Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Feria de Pilas: Een Feest van Traditie en Cultuur

Feria de Pilas

Save the date: 26 - 30 juni 2024

Ben je klaar om je onder te dompelen in het kleurrijke tapijt van de Spaanse cultuur en traditie? Zoek niet verder dan de Feria de Pilas (provincie Sevilla)! Terugkerend tot 1834, toen Isabel II een Veemarkt toestond, is dit evenement uitgegroeid tot een levendige viering ter ere van Nuestra Señora del Rocío.

Stel je dit voor: een recent ingehuldigd terrein met ultramoderne faciliteiten vormt het toneel voor vier dagen van festiviteiten. Van de levendige processies ter ere van de vereerde Virgen del Rocío. Vervaardigd door de bekwame handen van Antonio Castillo Lastrucci, tot de drukke straten gevuld met meer dan tachtig casetas die heerlijke gerechten en levendige muziek aanbieden. Er is voor elk wat wils op de Feria de Pilas.

Een van de hoogtepunten van het evenement is de processie van de Virgen del Rocío de Pilas. Een adembenemend schouwspel dat plaatsvindt op de zaterdagavond. Georganiseerd door de geachte Hermandad de Ntra. Sra. Del Rocío de Pilas. Deze processie een getuigenis van de diepgewortelde religieuze toewijding en culturele trots van de gemeenschap.

Niet alleen  religieuze processies

Maar de Feria de Pilas gaat niet alleen over religieuze processies en culinaire geneugten. Het is ook een schatkamer van antropologische, historische en culturele betekenis. Elk jaar wordt een boeiend jaarlijks magazine gepubliceerd, dat diep ingaat op het rijke tapijt van het erfgoed van Pilas, met inzichten in het verleden en heden.

En laten we "la calle del infierno" (de straat van de hel) niet vergeten, waar adrenalinejunkies zich kunnen uitleven op meer dan dertig spannende attracties, wat een extra laag opwinding toevoegt aan de festiviteiten. Mis ook de levendige markt niet met een heerlijke selectie van traditionele goederen en ambachten.

Markeer dus je agenda voor het laatste weekend van juni en doe mee terwijl we de Feria de Pilas vieren - een vreugdevolle viering van traditie, cultuur en gemeenschapsgeest. Of je nu een toegewijde pelgrim bent of een informele feestvierder, je zult zeker worden meegesleept door de aanstekelijke energie en levendige sfeer van dit gekoesterde evenement. Viva la Feria de Pilas!

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram