Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Feestelijke Sluitingen in Spanje: Wat is Open en Gesloten op Kerstdag

Naarmate het feestseizoen nadert, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de feestelijke sluitingen in Spanje, vooral op Kerstdag. Hoewel het land bekend staat om zijn levendige en bruisende sfeer, kunnen bepaalde bedrijven en attracties hun openingstijden aanpassen tijdens deze periode. In dit artikel zullen we verkennen wat doorgaans gesloten is op Kerstdag in Spanje.

1. Winkels

Een opvallend aspect van Kerstdag in Spanje is de sluiting van veel winkels. Op 25 december is het gebruikelijk dat winkels de hele dag gesloten blijven. Deze sluiting stelt werknemers in staat tijd door te brengen met hun families en deel te nemen aan de feestelijke vieringen. Als je van plan bent om last-minute kerstinkopen te doen, is het raadzaam om dit voor Kerstdag te voltooien.

2. Musea en Bezienswaardigheden

Vergelijkbaar daarmee sluiten ook musea en verschillende toeristische attracties hun deuren op Kerstdag. Deze sluiting strekt zich uit tot de middag van 24 december, evenals de hele dag op de 25e. Deze praktijk sluit aan bij de culturele nadruk op het doorbrengen van tijd met dierbaren tijdens het kerstseizoen. Zowel reizigers als lokale bewoners moeten hun sightseeing-activiteiten dienovereenkomstig plannen en overwegen deze plaatsen op alternatieve dagen te bezoeken.

3. Bars en Restaurants

In tegenstelling tot winkels blijven bars en restaurants in Spanje vaak open tijdens de kerstvakantie. Dit geldt met name voor steden en populaire toeristische bestemmingen. Veel gelegenheden bieden speciale kerstmenu's, wat een unieke gelegenheid is om te genieten van de traditionele Spaanse keuken in een feestelijke sfeer. Het is echter raadzaam om specifieke locaties van tevoren te controleren, aangezien sommige ervoor kunnen kiezen om te sluiten of beperkte openingstijden te hebben op Kerstdag.

4. 31 december en 1 januari

Naast Kerstdag is het essentieel op te merken dat sluitingen zich kunnen uitstrekken tot de middag van 31 december en de hele dag van 1 januari. Net als met Kerstmis weerspiegelen deze sluitingen het belang dat wordt gehecht aan familiereünies tijdens de vieringen van het nieuwe jaar. Het plannen van activiteiten en maaltijden zal helpen om een plezierige en stressvrije vakantie-ervaring te garanderen.

5. 6 januari - Driekoningen

Een andere significante datum in de Spaanse feestkalender is 6 januari, bekend als Driekoningen. Op deze dag zullen veel bedrijven, waaronder winkels en attracties, waarschijnlijk gesloten zijn omdat mensen de aankomst van de Drie Wijzen vieren. Lokale bewoners nemen vaak deel aan parades, processies en andere feestelijke evenementen, wat het tot een unieke culturele ervaring maakt.

Het begrijpen van de feestelijke sluitingen in Spanje, vooral op Kerstdag, is essentieel voor zowel inwoners als bezoekers. Hoewel winkels en attracties mogelijk beperkte openingstijden hebben of volledig gesloten zijn, bieden bars en restaurants vaak een levendige en gastvrije sfeer. Het omarmen van de lokale gebruiken en het plannen van activiteiten dienovereenkomstig zal zorgen voor een gedenkwaardige en plezierige feestperiode in Spanje.Foto door Tim Mossholder

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram