.

Groei van het Chinese toerisme naar Spanje
Vóór de pandemie nam het aantal Chinese toeristen dat Spanje bezocht gestaag toe sinds 2014, met een opmerkelijke groei van meer dan 140%. In 2019 verwelkomde het land meer dan 700.000 Chinese toeristen, in vergelijking met 300.000 in 2014.

Aanzienlijke bestedingskracht
Gegevens van Egatur uit 2019 benadrukken de aanzienlijke bestedingskracht van Chinese toeristen in Spanje. Met een gemiddelde besteding van €2.409 overtroffen Chinese bezoekers andere grote besteders zoals Zuid-Korea (€2.266), Japan (€1.985) en de Verenigde Staten (€1.743).

Na de heropening van de grenzen van China komen Chinese toeristen weer tevoorschijn op het internationale reistoneel, waarbij ze op zoek zijn naar kustbestemmingen die zon, strand en nieuwe ervaringen bieden. De schilderachtige schoonheid van Andalusië, in combinatie met de samenwerking met Ctrip, heeft de regio gepositioneerd als een topkeuze voor Chinese reizigers. Om van deze trend te profiteren, moeten Spanje en andere landen zich aanpassen aan de veranderende voorkeuren van Chinese toeristen en op maat gemaakte ervaringen bieden die de lokale cultuur en bezienswaardigheden laten zien.
Meer Spanje nieuws, klik hier

Foto door Rebeca Gonçalves: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/persoon-die-op-zand-legt-1770310/

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram