Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Ontdek de Fascinerende Charco del Negro in de Sierra Gorda van Loja

Sierra de Loja
(c) foto:lojaturismo.com

Als je een liefhebber bent van natuur en avontuur, dan is El Charco del Negro in de Sierra Gorda van Loja een bestemming die je niet mag missen. Deze buitengewone plek, gelegen in de provincie Granada, Spanje, biedt je een unieke ervaring: een combinatie van biodiversiteit en indrukwekkende karstlandschappen die je het gevoel geven dat je je op een andere planeet bevindt.

Een toevluchtsoord voor de Ribbed Newt

El Charco del Negro staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan amfibieën. Met name de ribbed newt (Pleurodeles waltl), een endemische en bedreigde soort. Deze poel, gelegen in een doline, biedt de perfecte omgeving voor de voortplanting en overleving van deze fascinerende dieren. Het observeren van deze wezens in hun natuurlijke habitat is een waar genot voor biologen en liefhebbers van herpetologie.

Een route langs Karstformaties

De route naar El Charco del Negro doorkruist een van de meest indrukwekkende karstlandschappen die je je kunt voorstellen. Hier vind je een verscheidenheid aan geologische formaties die lijken te zijn weggerukt uit een sciencefictionfilm.

  • Dolines: Deze cirkelvormige depressies zijn kenmerkend voor karstlandschappen en bieden spectaculaire uitzichten.
  • Grotten: De route leidt je door de grote grot van Cueva Horá, zo genoemd omdat hij aan beide uiteinden open is, waardoor een fascinerende natuurlijke doorgang ontstaat.
  • Lapiaz: Deze geërodeerde rotsoppervlakken geven je het gevoel alsof je op een andere planeet loopt.
De Grot van de Geiten

Een ander hoogtepunt van de route is de Grot van de Geiten, die traditioneel werd gebruikt om vee te houden. Deze grot is niet alleen een natuurlijke schuilplaats, maar ook een venster naar het verleden, waar je kunt zien hoe de lokale gemeenschappen deze unieke ruimtes door de eeuwen heen hebben benut.

De Indrukwekkende Lapiaz en de Houten Loopbrug

De route culmineert in een verbluffend landschap: een uitgestrekte lapiaz doorkruist door een lange houten loopbrug die je naar het Mirador del Karst van Sierra Gorda leidt. Vanaf hier kun je genieten van panoramische uitzichten die reiken tot de bergen van Málaga. Het contrast tussen de houten loopbrug en het rotsachtige terrein zorgt voor een indrukwekkende, bijna surrealistische visuele ervaring.

Beklimming van de Cerro de las Cabras

Op de terugweg heb je de kans om de Cerro de las Cabras te beklimmen, waar je een geodetisch punt zult vinden. Dit verhoogde punt biedt een breed uitzicht over de omliggende valleien en bergen, wat een perfecte afsluiting van dit unieke avontuur biedt.

Conclusie

El Charco del Negro in de Sierra Gorda van Loja is niet alleen een paradijs voor natuurliefhebbers, maar ook een plek die je in staat stelt om op een diepgaande manier verbinding te maken met de geologie en biodiversiteit. Of je nu de ribbed newt in zijn natuurlijke habitat observeert of je verwondert over de karstformaties, elke stap in deze route brengt je dichter bij het begrijpen en waarderen van de natuurlijke wonderen van onze planeet. Zonder twijfel is het een ervaring die een onuitwisbare indruk in je geheugen zal achterlaten.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram