Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

El Monasterio De La Rábida: Een Eeuwige Verbinding met de Ontdekking van Amerika

monasterio de la arabida
(c) foto: www.monasteriodelarabida.com

In het rustige plaatsje Palos de la Frontera, in Huelva, staat een plek waar geschiedenis en spiritualiteit op een unieke manier samenkomen. Het Klooster van Santa María de La Rábida. Dit franciscaner klooster, gelegen op een schilderachtige heuvel bij de samenvloeiing van de rivieren Tinto en Odiel, is meer dan een eenvoudig religieus gebouw. Het is een stille getuige van een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in de geschiedenis: de ontdekking van Amerika.

De dertiende eeuw

Vanaf het begin van de dertiende eeuw hebben de franciscaner monniken hier een spirituele toevlucht gevonden. Echter, het was aan het eind van de vijftiende eeuw dat La Rábida zijn plaats in de wereldgeschiedenis veroverde. Christoffel Columbus, de gedurfde Genuees ontdekkingsreiziger, vond binnen deze muren een plek van bezinning en gebed voordat hij aan zijn epische reis naar het onbekende begon. Voor het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Wonderen bad Columbus vurig, op zoek naar goddelijke bescherming voor zijn reis die de loop van de mensheid zou veranderen.

Het klooster, waarvan de formele oprichting teruggaat naar het begin van de vijftiende eeuw volgens een pauselijke bul van Benedictus XIII in 1412, heeft diverse culturen in zijn omgeving zien komen en gaan. Feniciërs, Romeinen, Almohaden en Visigoten hebben sporen achtergelaten die vandaag de dag worden tentoongesteld in de vorm van keramiek en artefacten. De architectuur van het klooster bewaart elementen van eerdere tijden, zoals de regulaire poort, de oude ingang van de moslim “Rábita”, en de noordmuur van de kerk.

Mudéjar-kloostergang

Een opvallend punt van het klooster is de Mudéjar-kloostergang, een architectonisch juweel dat de tand des tijds heeft doorstaan. Bovendien suggereert de volkslegende dat Sint Franciscus van Assisi deze plek mogelijk heeft bezocht, hoewel er geen definitief bewijs is van zijn aanwezigheid. Wat wel zeker is, is dat het eiland Saltés, tot 1835 behorend tot het klooster, verbonden is met het mythische Tartessos, wat een aura van mysterie en historische fascinatie aan de plek toevoegt.

Columbus

El Monasterio De La Rábida is niet alleen een plek van religieuze betekenis, maar ook een symbool van de ontdekkingsgeest van de mensheid. Op 3 augustus 1492, om acht uur 's ochtends, noteerde Columbus in zijn dagboek het begin van het grote avontuur vanaf dit punt. De wateren van de Tinto en de Odiel, samengevoegd in het Kanaal van de Heilige Vader, zagen de ontdekkingsvloot vertrekken naar de Oceaan.

Na een periode van onthechting in 1835, keerden de franciscanen terug in 1920, in overeenstemming met het teruggavebesluit ondertekend door regentes Maria Christina in 1892. Sindsdien heeft het klooster zijn spirituele en culturele taak voortgezet, waarbij de herinnering aan die beslissende momenten levend wordt gehouden, momenten die de naam van Spanje naar de overkant van de Atlantische Oceaan brachten.

Vandaag de dag

Vandaag de dag is El Monasterio De La Rábida nog steeds een plaats van diepe historische en religieuze betekenis, een baken van licht dat ons herinnert aan de moed en het geloof van degenen die durfden te dromen van nieuwe werelden. Een bezoek aan deze plaats is een reis door de tijd, het voelen van de trillingen van de echo's van de geschiedenis en, bovenal, een eerbetoon aan de moedigen die het lot van de mensheid veranderden.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram