Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Comares begraafplaats: een historische juweel met uitzicht op het Andalusische landschap

Verscholen naast het imposante Comares Kasteel staat de Comares Begraafplaats als een getuigenis van de rijke geschiedenis en cultuur van dit schilderachtige Andalusische stadje. Gelegen in het hart van de stad, heeft deze begraafplaats een unieke positie aan het oostelijke einde van de landtong die ooit het machtige fort ondersteunde en nu de basis vormt van Comares.

Omringd door een witgekalkte omheining die harmonieus aansluit bij de golvende topografie, biedt de begraafplaats bezoekers een blik in het verleden, waarbij elementen van geschiedenis, architectuur en natuurlijke schoonheid samenkomen. Een kronkelend pad, omzoomd door rotsachtige uitlopers, verbindt de boerderij met de begraafplaats en creëert een serene en contemplatieve sfeer. Een discrete metalen poort biedt toegang en behoudt de rustige ambiance van de begraafplaats.

Een van de meest betoverende kenmerken van de Comares Begraafplaats is het weidse uitzicht op de regio en de azuurblauwe Middellandse Zee. Hoog boven dit uitkijkpunt biedt het bezoekers een adembenemend panorama van het omringende landschap, waardoor het niet alleen een plek van herdenking is, maar ook een plek voor reflectie en waardering van de schoonheid van de natuur.

De begraafplaats beschikt over een uitgebreide collectie spontane gepleisterde gewelven, die de traditionele architectonische stijl van de regio laten zien. Hoewel historische gegevens over de begraafplaats schaars zijn, heeft de locatie in een gebied met archeologische resten opgravingen aangemoedigd die meer inzicht hebben gegeven in haar verleden.

Het oudste gemarkeerde graf op de Comares Begraafplaats behoort toe aan D. Antonio en Francisco Trías, begraven in 1855. Naarmate men verder verkent, onthullen talloze andere graven uit 1856, 1873 en latere jaren de evoluerende geschiedenis van de stad en haar inwoners. Elk grafsteen en mausoleum in de begraafplaats herbergt een uniek verhaal en biedt een glimp van de levens en nalatenschappen van degenen die hier rusten.

De Comares Begraafplaats is niet alleen een plek van historisch belang, maar ook een plek van natuurlijke en architectonische schoonheid. Haar rustige omgeving en panoramische uitzichten maken het een bezoek waard voor degenen die geïnteresseerd zijn in het rijke weefsel van de Andalusische geschiedenis en cultuur. Of men nu komt om eer te betuigen aan de overledenen of gewoon om te genieten van het schilderachtige uitzicht, de Comares Begraafplaats staat als een tijdloos eerbetoon aan de blijvende geest van dit betoverende stadje.
Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram