Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Castillo de San Luis in Estepona

Castillo de San Luis, Estepona
(c) foto: turismo.estepona.es

Welkom bij een spannend nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Estepona! De majestueuze Castillo de San Luis, een iconisch fort dat dateert uit de tijd van Filips II aan het einde van de 16e eeuw, opent binnenkort zijn deuren als een modern museum. Na zorgvuldige herstelwerkzaamheden is dit historische juweel klaar om bezoekers te verwelkomen en hen mee te nemen op een reis door de tijd.

Een Versterking uit het Verleden

Oorspronkelijk gebouwd om de middeleeuwse muren van Estepona te versterken. Destijds bekend als het oude Arabische Istibuna.  Castillo de San Luis speelde een cruciale rol in de verdediging van de stad. Met zijn strategische ligging aan de kust diende het fort niet alleen als bescherming tegen indringers. Het bevorderde ook de ontwikkeling van de bevolking en de stadsuitbreiding buiten de muren. Gedurende eeuwen bleef het fort echter verborgen door de opeenvolgende bouw van huizen aan de muur.

Een Moderne Transformatie

Nu, na bijna een eeuw van verborgenheid, zijn de inspanningen van de conservatoren beloond. Het herstelde deel van de kasteelmuur, een stille getuige van het middeleeuwse verleden van Estepona, is blootgelegd en omgevormd tot een prachtige museumruimte. Deze ruimte zal niet alleen de rijke geschiedenis van het fort en de stad tentoonstellen, maar biedt ook een unieke gelegenheid om de architectonische wonderen van de late 16e eeuw te bewonderen.

Wat Te Verwachten in het Museum

Bezoekers kunnen zich verheugen op een boeiende ervaring waarbij ze door de geschiedenis van Estepona kunnen wandelen. Het museum biedt interactieve displays, originele artefacten en informatieve panelen die het verhaal van Castillo de San Luis en zijn rol in de verdediging van de stad tot leven brengen. Bovendien zullen er tijdelijke tentoonstellingen zijn die verschillende aspecten van de lokale geschiedenis en cultuur belichten.

Plan Je Bezoek

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een architectuurfan, of gewoon op zoek bent naar een interessante bestemming voor een dagje uit, het Castillo de San Luis Museum in Estepona belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Houd de officiële website van Estepona en lokale nieuwsbronnen in de gaten voor de openingstijden en speciale evenementen rondom de grootse opening.

Samenvatting
  • Naam: Castillo de San Luis Museum
  • Locatie: Centrum van Estepona
  • Opening: Binnenkort (datum volgt)
  • Hoogtepunten: Herstelde kasteelmuur, interactieve displays, originele artefacten, tijdelijke tentoonstellingen

Mis deze unieke kans niet om een stukje geschiedenis te herbeleven en de herstelde pracht van Castillo de San Luis te ontdekken. We zien je graag binnenkort in Estepona!

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram