Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

DE 11E EDITIE VAN DE PROVINCIALE JÁBEGAS LEAGUE

De 11e editie van de Provinciale Jábegas League, ook bekend als de Pepe Almoguera Cup, gaat aanstaande zaterdag, 13 mei, van start met de langverwachte Pedregalejo Grand Prix. Georganiseerd door de Traditionele Roeivereniging en ondersteund door de Provinciale Raad van Málaga, is deze prestigieuze competitie een viering van de eeuwenoude traditie van Jábegas-roei in de regio. Gedurende 13 verschillende dagen zullen teams uit verschillende delen van de provincie te zien zijn in deze competitie, waarbij atleten en toeschouwers samenkomen in een show van vaardigheid, teamwork en cultureel erfgoed.

Deze editie van de Provinciale Jábegas League belooft een spannende line-up van deelnemende clubs. De Roeivereniging van Torremolinos, de Traditionele Roei- en Paddleclub La Carihuela, de Roeivereniging Faro de Torre del Mar, de Roeisportvereniging Rincón, de Roeivereniging van La Cala del Moral, de Roeisportvereniging La Araña, de Roeivereniging van Pedregalejo, de Sportvereniging La Espailla del Palo en de Jábega Roeivereniging van Málaga zullen allemaal strijden om de overwinning. Een opvallende toevoeging aan de league dit jaar is de Traditionele Roeivereniging Torrebermeja, gevestigd in Benalmádena, waardoor de diversiteit aan deelnemers wordt vergroot.

Een hoogtepunt van de 11e Provinciale Jábegas League is de introductie van twee nieuwe categorieën: vrouwen-veteranen en cadetten. Deze toevoegingen dragen bij aan het reeds levendige scala aan categorieën, waaronder cadetten, junioren, vrouwen-absolute, mannen-absolute, vrouwen-veteranen en mannen-veteranen. Met zo'n uitgebreid scala aan divisies biedt de league de mogelijkheid voor roeiers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus om hun talent en passie voor deze traditionele sport te tonen.

Gedurende de zomermaanden zal de provinciale competitie twee spannende evenementen organiseren langs de pittoreske kustlijn van Malaga. Op de ochtend van 25 juni zullen roeiers samenkomen voor de spannende La Carihuela Grand Prix, gevolgd door de Torremolinos Grand Prix op de middag van 29 juli. Deze evenementen beloven toeschouwers en deelnemers te boeien met hun opwindende races en feestelijke sfeer.

De Provinciale Jábegas League gaat niet alleen over sport; het heeft ook een immense culturele betekenis voor de provincie Málaga. Door de oude traditie van Jábegas-roei nieuw leven in te blazen, brengt de league eerbetoon aan het rijke maritieme erfgoed van de regio en getuigt het van de blijvende band tussen de mensen van Málaga en hun kustwortels.


Terwijl de 11e editie van de Liga Provincial de Jábegas van start gaat, vult de lucht zich met anticipatie en opwinding. Deze opmerkelijke competitie belooft gemeenschappen te verenigen, tradities te behouden en een nieuwe generatie roeiers te inspireren om de tijdloze geest van het Jábegas-roeien in Málaga te omarmen.
Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram