Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Een zee van hoop: Festival del Mar keert terug naar La Herradura

Na een onderbreking van drie jaar staat het langverwachte Festival del Mar op het punt om triomfantelijk terug te keren naar La Herradura in de provincie Granada op vrijdag 6 oktober en zaterdag 7 oktober. Georganiseerd door de toegewijde vereniging Amigos del Mar Costa Tropical van de stad, belooft dit evenement een tweedaagse extravaganza te worden, vol met een boeiende mix van leuke en educatieve activiteiten, allemaal verbonden met de betoverende wereld van de zee.

Het festival begint om 17.00 uur op vrijdag, en de opwinding bouwt zich al op terwijl bewoners en bezoekers uitkijken naar deze langverwachte viering. Dit jaar is het thema van het Festival del Mar "Een Zee van Hoop", een passende keuze die niet alleen de schoonheid van de zee weerspiegelt, maar ook de dringende noodzaak om deze te beschermen en te behouden.

Het hart van het festival is een ronde-tafelbijeenkomst die gepland staat in het gemeenschapscentrum van La Herradura. Deze bijeenkomst brengt experts, enthousiastelingen en bezorgde burgers samen om te discussiëren over de huidige toestand van onze oceanen en de positieve acties die we kunnen ondernemen om ze te beschermen. Het herinnert ons eraan dat de zee niet alleen een bron van schoonheid en inspiratie is; het is een vitaal onderdeel van ons ecosysteem, en haar gezondheid is intrinsiek verbonden met de onze.

"Een Zee van Hoop" vat de prachtige missie van het festival mooi samen. Het is een oproep tot actie, een smeekbede om samen te werken bij het beschermen en herstellen van onze oceanen. Het herinnert ons eraan dat we een verantwoordelijkheid hebben om rentmeesters van de zee te zijn, haar wonderen te behouden voor toekomstige generaties.

Maar het Festival del Mar draait niet alleen om serieuze discussies; het is ook een viering van de eindeloze wonderen van de zee. Gedurende het weekend krijgen deelnemers de kans om deel te nemen aan een gevarieerd scala aan activiteiten. Van workshops over mariene biologie en educatieve tentoonstellingen tot boottochten en snorkelavonturen, er is voor elk wat wils.

Het festival werpt ook een spotlight op de ongelooflijke mariene biodiversiteit van de regio Costa Tropical. La Herradura is een kustparel met een rijke verscheidenheid aan zeeleven, wat het de perfecte achtergrond maakt voor dit evenement. Bezoekers kunnen de verborgen schatten van de zee verkennen, met deskundige begeleiding om een veilige en educatieve ervaring te garanderen.

Kinderen krijgen met name de kans om hun kennis over de mariene wereld uit te breiden door boeiende activiteiten en interactieve displays. Deze hands-on aanpak heeft tot doel een liefde voor de oceaan te inspireren bij de volgende generatie, hen in staat te stellen toekomstige kampioenen van mariene conservatie te worden.

Terwijl de zon ondergaat over de pittoreske kusten van La Herradura, zal het Festival del Mar avondentertainment bieden, waaronder livemuziek en culturele optredens. Het is een kans om te ontspannen en te genieten van de unieke sfeer van dit kuststadje, terwijl we nadenken over het belang van onze gedeelde verantwoordelijkheid om de zee te beschermen.

"Een Zee van Hoop" is niet alleen een thema; het is een oproep tot actie, een herinnering aan de vitale rol die de oceaan speelt in ons leven, en een kans om als gemeenschap samen te komen en een positieve impact te maken. De terugkeer van het Festival del Mar naar La Herradura is niet alleen een viering; het is een toewijding aan een duurzame en hoopvolle toekomst voor onze oceanen. Dus markeer je kalenders, verzamel je familie en vrienden, en doe mee aan het Festival del Mar voor een weekend vol inspiratie, educatie en, bovenal, hoop voor de zee die ons allen verenigt.
Meer Spanje nieuws, klik hier

www.almunecarinfo.com

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram