Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Het Hart van Sevilla Herstellen: Het Verhaal van Las Setas de Sevilla

Opwekking van de Handel en Samenleving In 1832 stond de bruisende Mercado de la Encarnación als een bron van trots voor Sevilla, waar verse producten werden aangeboden en het diende als een levendige ontmoetingsplaats voor de burgers. Echter, tegen 1973 leidden structurele problemen en de opkomst van supermarkten tot de sloop ervan, waardoor een leegte ontstond in het commerciële en sociale landschap van de stad. Voor meer dan drie decennia bleef de plek verlaten, het verval symboliserend van een gebied dat ooit bruisend was van leven.

Een Nieuwe Hoop en Identiteit 

In 2004 ontstond een baken van hoop toen de stad een competitie initieerde om nieuw leven in te blazen in de Plaza de la Encarnación. Uit 65 voorstellen werd het innovatieve ontwerp van Jürgen Mayer, bekend als Metropol Parasol, gekozen. Geïnspireerd door de rijke erfgoed van Sevilla, streefde de kolossale houten structuur, gestart door Sacyr in 2006, ernaar niet alleen de markt nieuw leven in te blazen, maar ook de ziel van Sevilla te verjongen. Voltooid in 2011 bood het project, liefkozend "Las Setas" genoemd door de lokale bevolking, niet alleen een markt maar ook een culturele ruimte, met een panoramisch uitzichtpunt en loopbruggen om Sevilla op een nieuwe manier te ervaren.

Een Symbool van Veerkracht en Trots 

Las Setas de Sevilla symboliseren meer dan alleen architectonische innovatie; ze staan voor de veerkracht en de geest van een stad. Uit de as van een gesloopte markt ontstond een modern wonder dat niet alleen de handel nieuw leven inblies, maar ook het gevoel van trots en identiteit van de gemeenschap opnieuw aanwakkerde. Vandaag staan Las Setas hoog als een testament van het vermogen van Sevilla om zich aan te passen, te evolueren en de toekomst te omarmen terwijl het zijn rijke geschiedenis en tradities koestert.
(c) foto, bron: https://setasdesevilla.com/

Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram