Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Cueva de la Pileta: een blik op het oude verleden van Europa

In het hart van de Serranía de Ronda, in de gemeente Benaoján, Spanje, ligt een schatkamer van prehistorische kunst en geschiedenis. Cueva de la Pileta, een majestueuze grot ter grootte van een kathedraal, getuigt van het rijke weefsel van het menselijk bestaan in het vroege stenen tijdperk van Europa. Deze opmerkelijke grot, ontdekt door de lokale boer José Bullón Lobato in 1905, biedt een ongeëvenaarde blik op het leven van de eerste kolonisten op het Europese continent.

Een Geologisch Wonder

Voordat we ingaan op de historische betekenis van Cueva de la Pileta, is het essentieel om de indrukwekkende geologie van de Guadiaro-vallei in het binnenland van de provincie Malaga te waarderen. De regio staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, met dramatische landschappen die het toneel vormen voor het opmerkelijke grottenstelsel dat onder de aarde verborgen ligt.

De Prachtige Kunst van Cueva de la Pileta

Wat echter echt deze regio onderscheidt, is de ongeëvenaarde historische betekenis van de grot. De ingang van de grot is gemakkelijk bereikbaar vanaf de weg die Benaoján en Jimera de Líbar verbindt, waardoor het een must-visit bestemming is voor iedereen die geïnteresseerd is in prehistorie en oude kunst.

In deze ondergrondse wonderwereld worden bezoekers terug in de tijd getransporteerd naar het Boven-Paleolithicum. Hier komen de muren van de grot tot leven met buitengewone grottekeningen die millennia hebben doorstaan. Deze oude kunstwerken, met prachtige details en precisie, bieden een kijkje in het dagelijks leven, de overtuigingen en de artistieke expressies van onze verre voorouders.

Het Erfgoed van José Bullón Lobato

Het verhaal van de ontdekking van Cueva de la Pileta is een getuigenis van de kracht van lokale nieuwsgierigheid en passie. José Bullón Lobato, een bescheiden boer uit Benaoján, struikelde in 1905 over deze verborgen schat. Zijn ontdekking zou voor altijd onze kennis van het prehistorische verleden van Europa veranderen.

De toewijding van José Bullón Lobato aan het behoud van dit historische wonder is van onschatbare waarde geweest. Zelfs vandaag de dag blijft de grot in privébezit, als een teken van de noodzaak van voortdurende inspanningen voor behoud om de onschatbare schatten te beschermen.

Een Reis Door de Tijd

Een bezoek aan Cueva de la Pileta is als het maken van een reis door de tijd. Terwijl je dieper de grot in gaat, begeleid door deskundige gidsen, zul je eeuwenoude kunst bewonderen die de tand des tijds heeft doorstaan. Deze schilderijen beelden scènes uit van jacht, rituelen en het dagelijks leven, en bieden waardevolle inzichten in de mindset van vroege Europeanen.

Inspanningen voor Behoud

De noodzaak om Cueva de la Pileta te behouden, kan niet genoeg worden benadrukt. De delicate aard van deze oude kunstwerken vereist waakzame inspanningen voor behoud om ervoor te zorgen dat ze intact blijven, zodat toekomstige generaties ervan kunnen genieten. Bezoekers worden aangemoedigd om strikte richtlijnen te volgen om dit onschatbare erfgoed te beschermen.

Cueva de la Pileta is een getuigenis van het blijvende erfgoed van de vroege mens in Europa. Deze kathedraalachtige grot, met zijn kunst uit het Boven-Paleolithicum, is een tijdcapsule van ons oude verleden. Het herinnert ons aan de opmerkelijke reis die ons naar het heden heeft geleid. Dankzij de toewijding van individuen zoals José Bullón Lobato blijft deze verborgen schat mensen verbazen en inspireren die het voorrecht hebben om haar diepten te verkennen. Terwijl we deze onschatbare schat koesteren, moeten we ons ook verplichten tot haar behoud voor de generaties die nog komen.
Meer Spanje nieuws, klik hier

bron, foto : cuevadelapileta.es

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram