Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Flor de Pascua: Een Kerstsymbool in Spaanse Interieurs

De Flor de Pascua, beter bekend als de Paasbloem, is een intrigerende plant die, ondanks haar naam, haar glorieuze verschijning deelt met de feestelijkheden rond Kerst. Deze prachtige plant, officieel bekend als de Poinsettia, siert menig Spaans interieur tijdens de decembermaand.

Waarom juist met Kerst?

Omdat de Poinsettia haar hoogtepunt bereikt eind december, is het geen toeval dat ze dan in volle glorie schittert. Haar opvallende rode bladeren komen perfect tot hun recht in de warme sfeer van de kersttijd.

Net als een feestelijke versiering voegt deze plant een vleugje kleur toe aan de omgeving. De diepe, rode tinten contrasteren prachtig met het groen van kerstbomen en de glinsterende lichten die de huizen sieren.

Een Traditie die Bloeit:

Maar wat maakt de Poinsettia zo'n geliefd symbool tijdens Kerst? Haar associatie met de feestdagen gaat verder dan slechts haar visuele aantrekkingskracht. In veel Spaanse culturen wordt geloofd dat de rode bladeren symbool staan voor het bloed van Christus, waardoor de plant een diepere betekenis krijgt tijdens religieuze vieringen.

Tegelijkertijd voegt de Poinsettia een vleugje natuurlijke schoonheid toe aan de kunstmatige pracht en praal van de kerstversieringen. Haar aanwezigheid in huizen wordt gezien als een teken van vreugde en voorspoed, een verwelkoming van positieve energie in het nieuwe jaar.

In de Spaanse traditie is de Flor de Pascua een veelzijdig symbool dat verder gaat dan zijn oorspronkelijke associatie met Pasen. Omdat deze plant juist tijdens Kerst op haar mooist is, heeft ze haar eigen plek veroverd in de harten en huizen van velen. De Poinsettia, met haar levendige rode bladeren, blijft een tijdloos kenmerk van de warmte en vreugde die de kerstperiode met zich meebrengt.

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: Wikipedia

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram