Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Ontdek de betoverende legendes en rijke erfgoed van Dos Hermanas, Sevilla

Dos Hermanas

Welkom in de betoverende wereld van Dos Hermanas, Sevilla. Een plek waar legendes verweven zijn met rijke geschiedenis, en traditie moderne ontmoet. Genesteld in het hart van de provincie, lokt deze levendige gemeente reizigers met haar oude verhalen en prachtige culturele schatten.

Legendes en Traditie

Dos Hermanas, wat "Twee Zusters" betekent in het Spaans, ontleent haar naam aan de legendarische zussen Elvira en Estefanía Nazareno. Die volgens de folklore een heilig beeld ontdekten in een grot geleid door het geluid van een bel. Dit beeld, een gotisch drieluik dat Sint Anna, Maria en Jezus afbeeldt, werd het middelpunt waaromheen de stad floreerde. De devotie voor de Virgen de Valme en de mysterieuze bron van Fuente del Rey verrijken verder het tapijt van lokale legende. Ze bieden bezoekers een glimp van de diepgewortelde tradities van Dos Hermanas.

Monumentaal Erfgoed

Doordrenkt van geschiedenis, pronkt Dos Hermanas met een schat aan architectonische wonderen. Van de majestueuze María Magdalena Parochie tot de schilderachtige Santa Ana Kapel en de imposante Toren van Los Herberos. De weelderige landschappen zijn versierd met pittoreske haciënda's en cortijo's. Overblijfselen van een voorbije tijd waarin deze landgoederen dienden als toevluchtsoorden voor de Sevilliaanse bourgeoisie. Vandaag de dag worden veel van deze historische locaties erkend als Cultureel Erfgoed. Ze bieden ze een glimp in het verleden van de regio.

Culturele Levendigheid

Maar Dos Hermanas is niet alleen een stad bevroren in de tijd - het pulseert van culturele vitaliteit. Van internationale evenementen zoals het Internationale Schaaktoernooi tot de Nazarene Folkloristische Dagen waar muziek en dans van over de hele wereld worden getoond, er gebeurt altijd iets in deze levendige gemeenschap. En laten we de culinaire geneugten niet vergeten - geniet van huisgemaakte gerechten in lokale bars en mis de kans niet om de heerlijke slakken in saus te proeven tijdens het lenteseizoen.

Natuurlijke Pracht

Omgeven door natuurlijke schoonheid, is Dos Hermanas een paradijs voor buitenliefhebbers. Verken de beschermde landschappen van het Natuurpark Brazo del Este of wandel door het Periurbane Park La Corchuela, waar weelderig groen stedelijke charme ontmoet. Of je nu een natuurliefhebber bent of een cultuurfanaat, Dos Hermanas biedt voor elk wat wils.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram