Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

IN HET NIEUWS UIT ANDALUSIË VINDT U ALTIJD IETS INTERESSANTS EN SPANNENDS OM TE LEZEN!

Ontdek de beste deals, steun ons en bezoek de websites van onderstaande sponsors:

Historische maritieme vuurtoren "La Farola" in Malaga uitgeroepen tot cultureel erfgoed

Malaga, een stad bekend om haar rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, viert vandaag een bijzondere gelegenheid, nu haar geliefde maritieme vuurtoren "La Farola" officieel wordt uitgeroepen tot Cultureel Erfgoed (Bien de Interes Cultural, BIC) door de regering. Dit iconische symbool van de stad is sinds de bouw in 1817 een leidraad voor zeelieden en een gekoesterd herkenningspunt voor zowel de lokale bevolking als bezoekers.

De geschiedenis van La Farola is diep verweven met het maritieme erfgoed van Malaga. Gelegen bij de ingang van de bruisende haven van Malaga, heeft de vuurtoren een cruciale rol gespeeld bij het veilig loodsen van talloze schepen naar de haven gedurende eeuwen. De bouw werd opgedragen tijdens het bewind van koning Ferdinand VII, een tijd waarin maritieme handel en navigatie op hun hoogtepunt waren en de behoefte aan een betrouwbare vuurtoren essentieel was.

Het ontwerp en de bouw van La Farola werden uitgevoerd door de gevierde architect Joaquin Rucoba, wiens visie was om een vuurtoren te creëren die niet alleen een praktisch doel diende, maar ook een architectonisch wonder was. De vuurtoren, die meer dan 38 meter hoog is, was destijds een staaltje ingenieurskunst en combineerde elementen van neoclassicistische en neogotische stijlen.

Gedurende de jaren heeft La Farola de getijden van de geschiedenis doorstaan, getuige geweest van de transformatie van Malaga van een bruisende havenstad tot een levendig cultureel centrum. Het heeft oorlogen, economische bloeiperiodes en culturele revoluties meegemaakt, en is uitgegroeid tot een symbool van veerkracht voor de stad en haar inwoners.

De verklaring van La Farola als Cultureel Erfgoed komt niet als een verrassing voor de inwoners van Malaga, die al lang haar betekenis hebben erkend. Deze formele erkenning door de regering bevestigt de status van de vuurtoren als tastbare link naar het verleden van de stad en waarborgt dat deze wordt behouden voor komende generaties.

De BIC-aanduiding brengt de verantwoordelijkheid met zich mee om dit historische juweel te bewaren en te beschermen. Strikte conservatiemaatregelen zullen worden genomen om ervoor te zorgen dat La Farola haar oorspronkelijke charme behoudt en een integraal onderdeel blijft van de identiteit van Malaga. De architectonische kenmerken, historische artefacten en maritieme betekenis zullen zorgvuldig worden bewaard, zodat toekomstige generaties kunnen genieten van het ingenieuze vakmanschap uit het verleden.

De ceremonie ter ere van de verklaring van La Farola als Cultureel Erfgoed zal vandaag een moment van trots zijn voor de inwoners van Malaga. Dignitarissen, historici en lokale bewoners zullen samenkomen om dit belangrijke evenement bij te wonen en niet alleen de vuurtoren te vieren, maar ook de langdurige verbinding van de stad met haar maritieme geschiedenis.

Naast haar historische en architectonische betekenis, vervult La Farola nog steeds haar praktische functie als baken voor zeelieden. Moderne navigatietechnologieën zijn geïntegreerd in de werking van de vuurtoren, waardoor deze relevant en functioneel blijft in de 21e eeuw.

Terwijl de zon op deze gedenkwaardige dag ondergaat in Malaga, zal het licht van La Farola nog helderder schijnen en niet alleen de weg verlichten voor schepen op zee, maar ook het pad naar het roemrijke verleden van de stad. Haar verklaring als Cultureel Erfgoed getuigt van het streven van Malaga om haar erfgoed te behouden en haar geschiedenis met de wereld te delen.

Dus, de volgende keer dat u zich in Malaga bevindt, neem dan een moment om de schoonheid en betekenis van La Farola te bewonderen. Laat het u herinneren aan het zeemansverleden van de stad, haar veerkracht door de eeuwen heen en haar toewijding om de schatten te behouden die haar identiteit hebben gevormd. La Farola, nu officieel een Cultureel Erfgoed, staat als een stralend baken van het erfgoed van Malaga en een symbool van trots voor allen die deze levendige stad hun thuis noemen.
Meer Spanje nieuws, klik hier

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram