Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Málaga: CAMINITO DEL REY VANAF NU BETER BEREIKBAAR PER TREIN

Caminito del Rey

Caminito del Rey of konigspad is een prachtige toeristische attractie in de provincie Málaga in Zuid-Spanje. Met de toevoeging van een treinstation op de Cercañas treinservice wordt het voor bezoekers veel gemakkelijker om deze adembenemende wandelroute te bereiken.

De Caminito del Rey is een wandelroute van ongeveer 7,7 kilometer lang en ligt op zo'n 100 meter hoogte boven de rivier de Guadalhorce. Het pad biedt een spectaculair uitzicht op de kloof en de omringende bergen. Het was oorspronkelijk gebouwd in het begin van de 20e eeuw als een verbinding tussen twee waterkrachtcentrales, maar het pad was lange tijd in zeer slechte staat.

Sinds de renovatie in 2015 is het koningspad weer open voor publiek en trekt het duizenden bezoekers per jaar. Met de toevoeging van een treinstation op de Cercañas treinservice zullen nog meer mensen in staat zijn om deze unieke en prachtige locatie te bezoeken.

De Cercanías-treindienst is een lokale treindienst in Spanje, die vaak wordt gebruikt voor woon-werkverkeer en voor reizen binnen de steden en regio's. Met de opening van de nieuwe treinstation op het El Chorro station kunnen wandelaars gemakkelijker toegang krijgen tot het pad zonder dat ze met de auto hoeven te komen. Dit is niet alleen handig voor bezoekers, maar het helpt ook om de drukte en het verkeer in het gebied te verminderen.

Al met al is het een geweldige stap voorwaarts voor het toerisme in de regio en voor degenen die de Caminito del Rey willen ervaren.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram