Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Fort van Carchuna: Een Historische Schat aan de Kust van Motril

Fuerte de Carchuna
(c) foto: www.andalucia.org

Ontdek de Betovering van het Fort van Carchuna

Gelegen aan het prachtige strand van Carchuna, binnen de gemeente Motril, bevindt zich het majestueuze Fort van Carchuna. Dit historische bolwerk is een architectonische parel uit de 18e eeuw. Gebouwd met als doel de kust van het Koninkrijk Granada te beschermen. Met een robuust en functioneel ontwerp is het fort een must-see voor liefhebbers van geschiedenis en militaire architectuur.

Architectonische Kenmerken van het Fort

Het Fort van Carchuna heeft een rechthoekige structuur met een hoefijzervormige hoofdfaçade die naar het noorden is gericht. De halfronde torens op de noordoostelijke en noordwestelijke hoeken geven het een indrukwekkend fortachtig uiterlijk. Aan de zuidkant valt een halfronde batterij op. Speciaal ontworpen voor artillerie, die lager is dan de rest van het gebouw en het een uniek en onderscheidend uiterlijk geeft.

Interne Indeling

Het interieur van het fort heeft een ruime centrale binnenplaats, waaromheen de verschillende kamers zijn gerangschikt. Deze kamers, bedekt met bakstenen gewelven, waren bedoeld om het garnizoen te huisvesten dat de kust verdedigde. Aan de rechterkant van de binnenplaats bevindt zich een reservoir, mogelijk een oude waterput, terwijl in de zuidoostelijke hoek een trap begint die leidt naar een ruim terras dat de gehele oppervlakte van het gebouw beslaat.

Artilleriebatterij

Een van de meest opvallende kenmerken van het Fort van Carchuna is de halfronde artilleriebatterij. Toegankelijk via een doorgang tussen de trappen en het reservoir. Met een halfronde ringvormige structuur diende deze batterij niet alleen voor het plaatsen van defensieve kanonnen, maar kon ook worden gebruikt als munitieopslag, wat getuigt van het ingenieuze militaire ontwerp uit die tijd.

Historische Context

Het Fort van Carchuna is een typisch voorbeeld van de forten die werden gebouwd ter verdediging van de kust van het Koninkrijk Granada in de tweede helft van de 18e eeuw. Deze periode komt overeen met het bewind van Karel II. Die, na het rapport van admiraal Bucarelli, de bouw van deze versterkingen bevorderde om de kust te beschermen tegen mogelijke maritieme aanvallen.

Bezoek het Fort van Carchuna

Vandaag de dag is het Fort van Carchuna niet alleen een getuigenis van het militaire vernuft uit de 18e eeuw. Maar het is ook een toeristische trekpleister die een venster naar het verleden biedt. De ligging aan het schilderachtige strand van Carchuna maakt het de perfecte plek om een geschiedenisles te combineren met een dagje zon en zee. Of je nu geïnteresseerd bent in militaire geschiedenis, architectuur of gewoon een indrukwekkende plek wilt bezoeken, het Fort van Carchuna is een essentiële stop.

Praktische Informatie
  • Locatie: Strand van Carchuna, Motril
  • Bouwperiode: Tweede helft van de 18e eeuw
  • Bewind: Karel II
  • Oorspronkelijk Doel: Kustverdediging van het Koninkrijk Granada

Kom en verken het Fort van Carchuna, waar elke steen een verhaal vertelt en elke hoek een nieuw perspectief biedt op de rijke geschiedenis van de kust van Granada.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram