Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Fiestas Calatravas 2024: Beleef de Middeleeuwse Belegering van Alcaudete Opnieuw

calatracasc
(c) afbeelding: www.deconcursos.com

Beleef Geschiedenis als Nooit Tevoren

Van 4 tot 7 juli 2024 transformeert het charmante stadje Alcaudete in Jaén in een levend historisch tapijt tijdens de Fiestas Calatravas. Deze unieke viering, erkend als een belangrijk toeristisch evenement door de Junta de Andalucía, dompelt bezoekers onder in de dramatische gebeurtenissen van de middeleeuwen, specifiek de intense belegering door het Nazarí-leger en de moedige verdediging geleid door de Orde van Calatrava samen met de stadsbewoners.

Een Reis door de Tijd

De rijke geschiedenis van Alcaudete, die teruggaat tot de oudheid, vindt zijn meest spannende hoofdstuk in de middeleeuwen. Tijdens de Fiestas Calatravas wordt de hele stad een groot historisch podium, met het majestueuze Castillo de Alcaudete in het hart. Echter, de festiviteiten spreiden zich uit over de hele gemeente, waardoor elke hoek een stuk levende geschiedenis wordt.

Indringende Historische Reconstructie

De echte sterren van de Fiestas Calatravas zijn de burgers van Alcaudete. Hun gepassioneerde deelname aan evenementen, reconstructies en activiteiten brengt het verleden tot leven. Je zult de spannende momenten van de Nazarí-belegering en de heroïsche verdediging door de Orde van Calatrava meemaken. De nauwgezette details in kostuums, dialogen en decors zorgen voor een authentieke en boeiende ervaring.

Activiteiten en Hoogtepunten

Historische Parades en Re-enactments: Verwonder je over de uitgebreide parades met ridders, soldaten en stadsbewoners in kostuums uit die tijd. De re-enactments van veldslagen en het dagelijks middeleeuws leven zijn een must-see en geven een levendig beeld van het verleden.

Middeleeuwse Markt: Wandel door de bruisende middeleeuwse markt, waar ambachtslieden traditionele ambachten tonen en verkopers lokale lekkernijen aanbieden. De marktsfeer, compleet met entertainers en muzikanten, voegt toe aan de feestelijke ambiance.

Workshops en Demonstraties: Doe mee aan interactieve workshops en demonstraties die een reeks middeleeuwse vaardigheden bestrijken, van smeden tot boogschieten. Deze activiteiten zijn perfect voor alle leeftijden en bieden een hands-on manier om over het tijdperk te leren.

Theatrale Voorstellingen: Geniet van een verscheidenheid aan voorstellingen die historische gebeurtenissen en lokale legendes uitbeelden. Deze theatrale producties, tegen de achtergrond van de historische locaties van Alcaudete, bieden zowel entertainment als educatie.

Praktische Informatie

De Fiestas Calatravas worden georganiseerd door het Ayuntamiento de Alcaudete, dat zorgt voor een goed gestructureerde en bezoekervriendelijke ervaring. Voor gedetailleerde informatie over de bezoekvoorwaarden, activiteitenprogramma's en contactgegevens kunt u terecht bij de officiële beschrijving van het evenement of de website van het Ayuntamiento.

Of je nu een geschiedenisfan, een cultuurliefhebber bent, of gewoon op zoek bent naar een uniek zomerevenement, de Fiestas Calatravas van Alcaudete bieden een onvergetelijke reis naar het verleden. Doe mee aan de viering van 4 tot 7 juli 2024 en maak deel uit van een levende geschiedenis die blijft inspireren en boeien.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram