Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Castillo de Cañete de las Torres, Córdoba

Castillo de Cañete de las Torres, Cordoba

Het Castillo de Cañete de las Torres bevindt zich in de gelijknamige plaats, in de provincie Córdoba.

Vandaag de dag zijn van het Kasteel van Cañete alleen de hoofdtoren en de noordwestelijke toren te zien. De overige delen van het kasteel zijn omgebouwd tot woningen. De originele muren en torens zijn veranderd met moderne toevoegingen en aanpassingen.

Het pronkstuk van het kasteel is de toren van het eerbetoon. Deze toren, aan de noordkant, staat nog steeds overeind samen met de restanten van een oude toren in de noordoostelijke hoek. Ook zijn de fundamenten van een andere toren in de westelijke muur en fragmenten van muren op verschillende plaatsen, vooral aan de noordkant van de huidige binnenplaats, te zien.

De toren van het eerbetoon valt op door zijn goede staat van bewaring. Hij dient als ingang tot het huis dat ooit toebehoorde aan het Huis van Aguilar. De toren heeft een rechthoekige plattegrond en twee boven elkaar liggende gewelfde kamers met dubbele bakstenen ribgewelven. Bovenop is er een dakterras met een ajimez uit de 15e of 16e eeuw. Deze ajimez heeft twee dubbele bogen met elk vijf lobben. Deze rustend op een centrale kolom met een glad kapiteel, omlijst door een alfiz met kettingmotief.

De toegang tot de toren van het eerbetoon gaat via een verhoogde hoefijzerboog, die leidt naar de hoofddeur met een verlaagde boog. De toren heeft ook vijf consoles die de machicoulis ondersteunden, die nu verdwenen zijn.

Geschiedenis

Het huidige Castillo de Cañete de las Torres werd in de eerste helft van de 14e eeuw gebouwd op een oude Moorse vesting, die op zijn beurt was gebouwd op een Romeinse constructie. In de capitulatie van Aben Hud in 1236 werd Cañete genoemd als een van de over te dragen plaatsen. Het is echter bekend dat het werd veroverd in de tijd van Sancho IV en in 1377 door Enrique II werd overgedragen aan Gonzalo Fernández de Córdoba. De best bewaarde toren dateert over het algemeen uit de 14e eeuw.

bron: www.castillosnet.org

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram