Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

El Coto Las Canteras (Osuna): Een Natuurlijke Parel in de Andalusische Heuvels

Osuna Canteras
(c) foto en meer info: www.osuna.es

Ontdek de Betovering van El Coto Las Canteras

Verstopt in de glooiende heuvels boven , ligt een unieke plek die zowel historisch als architectonisch indrukwekkend is: El Coto Las Canteras. Dit natuurstenen amfitheater en voormalige steengroeve, ook wel bekend als de Terrenos de la Antigua Ursa, vertelt een verhaal dat teruggaat tot de tijd van de oude Turdetaniërs en ver daarbuiten.

Een Beetje Geschiedenis

De naam "Terrenos de la Antigua Ursa" verwijst naar het verleden van deze plek, waar beren zouden hebben gedronken. Dit verklaart ook de aanwezigheid van beren in het wapen van Osuna. In de 16e eeuw werd de goudkleurige zandsteen uit deze groeve gebruikt voor de bouw van vele prachtige barokke gebouwen in het stadje.

Een Wonderlijke Tuin

Bij binnenkomst in El Coto Las Canteras word je begroet door een bijzondere tuin met verschillende niveaus. Hier vind je palmbomen, kunstige heggen, reliëfs en beelden, evenals industriële relikwieën zoals oude wijn- en olijfoliemachines. Een van de sculpturen draagt een paneeltje met het jaartal 2006, wat een moderne toets toevoegt aan deze historische plek.

Prehistorisch ogende Reliëfs

De enorme reliëfs aan weerszijden van de ingang lijken prehistorisch en zijn geïnspireerd op de Turdetaanse kunst. Hoewel ze hedendaagse interpretaties zijn van symbolen uit een nabijgelegen necropolis, voegen ze een authentieke sfeer toe aan de locatie. De originele kunstwerken zijn te bewonderen in het Archeologisch Museum van Madrid.

Een Ruimte vol Mogelijkheden

Binnenin het amfitheater vind je een indrukwekkende ruimte die perfect is voor evenementen zoals concerten en bruiloften. Dankzij de poreuze zandsteen, die vocht vasthoudt, blijft de temperatuur het hele jaar door constant op een comfortabele 22 graden. Dit maakt het amfitheater een ideale locatie, vooral tijdens de hete zomermaanden.

De Grootste Natuurlijke Auditorium van Spanje

Met een plafondhoogte van 25 meter en een totale oppervlakte van 10.000 m², kan El Coto Las Canteras maar liefst 800 zittende of 1400 staande gasten ontvangen. Dit maakt het het grootste natuurlijke amfitheater van Spanje. De reliëfsculpturen hier zijn indrukwekkende, vijf meter hoge versies van de originele één meter hoge kunstwerken die hier werden gevonden.

Agrarische Erfenis

Naast de artistieke en architectonische schoonheid, biedt de ruimte ook een kijkje in de agrarische geschiedenis van de regio. Aan de muren hangen grasdiscs die werden gebruikt voor het maken van orujo (olijfolie pasta), en er is een kleine tentoonstelling van landbouwwerktuigen en olijfoliemachines, waaronder ezelpanniers en ploegen.

Bezoekinformatie

El Coto Las Canteras is geopend op zaterdag en zondag van 10:00 tot 14:00 uur, en voor speciale evenementen. Mis deze unieke gelegenheid niet om een stukje Andalusische geschiedenis en natuurpracht te ontdekken.

Bezoek El Coto Las Canteras en laat je betoveren door de perfecte combinatie van natuurlijke schoonheid, historische rijkdom en culturele veelzijdigheid.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram