Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Freixenet: Een Sprankelende Erfenis Sinds de Oprichting

Freixenet, een naam die synoniem staat voor elegantie, viering, en de sprankeling van mousserende wijnen, heeft de wereld verrijkt sinds de oprichting. Afkomstig uit het hart van Catalonië, Spanje, is dit iconische merk wereldwijd een symbool geworden van kwaliteit en vakmanschap op het gebied van mousserende wijnen.

De Beginjaren

Oprichter Francesc Sala Ferrés vestigde Freixenet in 1861 in het stadje Sant Sadurní d'Anoia. Freixenet kent een rijke geschiedenis die diepgeworteld is in een passie voor wijn maken. De wijnmakerij begon als een familieonderneming en groeide in de loop der jaren uit tot een hoeksteen van de wijnregio Penedès.

Innovatie en Traditie

Freixenet heeft voortdurend traditie vermengd met innovatie, waardoor het een unieke identiteit heeft gekregen die het onderscheidt. Het merk staat bekend om zijn baanbrekend gebruik van de traditionele methode, bekend als méthode champenoise, bij het produceren van mousserende wijnen. Deze methode omvat een tweede gisting in de fles, wat de wijnen een kenmerkend karakter en complexiteit geeft.

Cava Uitmuntendheid

Een van de hoogtepunten van Freixenet is de bijdrage aan de wereld van Cava, een Spaanse mousserende wijn die voornamelijk in Catalonië wordt geproduceerd. De wijnmakerij speelde een cruciale rol bij de oprichting van de Denominación de Origen Cava in 1986, waardoor alleen wijnen die voldoen aan strenge kwaliteitsnormen de naam Cava mogen dragen.

Iconische Zwarte Fles

De kenmerkende zwarte fles van Freixenet is een symbool geworden van verfijning en stijl. Het slanke, donkere glas beschermt niet alleen de wijn tegen licht, maar voegt ook een zweem van mysterie en aantrekkingskracht toe. De iconische zwarte fles is een herkenbaar symbool geworden bij vieringen over de hele wereld, sierend op tafels bij bruiloften, Oudjaarsavondfeesten en andere vreugdevolle gelegenheden.

Wereldwijde Aanwezigheid

Naarmate de reputatie van Freixenet voor kwaliteit zich buiten de Spaanse grenzen verspreidde, breidde het merk zijn bereik wereldwijd uit. De toewijding van de wijnmakerij aan excellentie heeft het een plek op internationale podia opgeleverd, waardoor Freixenet een favoriete keuze is voor degenen die een vleugje luxe zoeken in hun ervaring met mousserende wijn.

Innovatieve Marketing

Freixenet heeft niet alleen uitgeblonken in wijnmaken maar heeft ook een talent getoond voor innovatieve marketing. Het merk werd beroemd om zijn meeslepende reclamecampagnes, vaak met glamoureuze persoonlijkheden en boeiende visuals. Deze campagnes hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten op de popcultuur en hebben de status van Freixenet als een merk dat verder gaat dan de inhoud van zijn flessen, verder versterkt.

Duurzaamheidsengagement

In de 21e eeuw heeft Freixenet milieubewustzijn omarmd door duurzame praktijken te implementeren in zijn wijnproductieprocessen. Van wijngaardbeheer tot verpakking heeft het merk prioriteit gegeven aan milieuvriendelijke initiatieven, waardoor een harmonieuze balans tussen natuur en wijnmaken wordt gewaarborgd.

Conclusie

De reis van Freixenet van een kleine familiewijnmakerij in Catalonië tot een internationaal befaamde producent van mousserende wijn is een getuigenis van de onwrikbare toewijding aan kwaliteit, traditie en innovatie. Met elke fles nodigt Freixenet consumenten uit om deel te nemen aan een erfenis van excellentie die blijft sprankelen en evolueren met de tijd. Als we onze glazen heffen ter viering, toosten we niet alleen op de sprankeling in de fles, maar ook op de blijvende erfenis van Freixenet.
Proost!

Meer Spanje nieuws, klik hier

(c) foto: Freixenet

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram