Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Dos Torres: Een Fascinerende Reis door de Geschiedenis

Dos Torres
(c) foto: dostorres.es

Ontdek het Levendige Verleden van Dos Torres!

Dos Torres, een charmante plaats met een fascinerend verleden dat teruggaat tot de Late Middeleeuwen. Het nodigt je uit om je onder te dompelen in haar historische wortels. Gelegen in de provincie Córdoba, heeft dit schilderachtige dorp veel te bieden voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur.

Oude Oorsprongen: Van het Paleolithicum tot de Romeinse Tijd

De archeologische vondsten in Dos Torres brengen ons naar verre tijden. Ze tonen aan dat het gebied al sinds het Paleolithicum bewoond is. Ook de Romeinse aanwezigheid heeft haar sporen nagelaten. Getuigend van de rijke en gevarieerde geschiedenis van deze regio.

Torremilano en Torrefranca: Twee Dorpen, Eén Gedeelde Geschiedenis

In de 15e en 16e eeuw bloeiden de dorpen Torremilano en Torrefranca, en bereikten ze hun hoogtepunt. In deze periode werden de belangrijkste bouwwerken opgericht, die we vandaag de dag nog steeds kunnen bewonderen.

Torremilano: Een Koninklijk Dorp

Torremilano, een koninklijk dorp, behoorde tot de jurisdictie van Córdoba. De belangrijkheid ervan nam aanzienlijk toe toen Karel I het privilege verleende dat het dorp niet verkocht mocht worden. Later probeerde Filips II het dorp te verkopen, maar het dorp zelf integreerde de waarde van de Dehesa Rivera voordat het een heerlijkheid werd.

In de loop der tijd werd Torremilano de administratieve hoofdplaats van de Siete Villas de Los Pedroches, zelfs boven Pedroche. De keuze voor Torremilano voor de vestiging van de eerste Koninklijke Corregidor van Los Pedroches, D. Francisco Miguel Díaz de Mendoza, in 1747, benadrukt het belang ervan in de centralisatie van juridische macht.

Torrefranca: Een Heerlijkheid

Torrefranca daarentegen behoorde tot het Graafschap Santa Eufemia. De gedocumenteerde geschiedenis begint midden 15e eeuw, toen D. Gonzalo Messía Carrillo II, Heer van Santa Eufemia, in 1467 een enclave kreeg die deel uitmaakte van Torremilano, als dank voor zijn steun aan Hendrik IV.

Gonzalo Messía hernoemde deze enclave in 1481 tot Torrefranca, voorheen bekend als "Barrio Mejías". Door middelen zoals vrije markten en betere belastingvoorwaarden aan te bieden, trok Messía de inwoners van Torremilano aan, hoewel zijn machtslust conflicten veroorzaakte en de bouw van een scheidingsmuur tussen beide dorpen.

Dos Torres: De Fusie van Twee Zielen

In de 19e eeuw leidde de eenwording van Torremilano en Torrefranca tot de geboorte van de gemeente Dos Torres. Gestart in 1839 en geconsolideerd in december 1841 onder het gezag van generaal Espartero, werden de procedures in januari 1842 voltooid met de oprichting van de gezamenlijke gemeenteraad.

Erfgoed en Architectonisch Erfgoed

Dos Torres is een echt architectonisch juweel. Haar monumenten en herenhuizen, versierd met gevels en wapenschilden, weerspiegelen de sociale rang van edelen en ridders die deze landen door de eeuwen heen hebben bewoond. Dit architectonisch erfgoed wordt bewaard als een van de belangrijkste in de regio.

Bezoek Dos Torres

Dos Torres verkennen is een reis door de tijd. Elke hoek vertelt een verhaal, elke steeg fluistert legendes van een glorieus verleden. Mis de kans niet om dit charmante dorp en haar rijke geschiedenis te ontdekken. We verwelkomen je in Dos Torres!

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram