Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Ontdek de Wonderen van de Ardales-grot: Een Reis naar de Prehistorie

Cueva de Doña Trinidad, Ardales
(c) foto: www.andalucia.com

In het hart van de Guadalteba-district in Málaga ligt de Ardales grot. Ook bekend als Cueva de Doña Trinidad Grund—een monumentaal bewijs van prehistorische kunst en natuurlijke schoonheid. Dit adembenemende grottenstelsel, ontdekt in 1821 na de aardbeving van Alhama de Granada, biedt een onvergetelijke reis door tijd en natuur.

Een Ondergronds Wonder

Met een lengte van meer dan 1,5 kilometer worden bezoekers van de Ardales-grot getrakteerd op een indrukwekkende reeks galerijen, versierd met stalagmieten, stalactieten en permanente meren. Deze formaties, die al 30.000 jaar onveranderd zijn, creëren een etherische sfeer, met gordijnachtige patronen geschilderd in rode tinten. Sommige van deze schilderingen, die dateren van 65.500 jaar geleden, kunnen de oudste ter wereld zijn, mogelijk gemaakt door Neanderthalers—een opmerkelijke glimp van vroege menselijke expressie.

Culturele Betekenis

In 2010 werd de grot door de Raad van Europa erkend als onderdeel van de Europese Culturele Route voor 'Prehistorische Rotskunstpaden'. De paleolithische kunst, inclusief de beroemde "Gran Cierva en Negro," een opvallend zwart hert met een roodgetipte hart, samen met afbeeldingen van herten, geiten en vissen, benadrukt het immense historische belang ervan.

Bezoekerservaring

Het verkennen van de Ardales grot is een reis geschikt voor degenen die gepassioneerd zijn over de prehistorie van het Paleolithicum. Met stabiele temperaturen van 16,5ºC en 95% luchtvochtigheid, moeten bezoekers stevige wandelschoenen dragen. Rondleidingen duren drie uur, worden in het Spaans gegeven en omvatten wat klimmen, waardoor het cruciaal is dat bezoekers zich comfortabel voelen met hoogtes. De grot is toegankelijk via een konvooi vanaf het Centro de la Prehistoria de Ardales, wat vertrouwen in bergachtig rijden vereist.

Plan je Bezoek

Open voor kleine groepen van maximaal 15 personen, is de grottoer een exclusief avontuur, alleen beschikbaar met een officiële gids. De grot is op maandagen gesloten, dus plan dienovereenkomstig om uw plek te verzekeren op deze buitengewone verkenning van het prehistorische erfgoed van Zuid-Iberië.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram