Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Campillos: Een Reis door de Geschiedenis en Cultuur

Campillos
(c) foto: www.turismocampillos.com

Campillos, een charmante gemeente strategisch gelegen tussen de steden Antequera en Ronda, biedt een rijke combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur. Door de bevoorrechte ligging is Campillos sinds mensenheugenis een cruciaal doorgangspunt geweest, zoals blijkt uit de talrijke archeologische vondsten die variëren van de prehistorie tot de Ibero-Romeinse tijd.

Een Indrukwekkend Historisch Erfgoed

Archeologische Overblijfselen:

Campillos is een archeologische schat met overblijfselen die de geschiedenis van zijn oude bewoners vertellen. Op de Cerro del Castillón zijn aanwijzingen gevonden van een Ibero-Romeinse nederzetting, met fragmenten van aardewerk en munten. Daarnaast werden in het gebied van Moralejo drie Visigotische kapitelen gevonden, getuigen van een nederzetting uit die tijd. Deze vondsten worden aangevuld met andere vindplaatsen zoals de Necrópolis de las Aguilillas en het Cortijo de Las Mezquitas, die variëren van het Neolithicum tot de Romeinse cultuur.

Ontstaan en Evolutie van het Dorp:

De officiële documentatie over Campillos dateert uit de 15e eeuw, na de verovering van Teba en de pacificatie van het gebied. Bewoners uit Osuna, Teba en Antequera, aangetrokken door de eikenbossen en de weiden voor het vee, vestigden zich in de regio. In 1680 verkreeg Campillos administratieve autonomie, los van Teba.

De bouw van de eerste kerk in 1536 markeerde het begin van de transformatie van Campillos, waarbij de oude hutten plaatsmaakten voor ruime gebouwen en goed geplaveide straten. Het Parque José Hinojosa en de tuinen van Plaza de España zijn prachtige openbare ruimtes die eruit springen.

Cultureel Erfgoed en Monumenten

Kerken en Kapellen:

Campillos herbergt verschillende religieuze gebouwen van grote historische en architectonische waarde:

  • Iglesia Santa María del Reposo: Een emblematische plaats van aanbidding.
  • Iglesia de la Santa Vera+Cruz: Met zijn unieke architectuur.
  • Ermita de San Benito en Ermita de San Sebastián: Reflecteren de devotie en geschiedenis van de gemeente.
Huidige Economie en Toeristische Attracties

Landbouw en Veeteelt:

Vandaag de dag is de economie van Campillos gebaseerd op drooglandbouw en varkens- en pluimveehouderij. Echter, de leerindustrie springt eruit, trekt talrijke bezoekers die op zoek zijn naar hoogwaardige producten zoals kostuums, koffers en kledingaccessoires.

Embalse de Guadalteba:

In 1975 breidde de bouw van het Embalse de Guadalteba het gemeentelijke gebied van Campillos uit, waarbij de gronden van het verdwenen dorp Peñarrubia werden opgenomen. Dit stuwmeer is niet alleen een vitale waterbron, maar ook een natuurlijke attractie voor bezoekers.

Een Onvergetelijke Reis

Een bezoek aan Campillos is een reis door de geschiedenis en cultuur van Andalusië. Van de archeologische vindplaatsen tot de lokale monumenten, elke hoek van de gemeente vertelt een fascinerend verhaal. Bovendien maken de bloeiende leerindustrie en de natuurlijke omgeving van Campillos het tot een onmisbare bestemming voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur en winkelen.

Ontdek Campillos en laat je verrassen door zijn rijke geschiedenis en cultuur. Plan je bezoek en beleef een unieke ervaring in dit prachtige deel van Spanje!

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram